Máme chlapčeka ktorý sa škriabe hlavne v noci
Dobrý večer mohli by ste nám poradiť s manželkou už nwm ako delej.... náš chlapček sa ustavične škriabe hlavne v noci je to najhoršie svrbí hocele telo.... príšerne sa škriabe nechce aby sme sa ho čo i len dotkli a neznesiteľné plače....boli sme s ním u detskej kde nás poslala na kožné tam nám dali akurát krém Locait ktorý mu síce pomáha no natierať ho vraj nemáme často lebo je hormonálna masť....boli sme už aj u psichiatra či to nie je nejako spojené so psichikou márne tam mu predpísala promethazin vraj by ho to malo ukľudniť a malo by svrbenie ustúpiť a synček by mal lepšie spať kvapky však neucinkujú...teraz sme objednaný k neurologovi tak čakáme....na jeho telo sa už nedá pozerať je celý doskriabany a keď sa mu už začnú škrabance hojiť tak to zas rozskriabe 😞😞
Moze to sposobovat aj stitna zlaza....
Bohuzial je to sprievodca viacerych ochoreni, prve vylucit mlieko je asi to najjednoduchsie a z mala, co vies spravit skutocne sam. Doma skontrolovat, ci nemate plostice, blchy - a nezavrhuj to prosim ta hned - pretoze tieto stipance nerozozna kazdy a vedia strasne potrapit a vyliezaju len v noci (lahko to inak otestujes, ked budete par dni spat u babky a maly sa skriabat nebude)... testy na cukor, stitnu zlazu, zakladne potravinove alergie a vseobecne alergie (zvysene igE) ti vie spravit aj obycajny pediater. Nechapem, na co caka - kedze je to jeden krvny odber a dietatko sa zbytocne uz dlho trapi.
@lubik268 nocne svrbenie je pri svrabe, treba ist ku koznemu a pozriet kozu specialnou lupou so svetlom, odkedy ma problem so svrbenim? Od zaciatku ho svrbi cele telo, alebo sa to postupne rozsirilo? Vy nemate problem so svrbenim? Ak by to bol ekzem, skuste probiotika v kvapkach, da do poriadku creva a travenie, prejavi sa to krasne na koži.
@lubik268 skúste iný prášok, moja napr. od narodenia znesie iba ariel bez aviváže aj to polovičná dávka, všetky ostatné aj detske jej robia zle, svrbelo ju,avivaze používame minimálne a len biely Lenor, hlavne v noci sa potia, tak ten prášok, prípadne obliečky bio bavlnu skúste
Dodnes nevieme o co presne no väcsie problemysme mali v lete kedze je chladnejsie sa uz az tak nepoti a prestalo aj to intenzivne svrbenie tela aj ked sa obcas v noci budi nato ze ho svrby ruka ci chrbat ale uz je to omnoho lepsie uvidime co bude kes opät pride leto....este sestra mi objednala neaky sanpon teraz si presne nepamätam ako sa vola odporucala ho jej kolegyna ktory ma zlozenie presne pre typ takejto pokozky stojo okolo 30 eur no celkom pomaha len si nwm spomenut na nazov nie som totiz doma