Máte dieťa s ADHD do 6 rokov?
Máte niekto dieťa s Adhd mladšie ako 6 rokov? Rada by som vedľa ako ste to zvládli čo všetko s dieťaťom robíte a podobne akú pomoc máte. Ďakujem
hlavne ho unavit roznymi aktivitami vonku moj sa ako 2 rocny naucil korculovat od 4 rokov hraval hokej vonku hraval futbal behal preliezal proste stale bol v pohybe od 1 roku bol vsade vyliezal z postielky vsetko sa ukludnilo okolo 10 roku teraz ma 21 sice je stale zbrkly ale da sa to s nim zvladnut
@aninka2785 mam znamu co ma take dieta, ta ho podla mna nezvlada, a mam pocit ze to s nim je len horsie a horsie :/ ale myslim, ze ona robi velku chybu, je velmi rozmaznany, dovoli mu vsetko a podla mna mu nevyplna cas fyzickymi aktivitami tak ako by mala.
Sestrin syn ma adhd, vonku su skoro stale korcule bike, pocas skoly ma hokejbal
V skolke to bolo horsie musel mat asistenta aby nerusil ine deti a samozrejme psychologicka 2x tyzdenne
Ale ked je dostatocne vybehany da sa zvladnut ale on mal uz ako to nazvat pokrocile stadium a sestra si stale nepripustala ze nieco mieje v poriadku
No tak presne tú mám problém ja malého relatívne zvládam venujem sa mu ako sa len dá a je možné bicykel trampolína proste aby mal kde vybiť energiu. Ale v školke to je des vraj zas záleží aj ktorú učiteľku má. A psycholocika už máme druhu a stále nič žiadne sedneia nič proste už mi to fakt lezie na nervy ja chcem aby sa ku pomohlo aby všetko zvládal ale sama ťažko neico.
@aninka2785 tieto deti su náročné,nas ma len mierne adhd,takze v skolke ok, skola horšie,ale jemu to diagnostikovali až v skole.
Jedine vydrzata sa to okolo puberty zlepsit.
Pozname.chlapca,co to ma a je pravda,ze nas je oproti nemu odvar z lipoveho caju. Oni maju aj dalsie dve deti a povedali im,ze kebyze nepoznaju tie dalsie deti,tak si myslia,zw nezvladnuta vychova.
no to aj mne hovorili na zaciatku ze ho nezvladam ze je chyba vo vychove ano do istej mieri je chyba vo vychove priznavam ale nie az tak ako o nom hovorili v skolke. Je to snim horsie v neiektorych situaciach ale nie nezvadnutlene len potrebuje inak usmernit inak vysvelit veci co ma ako robit co moze a co nie. Vie byt zlate dieta ked sa vedie spravne aj ke je to niekedy na nervy 🙂 vela trpezlivosti.
@aninka2785 kamarátka má 7 ročnú, do jej 4roch bola na ňu sama, zvladla to, venuje sa jej normálne, ako iné mami, nerozmaznáva, nepovolí všetko, ked treba aj nakričí, malá berie lieky, niekedy nevie zvládať emócie, teraz v škole sú problém hlavne úlohy, doma napr. ked je chorá neostane sama v izbe, musí stále niekto pri nej sedieť a niekedy sa zlostí, omylom do nej buchne spolužiak v šatni a už sa to spustí...ale inak s mojou dcerou su velke kamaratky, nikdy nebol problém, to nzevládanie emócii sa prejavuje len napr, na prehnanej žiarlivosť, trebars že neviem plávať ako moja dcera a potom ked to videla na kupalisku dva dni doma kamaratke prerevala s vyčitkami že oni ju nedali na plávanie, alebo napr.ked sme cely den spolu stáva sa že potom po rozlučke za nou plače. Inak je to šikovné zlaté dievčatko, bola aj tábore a všetko bolo v pohode 🙂
@sarinka2012 to ako keby bolo o mojom synovi ja som nahého sama od jeho roku a pol aj keď nejakú dobu ešte akože otec bol ale žiadna starosť. Všetko sama jeho výchova je len na mne aj keď mi pomáha babka ale len s opateru vlastné keď ja som v práci. A tie emócie presne ako môj on sa rozreve len preto že si nevie obliecť ponožky. A tiež nebude sám ani sa nic na svete. Spáva so mnou a to tak že nejaké jeho časť sa m dotýka a ako náhle vyleziem s postele do pol hodiny je hore a hľadá má strašne toto alebo spôsob Babiná musí byť. Berie tiež lieky už teraz v 5 nakoľko u neho bolo riziko že si ublíži lebo robí všetko veľmi impulzívne a neuvedomuje si riziko svojich činov. Aj keď som sa toho veľmi bala že taký malý a lieky ale musím povedať že je omnoho lepší kludnejsi vie sa zahrať napádajú ho blbosti až tak moc ako predtým.
@aninka2785 kamaratkyna dcerka berie vlastne od cca roka ak si dobre pamätám :( ale inak sa nedalo, ona mala v noci take zachvaty zurivosti že kamaratka došla kolkokrat ulne doškrábaná na tvári :( zo začiatku mala sirupčeky a teraz už normalne tabletky, kedže je väčšia ale čím je staršia je to lepšie 🙂 kebyže neviem tak si poviem (občas, ked nemá svoj den) že je to mierne rozmaznane dieťa 🙂 V škole sa jej darí ale napríklad ked si nechce robiť ulohy nepohne s nou nikto, je schopna uplne dočarbať celú stranu v zošite, ale naštastie na to učitelia prihliadaju, kamaratka napíše do školy že sa nedalo a že si úlohy dokončia na druhý deň. Niektoré veci stále nejdu, napr. zaspávanie, musí ju aj teraz ked ma už 7,5 roka ukladať a uspávať.