Máte dieťa s Aspergerovým syndrómom?
Ahojte, nájdu sa tu mamičky, ktoré majú takéto dieťa?
U syna máme podozrenie, tak by som sa rada dozvedela nejaké praktické skúsenosti.
Môžete aj v IP.
Ďakujem!
@kasami tu sme boli http://www.cpppapba2.sk/oddelenia/oddelenie-psy...
andreas mame tiez v hladaciku, po pravde trosku predychavam tu cenu za vstupnu prehliadku co maju uvedenu na stranke, ale obaja s manzelom citime ze toto sami urcite neustojime a potrebujeme vediet na com sme
Toto vam na zapade nezavidim, u nas vsetko zdarma, spec ped, psycholog i psychiater
u cincurovej na kramaroch. ani sme moc dlho necakali.
@mummy01 bol manzel, cize co viem od neho, mala podklady z toho cspp, co sme boli, dost obsiahle a tie si pozrela, s dcerou sa rozpravala, aj nieco robili. konkretne na nu povedala, ze to je jasny aspik, ze u dievcat to takto okato velmi casto nebyva 🙂
my sme sli za nou, kedze odporucali aj z andreasu. manzel bol spokojny.
A kde v BA chodíte na terapie ? Sú centra, kde sa za terapiu neplatí ?
My sme na diagnostike boli u Dr.Janošikovej, ta nas na terapie odporučila do Andreasu, aj napisala, ze ake terapie a tak uz od začiatku septembra čakáme na termín na terapiu v Andrease 🙂)) (Keďže nám robila diagnostiku Jánošíková, nepotrebujeme znova diagnostiku v Andrease)..
@ella_smella a vies aky typ terapie vas caka ? ako casto ?
@kasami nejake socialne situacie a vobec netusim, ako casto... Kedze sme tam este ani raz neboli, sama neviem, co od toho ocakavat... A s takmer 12-rocnou dcerou, ktora zacala pubertu je to nevyspytatelne 🙂
@kasami Nasla som si to v PC: Porozumenie emociam, socialne scenare, podpora komunikacnej kompetencie, zrucnost v interakciach, behavioralne strategie do domaceho prostredia.
Ahojte mamicky 🙂 Teraz trosku od veci :P Co idete vasim aspikom kupovat ako darcek na vianoce?? ja mam doma 4,5 rocneho synceka a uz som v koncoch :( auta, stavebnice a tke tie hracky s ktorymi sa chlapci v jeho veku hravaju, ho vobec nezaujimaju. On iba, cisla, abeceda, plastelina a najnovsie azbuka. vsetko ohladom tych veci ma uz mnoho, cely nas dom je plny magnetickej abecedy a cisel. Chcela by som mu zohnat niekde azbuku, ale vsade na sklade nedostupna. Ak nebude azbuka, tak fakt neviem :( Pritom moj syncek je skromny, ten keby ze dostal iba plastelinu, tak je stastny a podakuje, ale aj tej uz mame doma neskutocne vela.......Viete mi poradit? dajte nejake rady alebo tip 🙂 budem vdacna
@evkakorcek moj je sice orientovany na dopravu takze doteraz chcel len to co ma kolesa...ale uz ho to trocha opusta a moj si napriklad zelal kovovu lopatku z hornbachu,inteligentnu plastelinu,africke bubny,kuzelnicku sadu,velku knihu bludisk. Nasla som na nete aj ze Intelect ball a to dostane na narodky ktore ma po vianociach.
@ella_smella aj my mame socialne situacie
Baby, ako má aspik zareagovať, ak mu niekto povie že je blbec? Môj dnes dostal pokarhanie do žiackej, že nadaval spoluziacke. On mi tvrdí, že ona nadavala najprv jemu. Mala by som mu veriť, však? Čo mu mám povedať? Zatial som mu vysvetlila, že si nesmú nadávať. Problém je, že neviem detaily, zajtra musim zajst za učiteľkou.
Ako by však mal správne zareagovať? Zbiť ju nesmie, žalovať nesmie, vynadať naspäť nesmie. Ja neverim, že zdravé 6 ročné dieťa by to nechalo tak, otočilo sa a odišlo.
On sa snaží, povedala som mu že som smutná, snaží sa byť celý vecer úplne vzorový - pomáhal bracekovi vyzliect sa, úlohy urobil bez mihnutia oka, nedovolila som mu sladké pred večerou - povedal že dobre (?!?!? inokedy by nasledovala triada nadávok na večeru ). Niekedy mám pocit, že v tej skole to trošku prehanaju :(
Ale možno som už len zaujatá, no fakt neviem.
@alenk no v prvom rade sa nemala ucitelka do toho vobec miesat.. Toto su sitacie, ked si deti vedia poradit.. Predpokladam, ze celu sitaciu nevidela, takze nemoze byt nestranny sudca. Ucitelka by k tomu mala zaujat stanovisko v zmysle, ak si to decka vyriesia, ok, ak pridu za mnou, tak sa proste opytat, s cim potrebuju pomoct.. A musia povedat konkretne.. Nielen opisat situaciu, ale povedat konkretne, co chcu od ucitelky..
Lenze to by tie ucky museli byt vytrenovane, aby dokazali normalne reagovat, nie hned bachat poznamku..este k tomu nespravodlivo..
A ako to ma riesit dieta? No detsky, po svojom..deti to v 90% pripadov vyriesit vedia.. Len dospeli ich zvazuju..
@alenk čo sa týka mojej AS klame až sa práši :( alebo mlčí. Zo skúsenosti od staršieho viem, že pani učiteľky vždy nadŕžajú a veria dievčatkám a nie chlapcom. Ja sa snažím vysvetľovať, že keď sa niečo im nepáči, čo im niekto robí, nech to nerobia ani oni naspäť alebo iným. Nech sa snažia zachovať sa tak, akoby to oni chceli od druhých. Alebo sa aspoň potichu otočí a odíde a nech toho druhého aj od jedu rozpučí, že on je rozumnejší .... nie vždy to ale vyjde 😝

@babulina dr. Janosikovej treba volat len v piatok a len od siedmej do osmej, ratat treba ale s tym ze na termin su niekolko mesacne az rok cakacky.