Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?
Ahojte,
hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.
Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.
Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.
@magimary no nejakú veľkú nádej tomu nedávam, ale nechcem, aby som si potom niečo vyčítala, že sme nevyskúšali všetko. Tá pani mi tvrdila, že veľa jej klientom to pomohlo, tak uvidíme....
@martincanka vy sa máte ako? pomaly sádra pojde aj dolu, že? obdiv, že ste to zvládli...
Dnes sme zase po lekárňach zháňali jesenné boty, to bude zase boj na dlhé trate, kým niečo vyberieme. ☹
ahojte 🙂
ani u nas nic nove, akurat uz zacal chodit aj mensi a ked vidim, ako doslapuje na pravu nohu 😔 ja neviem, ci si uz len vela domyslam a vsimam, ale zda sa mi, ze tiez ju dava velmi na vnutorny clenok 😒
@petusko jáj tie naše ratolesti, to už, aby sa človek len bál....ale aspoň vieš ako budeš postupovať...ja som sa rozhodla, že celé topánočky mu na predpis nedám...nech nemá radšej celý deň tie nôžky ako v klietke, keďže nám urobili sandále riadne kopytá, tak predpokladám, že aj celé botičky podľa obrázku budú nápodobné. no nepomôžem si...
http://www.obuv-kuze.cz/content/view/453/1/
o tomto som čítala na dovolenke. čo na to poviete?
vyzera to zaujimavo, ale neviem ci aj detske robia 😕 popravde, neviem si ani dost dobre predstavit, ako by v tom dieta drzalo stabilitu. ci by nebolo ako "na hupacke". a mozno by to bola iba vec zvyku. neviem, vidim take nieco prvykrat.
Ahojte, tak už nemáme sádru, v pondelok Danielkovi vybrali drôty a má už len pár štichov, ideme začať rehabilitovať, tak uvidíme, boli sme v nemocnici 3 dni, tak som rada, lebo tam bolo kopu chorých detičiek a veru sme tam aj chytili poriadny kašeľ, ale našťastie po narkóze, hneď mi napísali aj ort. sandálky, včera sme ich boli dať odmerať a v pitaok budú hotové, tak som na ne zvedavá a od soboty sa ideme chodiť nanovo chodiť, ale kúpila som jedny aj korkové, na prezúvanie, neviem ako s jesenými topkami, musím sa opýtať ortopéda. Pozdravujeme.
Ahojte,
addaa - o tych masajskych topankach som uz citala, ale vtedy tam uvadzali aj predpokladanu cenu, tak som z toho bola paf 🙄 , ze hrozne vela... a urcite nie detske cisla... Ale zaujimave...
Mne poradili toto
http://www.bartek.com.pl/en/dlaczego.php
znova polske, ale zda sa, ze splnaju vsetky kriteria a dostat ich aj na nas v Presove, co je cisty zazrak.....
Az na to, ze maju klenbu, ktora sa neda vybrat..... takze s vlozkami na mieru sa nedaju skombinovat....
Nemate tiez ten pocit, ze ked chcem kvalitne topanky, tak je ich nemozne zohnat bez klenby. Alebo su potom take "cinakove", ktore sice nemaju klenbu, takze sa da vlozit vlozka, ale kvalita nanic a vobec nedrzia vlozku......
Nuz, nase nekonecne polemiky o topanockach pokracuju 😀
@zelmirka1 ahoj my sa zajtra chystáme do ZA práve kvôli botkám z linku, ktorý hodila rohacka. A predajňa je iba v MAXE? OD MAX je na ulici Prielohy? Či aj niekde inde? Musím pozrieť na mape. A koľko stoja? Uvidíme ako pochodíme, veď viete ako aj u Vás je u nás s kupovaním topánok boj.
@addaa pokial viem iba v Maxe, jedine zeby som nepostrehla inde. Mali tam sandalky za 40 EUR co sa mi zdalo dost. Ja mam cca len tri predajne kde kupujem malemu topanky a kde sa podari nieco vybrat.
Kupa topanok je veru vycerpavajuca, skusame do nemoty, maly uz ma casto toho dost a to sme este nic nekupili. Jednak aby boli dostatocne pevne, vysoke, aby mu sedeli lebo ma velmi uzku nozicku, raz v zdravotnej obuvi bola uz aj predavacka z nas nestastna ze sme vyskusali vsetko co mali a sama videla ze nic mu nesedelo dobre.
Ved uvidis, mozno vyberiete, teraz maju zlavy.
@martincanka prosím potom detailne nám opisuj ako to prebieha, koľko denne cvičíte...asi ešte nestojí, že?
Ahojte, tak dnes sme kúpili jesenné topánočky bartek v ZA. No oproti tým v lekárňach mali naozaj kritéria, ktoré potrebujeme, ohybná podrážka, sú vysoké, pevná päta, miesto pre pršteky. Pôvodné vložky sme vytiahli a dali ortopedické...tak nabudúce tam určite zavítam. Stáli 34,6 a dala nám zľavu 5%. Som teda celkom spokojná. 🙂
No vidím, že vediem diskusiu sama so sebou 😀
😀 😀 😀 niekedy je dobré sa aj sama so sebou porozprávať 😀 😀 😀
prepáč, že som vstúpila do tvojej diskusie....
pekný večer
Tu tretiu fotku som tam dala, aby ste videli, aka klenba je tam, da sa prstom stlacit, nie je tvrda.
A tu este jeden vymysel, co mi moj ocino urobil pre Kubka. Ked si pamatate tu polsku stranku s cvikmi, co som tu nedavno davala - bola tam taka skosena plocha, po ktorej treba chodit. Tak nam to ocino urobil, ja som kupila umely travnik a primontovali sme ho navrch - takze sucasne sikma plocha a sucasne masaz noh
Je to dlhe asi 50-60 cm. Davam to Kubkovi ako sucast "chodnicka" - ako to my volame. Proste umelo vytvoreny nerovny teren - davame tam vrece naplnene vsetkym moznym, to som uz pisala, balancnu plosinu, vankusik naplneny obilim, zbytok umeleho travnika, kopku makkych somariniek - hubky na riad, makke lopticky, pichlave lopticky, makke satky, kopu bublinkovej folie, maly matrac a pod. Obcas mu to rozlozim do obyvacky, je toho dokopy aj zo 4 metre, tak tam chodi(me).
@addaa prepac ale boli sme na dovolenke a uz som sa nedostala na net takze som neodpisala,
je fajn ze ste kupili a si spokojna, to ste kupili v tom Maxe vsak ? jesenne topanky som este nepozerala, stale nosime sandalky a jedny mame celkom fajna kupila som ich v cechah, sice nemaju klenbu ale da sa tiez vymenit vlozka, kupujem ich v lekarni kde ma zaviedla svokra ktora je lekarka a su celkom dobre, myslim ze je to znacka essi.
@rohacka klobuk dole co vsetko si vymyslela ako chodnicek a cvicenie, moja maly niake cvicenie dost ignoruje, tak neviem ci to ma moc ucinok. Aj tak mam obavy ze to zle postavenie nozicky nezmenim, uvidime ako sa mu budu tie nozky vyvijat, ale on celkove moc chodit nechce,bud sa vozi v kociku alebo ho muz nosi na konika. Ci ho bolia nozky to neviem lebo zatial nerozprava.
Zelmirka - toto napr. je take cvicenie, necvicenie 🙂. Mna povzbudila lekarka na ortopedickej protetike, kedze mi povedala, ze uz mali pripady, ze sa deti vyhli operacii tym, ze nosili dobre topanky na mieru + cvicili. Samozrejme, tvoj maly je este dost maly na nejake cvicenie, ja som s Kubkom v tomto veku cvicila tak, ze som ho mala pred sebou na kolenach, on pozeral nejaku rozpravku na pocitaci a ja som mu kruzila s chodidlami, spojila chodidla a pritahovala smerom k sebe, masirovala mu nozky pichlavou loptickou a take tie klasicke cviky na ploche nohy - len takto sa to dalo.
Petusko - nas maly ma tiez jednu nozku kratsiu ☹
pewpačte že sa vam sem vmiešam, chcem sa spýtať, že moja malá dostala ort. vložky do topánok z toho dôvodu že pri chodení si dáva nohy k sebe, čiže chodí ako čaplin len nie navon ale dovnutra si dáva nožičky, nemáte stým niekto skusenosti?
petusko - uz som ti odpisala do temy kratsia nozicka. on zle chodil, ako keby naslapoval na tu nohu a ked som s nim cvicila, tak som si to tiez vsimla, ze je jednoducho jedna kratsia. mozes si to skontrolovat, ze ho das na rovnu podlozku, narovnas nozicky a skontrolujes, kde je pata. To iste aj v lahu na brusku. lekarka mu pozerala aj ci ma v rovine clenky, kolena, bedrove klby.

Ahojte, my zhruba nič nové. Boli sme v HR, tak celý čas tam pobehoval bosí po kamienkoch, sa mi aj snívalo, že jedna nôžka mu tam úplne vyzdravela 😔 .