icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

zelmirka1
29. sep 2010

@magimary tie sandale su uplne super 😎 fakt vyzderaju vynikajuco, kde si ich davala robit ? pises ze su z protetiky, my mame priserne z Protei, davala som par stran dozadu foto a su fakt desne, chcela by som skusit tiez z Protetiky len neviem ci ist priamo do Protetiky alebo cez niaku firmu ?

magimary
29. sep 2010

@zelmirka1 , želi, normálne som u nás na poliklinike (majú tu nové merné miesto aj oni-z Protetiky, doteraz tu bol len ten Neoprot 😝 , ale teda musím uznať, že aj oni robili lepšie ako tie vaše 😝 ) išla do tej ambulancie, kde raz v týždni sídli Protetika a tam mu podľa receptu od otropeda (komplexne!!!-čo doteraz ešte nikdy) pomerali nohy a vybrala som si z katalógu tie, ktoré sa mi páčili najviac (čo bol aj celkom problém, lebo sa mi ich páčilo viacero 😅 ) a zaplatila a išli sme domov... 🙂
s tým, že budeme čakať, kým nám ich prinesie kuriér až domov (nemuseli sme nikde utekať do BA pre ne), akurát, že to dlho trvalo... pričom vložky boli relatívne skoro (prinesené) a na tieto topky sme čakali od 13.7 do dneška... (čo ale nemusí byť pravidlo čakania, možno to zlyhalo úplne niekde inde 😕 , aj to ich poslali až dva týždne po tom, čo som im volala)...

tu je link merných miest Protetiky-vyber si ten, ktorý je k vám najbližšie a choď tam s receptom:
http://www.protetika.sk/predajne.php

zelmirka1
29. sep 2010

@magimary dakujem pekne idem to pozriet, nie som si ista ci mi ich u nas v Ziline aj odmeraju, je to normalne v nemocnici s poliklinikou tak sa tam pojdem opytat. Akurat ze recept sme dali na tieto, inak tiez trvali vyse dvoch mesiacov a su fakt priserne, tak na dalsi recept asi nebudeme mat narok, no uvidim. Som bola z nich velmi sklamana, ani som ich nechcela prevziat ale muz ma presvedcil ze zoberme. Hovorila som si ze to predsa nie je mozna aby nevyrabali nieco normalnejsie a tieto vase vyzeraju skvele. Este raz diky ze si sem dala fotky aj kontakt. 😉

magimary
29. sep 2010

@zelmirka1 s radosťou 🙂
aj my sme už mali všelijaké (príšerné 😝 ), asi ani nebanujem, že som ich nefotievala... 😝
ale vtedy som si fakt myslela, že iné ani nejestvujú 🙄 , lebo všetkým, čo vidím, majú tie nepekné...
(aj keď možno tie pekné si ani nevšimnem, resp. ich nepovažujem za ortoobuv...veď, ak by som niekomu zbadala na nohách tieto naše, tak by ma ani vo sne nenapadlo, že sú ortopedické a na mieru 😉 😅 )

no, ďalší poukaz na topánky môžeš dostať najbližšie až po polroku, tak si pozri dátum "objednávania" tých "nepekných" a prirátaj si polroka...
to máme napísané v tých sprievodných papieroch, čo boli v krabici s topkami...

zelmirka1
29. sep 2010

@magimary no veru pol roka je dost dlho, rozmyslam ci by sa to nedalo niako urobit s tym ze by sme si ich zaplatili
maly mi tieto moc nechce, vyzuje sa a donesie si stare sandalky z protetiky bezne kupovane v predajni zdrav. obuvi
v kazdom pripade si ma velmi potesila ze existuje nieco co je dobre pre jeho nozky a vyzera ako normalna obuv, lebo som raz videla chlapceka ktory mal tieto co my, mal okolo 6-7 rokov a deti mu ukazovali na nohy co to ma a smiali sa.

magimary
29. sep 2010

@zelmirka1 no veru, ja vidím, ako tieto topánočky (viaceré) stoja v šatni mojich prváčikov a mám až strach, keď to vidím, že tie chúďatká detičky to musia nosiť v škole medzi toľkými "ne"-plochými... (sú ružové a červené, takže sú to zrejme dievčatká, čo ich musia nosiť) a to presne tieto, čo si dala fotky aj ty... 😒 😔
a, fakt je, že keď som ja tieto naše najnovšie zbadala v tom katalógu (a aj iné), tak som neskrývala svoj údiv a patrične som to tam aj okomentovala 😅 , lebo fakt som ešte takéto nevidela 😕 )
jó, no a cenovo-asi budú dooosť drahé...

zelmirka1
29. sep 2010

@magimary inak tie vase na stranke nie su, takze si si asi vybrala z noveho katalogu v predajni, su fakt super 😉
ja viem ze budu drahe ale hlavne nech su dobre, lebo moj Misko je este maly takze este znesie vselico ale neskor viem ake dokazu byt deticky ked si vsimnu ze niekto nosi nieco zvlastne a by ma mrzelo keby sa musel maly hanbit za sandalky v skolke ci skole a zbytocne mat traumu len preto ze ma ploche nozky. Inak bezne som mu kupovalal z Protetiky topanky a su fajn, ale teraz som chcela naozaj na mieru aby nozku dobre drzali.
Inak v tej firme kde nam merali nozku mi tvrdili ze co riesim, su vraj take ake maju byt a tie ktore robi Protetika su vraj este horsie 😝 tak mam byt rada ake sme dostali. Ja som normalne stratila rec a to sa mi veru casto nestava. 😀

magimary
29. sep 2010

@zelmirka1 nie sú tam, ale v tom "jej" katalógu ich bolo oveľa viac 😉
a blahoželám Miškovi k meninám 🙂 😉
a k strate reči len: 😀 😅 😀

zelmirka1
29. sep 2010

dakujem pekne @magimary, my s muzom oslavujeme a Misko spinka 😀 😀 😀
este raz diky, si ma velmi potesila ze sa daju zohnat taketo paradne ortopedicke topanky...

magimary
29. sep 2010

@zelmirka1 oslava ako sa patrí 😅
a neďakuj 😉 už,
rado sa stalo... 🙂

rohacka
30. sep 2010

magimary - fakt pekne su tie topanocky, aj my mame z Protetiky, sice nie take pekne, ale aj tak su ovela, ovela lepsie ako z Ortho-Pro.

Zelmirka - no mne raz povedali, ze ortopedicke topanocky na mieru stoja 200 eur, co je 6000,- Sk, tak to by ste asi nedali.... Ja som bola z toho v soku, ze co na nich tolko stoji... Ale ci je to pravda, netusim....

rohacka
30. sep 2010

Aha, este mi napadlo, ze dnes som si kupila Maminu, ktoru bezne nekupujem, ale na obalke bolo napisane ze Sup na spicky - zabojujte s plochymi nohami. Su tam popisy a fotky na rozne cviky - chodenie po spickach, chodenie ako kacicka, kreslenie nohami, bicyklovanie na zemi, kruzenie nohami, dvihanie gulocok, krcenie latky. A rozhovor s Dr. Kusinom, este som necitala.... Tak len tak, keby niekto mal zaujem. je to aktualne oktobrove cislo...

zelmirka1
1. okt 2010

@magimary tak som zistili ze tie topanky z Protetiky sa u nas daju urobit, sice v tej predajni co bola na Internete nie, tam nemeraju ani ich neodovzdavaju, dali mi ale cislo na pracovnika Protetiky ktory tie merania 2x do tyzdna robi v nemocnici a potvrdil mi ze ma katalog z ktoreho si mozem vybrat.

@rohacka mala si pravdu, bez receptu stoja 200 EUR co je fakt sila, som sa zamyslela nad tym ved to je v podstate podvoj ako hrom, niaka firma zacne sit ortopedicke topanky a chce od poistovne 200 EUR za ne, poistovna preplati, rodic len 16,70 ale nikto sa nepozastavi nad tym ze to predsa nie je mozne mat take vyrobne naklady. Uz sa necudujem ze poistovne nemaju peniaze a je taky problem s hocijakymi liekmi.
Takze pockam, pisali ste ze narok je raz za pol roka, na tieto sme cakali dva a pol mesiaca takze tri su za nami, tri pockam a potom skusim ist za ortopedom aby nam dal znovu recept. Kazda skusenost nieco stoji, aspon viem ze z Protei uz topanky malemu robit nedam. Este ze si tu poradime a piseme skusenosti, je to fajn. 😉

martincanka
1. okt 2010

Ahojte baby, čo sa týka topánok ja mám tiež poriadne nervy. V auguste po polsednej operácii nám dal ortopéd poukaz na tie sandálky, ktoré vôbec nenosíme 😠 lebo sú otrasné, potom na kontrole nám dal poukaz na tie zimné topánky čo som písala že či nemáte niekto foto, obehala som všetko a tak ako píšete dá sa to až za polrok, čiže u nás v januári, ale bola som v Martine v Protetike a sľúbili mi, že ak budem mať poukaz be dátumu, tak sa pokúsia niečo urobiť 🙂 Tak uvidím čo vybavím. Neviem na čo nám budú v januári zimné topánky, keď budú hotové možno v marci.
Takže systém hurááááááááá.

zelmirka1
14. okt 2010

baby mne dnes povedali v tej firme kde sme ich robili,ze narok na topanky mame dvoje za rok, ze nemusi byt pauza pol roka, ked chceme mozeme si dat urobi aj dvoje za sebou ale potom az na buduci rok, tak ako je to vlastne ?

silvia10131
15. okt 2010

@martincanka prosim Ta tu nozicku mu ako operovali akde?my pravdepodobne pojdeme tiez na operaciu ak sa to cvicenim nezlepsi

silvia10131
15. okt 2010

@zelmirka1 narok na ortopedicke topanky mas 2x za rok,nezalezi v ako casovom intervale

martincanka
17. okt 2010

Ahoj @silvia10131 operovali nás v Martine. Pozdravujem.

silvia10131
17. okt 2010

@martincanka a ako dlho ho operovali,tak dufam ze mojho nebudu musiet ze to nejako cvicenim zvladneme

silvia10131
17. okt 2010

@silvia10131 aj my Vas pozdravujeme a drzime palce

petusko
23. okt 2010

ahojte, tak od vcera mame Petkove topanky z Protey. Su pekne, lenze dali sme celorocky, tak neviem, ci mu v tuhsej zime nebude v nich zima 😒 dizajnovo celom ujdu, odfotim a poslem foto 😉
ale aj tak sme tam davali sit prvy a posledny krat, je to pre nas dost odruky a prevziat sa musia osobne. vcera som ich este navela ukecala, ze pride pre ne znama, tak jej ich dali. ale ledva-ledva...
takze dalsie budu uz z Protetiky, tie posielaju aj kurierom.

mima300
8. jan 2011

Ahojte, viete mi poradit kde by som v okoli BA kupila sandalky znacky Bartek ?

rohacka
8. jan 2011

@mima300 je to firma Wojas, oni drzia obuv Bartek
Prevadzky- Jasna Shopping City Liptovský Mikuláš,
Eurovea Galleria,Polus City CenterBratislava
ZOC MAX - Žilina
ZOC MAX - Dunajská Streda
ZOC MAX - Prešov
MLYNY - Nitra
Optima Košice
Laugaricio - Trenčín

My sme kupili prvykrat teraz na zimu, som nadsenaaaaaaa, splnaju vsetky kriteria, ktore na topanky pre dietatko s problemovymi nozkami mam. Vrelo odporucam. Cizmicky stali cca 37 eur.

addaa
autor
9. jan 2011

Ahojte,

05.01. sme boli na kontrole na ortop. Nič nové, stav sa nezlepšil ani nezhoršil. najdôležitešia infoška pre mňa bola, že vidíme ako bude, keď bude mať malý 5 rokov a že možno operácia nebude nevyhnutná 😵 😵 😵
Obmedzila som cvičenie, ale každý večer mamé bublinkový kúpeľ, potom z taktilných diskov urobím nerovný terén a pár minút po nich beháme, robíme drepy, cviky päta špica a večer pred spaním masírujem a robím rôzne cviky. 🙂

mima300
14. jan 2011

@rohacka dakujem, pozriem ich.

addaa
autor
8. feb 2011

Ahojte babulky, tu akosi ticho....ako sa máte? A čo Vaše ratolesti? 😉

petusko
8. feb 2011

ahojte, u nas nove nic, po chripkovom obdobi zase davame kolotoc kontrol a predpisat nove topanocky. akurat sa neviem rozodnut ku ktoremu dr., lebo naposledy bol ten"nas" dost neprijemny, lebo sme boli na konzultacii v BA 🙄

zelmirka1
18. feb 2011

ahojte baby, ako casto chodite na kontroly k ortopedovi ? lebo my sme naposledy boli pred tristvrte rokom tak rozmyslam ci by sme sa nemali objednat. Aj ked mne sa zda ze maly ma nozicky rovnake, ziadna zmena, vidim ked beha ako mu idu nozicky do X. ☹ Objednali sme sandalky z Protetiky a su lepsie ako tie z Protey ktore sme mali ako prve, tie boli fakt priserne, aj som tu kedysi davala fotky. Uz sa chystam dat urobit na jar lebo to trva tri mesiace.

magimary
18. feb 2011

@zelmirka1 má sa chodiť minimálne dvakrát do roka, každý polrok 😉

addaa
autor
21. feb 2011

@zelmirka1 my chodíme 2 krát za rok k ortopédovi.

Momentálne máme akurát problém s veľkosťou. Kupujeme z protetiky sandálky s korkovou podrážkou a majú len veľkosť 17 a 18. 17tka je nám malá a 18tka príšerne veľká. Momentálne má obyčajné sandálky a v nich má vložené korýtkové vložky na mieru, kým nepodrastie nôžka. Sandálky na mieru už nechcem dať šiť, neboli sme spokoní. 😖