icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

kejtie21
11. okt 2019

@katecameron rôzne náročné operácie sa robia a toto teraz nevedia dať do poriadku? to nie je možné vybrať a dať tam tú kovovú skrutku?

katecameron
11. okt 2019

@evahalaszova praveze to ma stale tam a uz to tam byt nemalo

katecameron
11. okt 2019

@kejtie21 ja netusim bolo mi povedane ze nevedia co s tym

kejtie21
11. okt 2019

@katecameron To povedal kto? Veď to je hanba nášho zdravotníctva, povedať že nevedia čo s tým
Paneboze

marketka1
14. okt 2019

@katecameron dik za info. My sme 12.12 obj. na kontrolu som zvedava ako su na tom nase skrutky...chodza aj nohy katastrofa...neviem co skor riesit aj vdaka inym dg. a farbe pleti mame v skole este aj vazny problem so sikanou ....

katecameron
15. okt 2019

@marketka1 no to poznam aj ja co skor riesit ? Aj so sikanou mame bohate skusenosti,ale az tam nemate porozumenie od vedenia skoly jedine riesenie je dieta prelozit na inu skolu ,ale to je mimo tuto temu

evahalaszova
15. okt 2019

Baby a bodka za vsetkym ze kontrola o tri mesiace a objednavat sa da len cez DFNSP rezervacny portal a najblizsi termin volny ze 26.maja 2020 no na smiech.

sticker
kejtie21
15. okt 2019

@evahalaszova Ale keď si tam zavoláš že máš prísť na kontrolu tak ti povedia kedy môžeš, nie?

evahalaszova
16. okt 2019

@kejtie21 Práveže nie majú strašne veľa okresov v Blave aj suseda tak chcela a zrušili ju no problém čo už.

kejtie21
17. okt 2019

@evahalaszova no ja by som sa tam po troch mesiacoch pekne vybrala že idem na kontrolu ako mi povedali a nedostali by ma odtiaľ ani párom volov :D :D ja som sa teraz snažila dovolať na sekretariát a nikto mi to tam neberie... chcela som dohodnúť prof.Kokavca aby sme prišli na kontrolu a dohodnúť dátum ďalšej operácie ale neviem teraz ...

evahalaszova
17. okt 2019

@kejtie21 Ale oni vas jednoducho nezoberu im je to jedno mozte tam sediet aj cely den aj suseda chodi Kokavcovi no tiez jej povedal len cez net objednat uz.

kejtie21
21. okt 2019

@evahalaszova dnes som volala na sekretariát a objednala ma na budúci utorok. Tak napíšem či má neposlal niekam 😄😄

koniarova
21. okt 2019

@kejtie21 Som zvedavá.

evahalaszova
21. okt 2019

@kejtie21 Dajte vedieť skúsim potom aj ja zavolať až február asi.

kejtie21
29. okt 2019

Takže dnes sme to vybavili. Zobral nás v pohode, termín operácie nám dal na budúci týždeň... Dcéra skoro dostala infarkt 😄😄 ale inak už nemal tento rok nič voľné.

koniarova
29. okt 2019

@kejtie21 Tak nech to dobre dopadne.😀

baklik
29. okt 2019

@marketka1 vy mate preukaz ztp kvoli plochym noham??? Ja mam ploche nohy, syn tiez, chodime do Ortotechu v BB, ale o tomto a operacii citam prvy raz... ale viem jedno, ja som si uzila v zivote dve ine operacie a svoje dieta by som nedala operovat, pokial by to nebolo ozaj nevyhnutne.

kejtie21
8. nov 2019

Tak druhú nozku máme za sebou, prebehlo to lepšie ako minule. Dcéra mala menšie bolesti a aj to menej napuchlo. Dnes nám dorobili sadru, zajtra ideme domov. Pri operácii robili všetko ako predtým, aj šľachu upinali ku kostí takže sadra bude zasa 6 týždňov...

majka99999
8. nov 2019

@kejtie21 drzim palce. Som rada, ze vam to vyslo s tou prvou nohou.

katecameron
4. feb 2020

Tak my sme už po operácii 2krat

kejtie21
5. feb 2020

@katecameron to riešili tú nožku kde to bolo stále nerozpustené? čo mu teda urobili? a v ktorej nemocnici? dúfam, že to bude už len lepšie a všetko sa dá do poriadku, držím palčeky 🙂

bobricek1979
5. feb 2020

@magimary ahoj poraď odkiaľ dobre topánočky na prvé chodenia kroky môj muž má ploche nohy myslím celkovo zanedbanie dr a rodičov bojím sa aby to tak nebolo u malej

katecameron
5. feb 2020

@kejtie21 ano operovali znova tú istú nohu na ktorej skrutka zničila členkovy klb prebehlo aj čistenie vo vnútri kosti aj kde dávali step z kostí pod kolenom .Dorezaná je celá.Na 4miestach bola rezana noha. Teraz bude mať v nozke kovovú skrutky ktorá je tam za účelom aby udrzala zničený kĺb čiže už nikdy nepohne nohou kruzivy pohyb. Op.prebehla v Košiciach bolo to narocne .
O mliečnej skrutka nechcem ani počuť už moje odporúčania budú vždy negatívne nikdy viac ,vedia že to robí problémy aj tak deti operujú a potom sa na ne vykašlú nech sa rodič trápi .Viem že nie sme jediný takýto prípad

marketka1
19. apr 2020

@katecameron kto ho operoval?

baklik
19. apr 2020

@bobricek1979 ak to ma geneticky dane, nezmenis to, akurat cvicenim sa da mierne ovplyvnit stav - napr.nebude plocha ako zehlicka ale bude tam nejaky naznak klenby - osobna skusenost. Su rozne stupne plochosti nohy.

bobricek1979
19. apr 2020

@baklik no a to ako mám zistiť ďakujem, keď sme boli na kontrolu klikov keď bola bábo tak tam niečo napísal aj k nohám no povedal, že netreba chodiť tak neviem. Aši sa zo ešte sk tak v tak malom veku by nedalo riešiť, že

baklik
19. apr 2020

@bobricek1979 tak od 3 rokov najskor

kejtie21
20. apr 2020

@bobricek1979 od troch rokov je to vidiet ale do siestich rokov sa to moze zmenit, treba posilniť tie nozky, cvicit a chodit bosy po travniku alebo piesku ak mate moznost.

bobricek1979
20. apr 2020

@kejtie21 áno máme oki ďakujem

butterfly333
1. máj 2020

Ahojte pridám sa síce operovali mňa no je to asi 5r čo mi operovali priečne plochonožie čiže padnutú klembu. Skrátil mi prsty na nohe a dali 5 titanove šroby. Chodia som na rehabilitáciu cvičila no aj tak prsty ma nohe nezohnem chodila som na kontroli no všetko ok aj keď moja stále boli. Šroby mám stále v nohe. Moja otázka snažíme sa o o dieta na reprodukčnej imuno zistili mi zvyšene cytokyni môžu spôsobovať tie šroby zápal v tele ?? Ďakujem