Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?
ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹
@stanulka27 skoré uzdravenie. A hlavne na stalo ❤🖒
@doma262 dúfam že áno
@stanulka27 tak to mate este celkom fajn, ja som chcela nadstandard, ale rok dopredu vsetko obsadene, tak mam z toho stres, ale cez den si ty ako, na stolicke, alebo ako to tam mas? lebo lozko len v noci mas rozlozene, ci?
@elena123456 momentálne nadštandardné izby tiež voľné,ja mám mobilné lôžko.takze od 19-7.inak na izbách sú kreslá a stoličky.inak sú tu izby pre matky kde spávajú tie čo majú väčšie deti.moj má len 3;6 roka a neviem si predstaviť že by bol sám.v noci sa burina má bolesti.nadstardantne majú len zvlášť wc a sprchu 😂 nemyslím že teraz budú mať plné Odelenie keďže detičky chorlave a odhlasujú z operácie.tiez sme dostali niekoho termín ,inak neskôr by sme boli stále chorý a zas by sa to celé posúvalo.stravu si vieš dopredu pozrieť a objednať.este musíme zvládnuť vybratie katétra a úvidim ako sa to potom bude hojiť.
@stanulka27 ahoj, tak to je aspon zo zaciatku fajn, ze ste tam sami, aspon kym si zvykne, my sem tam boli uz na operacii, ale byvala som na nadstandardnej, takze neviem ako je to tam na obyc. izbach, cez vikend tam byva malo ludi, ja by som s nim radsej bola sama prave kvoli tomu, ze ked vidi deti, tak je divy 🙂 a nebude chciet lezat, inac ked bol sam, tak to celkom dobre zvladal, aj ked ten cas tam siel strasne pomaly, tak nech vam to rychlo prejde 🙂 a uz ste doma
@elena123456 no ja dúfam že táto operácia bola prvá a bude aj posledná.
@stanulka27 Ahoj. mozem sa spytat po operacii ako sa zobudil maly? mal bolesti? Bojim sa, lebo aj my ideme okt. 30. Chcela by som vediet naco sa treba pripravit. Dakujem
Lekár mi povedal, že hypospadia sa dedí, máte teda v rodine chlapov s hypospadiou a riešilo sa to tak aj pred xy rokami?
@ivivivi áno mal bolesti.prvevdve hodiny najhoršie.bol myslený z liekov,nemohol sa hýbať,stále chcel na ruky.chytat pipika.potom sa to trošku upravilo.ale dostávajú aj od bolesti do zily na noc. Cez deň sirup Paralen -brufen.antibiotika a diazepam ráno a večer.rval aj keď sme sa išli prvý krát vykakať.zajtra vyberajú katéterbtak zas bude veľký plač.muzime mať dobré nervy keď plaču a len to ešte vydržať.
@vendulena nie, nie je priamo dokázané že je dedičná a prečo vzniká.u nás a ani v manželom rodine nemá nikto.aj druhý syn je úplne ok.
@stanulka27 juj juj. Kedy ste mali operaciu? To je dobre ze ste uz pooooo🙂
@ivivivi vo štvrtok nas operovali skoro 4 hodiny
@stanulka27 zajtra máte 6ty deň po operácii a už vyberajú katéter? nám ho mali vyberať až na 12ty ale museli na 11ty lebo sa vysunul. Kto vás operoval? Takže zajtra aj domov idete?
@liveka len obväz dajú dole.zle sa vyjadril lekar.kateter skontrolujú a neviem nám hovoril že aj s katetrom moze íst domov.operovalz primárka slobodnikova s polakom.skor to vidím na piatok.
@stanulka27 My sme tam boli februari tiez hypospadiou, lahsi stupen sme mali. 6- ty den nam dali dole obväz, ale zostali sme tam este 6 den, mohli by sme ist domov ale radsej sme tam zostali. Moj syn to velmi dobre zvladol, lezal pekne, nemali sme problemy. Boli sme na nadstandartnej izbe, bolo tam super, klud, cely den pozeral rozpravky, hrali sme pekne. 12-ty den, vybrali kateter, cikal dvakrat a mohly by sme ist domov.
Nás tiež operovali oni resp Polák. Presne nám to vychádzalo ako vám, len prevez robili skôr lebo to malému strašne krvácalo. Nas prepúšťali v pondelok. Na 11den. Robili mu aj rekonštrukciu mocovej rúry?
@stanulka27 áno aj nám núkali ísť domov s katétrom a nakoniec mi povedali, že dobre že sme nešli. Máme to 150km a malý to znášal dosť zle, doma by sme to nedali. Ťahal si hadičku, nenechal sa v kľude ani natrieť tak sme radšej ostali tam dokonca.
@liveka my to mam z trnavy na skok.nastastie nas si hadicku vobec nechyta tak by sme to mohli zvladnut aj doma.uvidim co nam povie zajtra primarka.na roboli vsetko .obriezku ,vyrovnanie s protitahom lebo bol moc ohnuti pipik a a aj novu mocovu ruru.
@adrici77
My mame 3 stupen .zatial je krpec celkom pohode az na par chvil ,ale to je pochopitelne po takej operacii.cakala som ze bude horsie.
@stanulka27 najhoršie máte už za sebou.. výber katétra je minutková záležitosť, potom ešte zo začiatku to cikanie, ale pri pomyslení na to všetko ste na najlepšej ceste pri cieli 🙂 držím silno palce nech je to ok.. skoré zotavenie drobčekovi..
@liveka dakujeme a dufam ze to dotiahneme do šťastného konca .kolko ste boli este doma ?uplne fit ?
Dievcata troska sa votriem aj my sa chystame na operaciu 2 stupna prosim to bude mat nozicky priviazane o postel na siroko?a od pasa na dol holy?a ani z postele sa prejst stale lezat vsak?dakujem
@stanulka27 @stanulka27 celkovo, pred a po operácii 3mesiace.. zo začiatku sme mali problém s cikaním lebo silno nechcel, bolelo a štípalo ho to, strašne mi pri tom kričal.. cca 3týždne po operácii už bolo fajn.. ale do škôlky som ho nedala, bála som sa aby si tam neublížil..
@77mirinka77 áno presne ako píšeš.. ako priviazať ho nemusíš ak bude ležať pekne, cez deň som malého neviazala ale na spanie a na noc áno lebo by sa mi v spánku pretočil na bruško a to nesmú.. 11 dní ležal v kuse, na nohy sa mi nevedel potom postaviť, chodil ako srnka zranená..
@liveka ach jaaj a treba aj nejaky krem zobrat aby som ho troska masirovala a prekrvila mu nohy a chrbatik?

@elena123456 my sme na štandardnej izbe ale sme sami .na celom oddelení sme len traja pacienti takže je tu kľud.da sa to pohode tých pár dní zvládnut aj na mobilnom lôžku 😉