icon

Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?

zinuska
8. apr 2008

ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹

veronikaszabova
27. okt 2019

@tecko28 tak my sme boli 1x v BA v 15tich mesiacoch, odvtedy ani raz - maly ma 5r a hypo 1stupen. Caka nas operacia, stale sa odklada kvoli chorobnosti. Problemy nema ziadne, nesleduju nas.

som_ponorka
27. okt 2019

Ahojte. Pripájam sa k vám. Malý 3 mesačný synček ma ľahší stupeň hypospadie. @tecko28 niečo ako ma tvoj, podľa opisu. Tiež mu ho operovali? My zatiaľ len dilatujeme močovú trubicu, lebo mu bude treba operovať megaureter. Takže zatiaľ sa pripravujeme na túto operáciu a uvidíme ako sa bude vyvíjať ta hypospadia

tecko28
27. okt 2019

@veronikaszabova mozno preto, ze ste tam isli az v takom veku1.krat , neviem, maleho tam sleduju od narodenia. Kolko sa to uz odklada? Mojho operovali v 2,5 roku, som rada, ze to ma za sebou, ze som este bola vtedy na materskej a mohla som tam byt s nim

tecko28
27. okt 2019

@som_ponorka my sme uz spolu pisali, tvoj ma aj ine komplikacie k tomu. Ja som rozhodne za operaciu, nech chalan nema v dospelosti komplexy

som_ponorka
27. okt 2019

@tecko28 ďakujem. Ja momentálne prijímam toľko informácií o tom, že už strácam prehľad, čo mi kto písal. Môj muž má hypospadiu a teda nejak tým netrpel. Ani o tom nevedel 🤦‍♀️ až teraz po pôrode som sa na to lepšie pozrela. Keďže je to môj prvý partner ani mi neprišlo nič cudne 🤷‍♀️

veronikaszabova
27. okt 2019

@tecko28 uz ma 5r - od 2015 odkladame

simapol
28. okt 2019

@tecko28 no NS kontroloval v NR pan doktor ktorý sa na to špecializuje a viem ze v NR sa to už neoperuje ale ďakujem aj tak za radu no počkám kým bude mať malý aspon rok teraz je ešte maličký a aj tak by mu to nerobili teraz aké ja by som aj tak bola rada keby bola diagnóza určená správne a nemusí sa operovať pretože mali cika pekne ma len trosku nakrivo dierku a ma ju na žaludi

simapol
28. okt 2019

@tecko28 ešte som zabudla pan doktor sa vola nemcovic a myslím ze on jediný v NR sa špecializuje na hypospadiu ale aj tká by ma viac zaujímalo sťahovať predkožky alebo nie

tecko28
28. okt 2019

@simapol ano, ja viem ktory dr sa na to v NR specializuje, som z Nitry a syn mal hypospadiu. Okrem toho ju mal dalsi chalan z rodiny, ktoreho operoval 2x. O tej predkozke ti nic nepovedal? To je predsa otazka na lekara. Ziadna z nas predsa nevidi aku predkozku ma, moj mal napr. len hore, nic som nestahovala, aj tak ak nie je uplna mala by ist minimalne z estetickeho hladiska dolu -cize obirezka

simapol
28. okt 2019

@tecko28 nie nepovsdsl nic len ze na 80 percent operácia nebude nutná a ze mame kontrolovať ci keď sa mu postaví sa Nekrivy a ze kontrola keď bude mať 4 Roky ale ze on by operáciu neodporúča že to co ma mali že to je nič že sú oveľa horšie prípady tak neviem no ale tak máme ešte len 4 mesiace tak uvidíme časom co bude

lenulag
28. okt 2019

@doma262 jasné,že nemal...uvidim,či to teraz po 4x vydá o 2.5tyzdna....

doma262
29. okt 2019

@lenulag držím palce 💓sú to hrozne nervy toto čakanie....

sisda
29. okt 2019

Maminky mozete mi poskytnut info o dilatacii uretry...mame ist 7.11 uz prekladany zakrok...chcela by som vediet ako dlho to trva a kolko ma dieta hadicku..Boli sme vo februari na operacii hypospadie a spravila sa nam fistula ktora sa zatvorila a zase po par mediacoch otvorila...Dakujem za vsetky odpovede...

lenulag
5. nov 2019

@doma262 dakujem, veru ano,

lenulag
5. nov 2019

Ahojte, vedeli by ste mi poradit, podla skusenosti, ze po operacii a 10dnoch v nemocnici, ako to potom vyzera. Do kedy ma dieta vyvod a ako je potom schopne sa pohybovat a tak. Pytam sa preto, lebo uz takmer polroka ma syn aj termin k lekarke (2h diagnostika), ale tym ze sa preklada operacia zo septembra na november, tak bude 17dni po operacii. Planujem to prelozit, ale pytam sa informativne. Dakujem.

doma262
5. nov 2019

@lenulag po operácii ešte lezal doma ďalší týždeň... Nesmel chodiť rovnako ako v nemocnici, keďže mal vývod.. Keď mu ho vybrali išiel hneď po svojich domov a normálne fungoval... Neviem akú máte operáciu, ale možno nebude treba tak dlho kateter... Môj mal 3 stupňa hypo, takže vacsia rana

doma262
5. nov 2019

@sisda my sme vôbec nedilatovali... Dr povedal, že sa to robí až keď je problém. A teda u nás našťastie nenastal...

elena123456
6. nov 2019

@sisda
@lenulag ahojte dievcata, napisem vam spolu, tlebo su to take podobne otazky. je to rozne a zavisi to od stavu pacienta a ako sa hoji po operacii. mojho operovali na kramaroch a ma 3 stupen, stale ho pustali domov uz bez vyvodu, viem, ze zaacli rodicom ponukat, ze mozu ist aj skor domov s vyvodom a pridu potom na vyberanie po urcitej dobe, ale urcite to zavisi od stavu dietata, po operacii nas objednali niekedy o 2 a inokedy o 3 tyzdne na kontrolu. kedze sa mu po 3 operacii zacala zuzovat mocova rura a zacali sa mu robit fistuly, tak sme museli zacat dilatovat, to mu to sitie v podstate zachranilo a jeho stav sa zlepsil. my dilatujeme uz dlho, viem, ze niekto dilatoval len napr 10x a niekto vobec. vsetko je individualne. aj pooperacny stav je rozny, on bol po 3 operaciach a z kazdej sa zotavil inac, po 1 sa zacal pocikavat a pokakavat aj cez den, pipik mu hrozne napuchol, trvalo to dlho, kym sa to zlepsilo, aj 2 mesiace, po druhej sa zotavil tak po 2 tyzdnoch, ale so skolky som ho posielala po mesiaci, ked mi to doktori dovolili a po tretej sme mali komplikacie s dilatovanim a ak by som ho poslala do skolky, tak by nepil, ako by bolo treba a este ho bolelo aj cikanie, niekto, kto ma ale nizsi stupen a operacia prebehla bez komplikacii by to mohol stihnut aj po porvej kontrole, drzim vam palce, nech to mate za sebou

lenulag
12. nov 2019

Dievcata, este by som sa chcela opytat, ze ci ste chlapcom davali pichnut aj analgetikum od anesteziologa, ktore ma ucinkovqt 6-8h. Zial, nemam papiere od anesteziologa uz, tak neviem nazov metody. Rizika boli, ze sa netrfia, nebude ucinkovat alebo alergia. Ze potm nemusia po operacii podavat lokalne analgetika. Su tam vyhody, davali ste to detom?Dakujem. Zajtra idu chalani na operaciu hypospadie, tak drzte palce. Kolko prosim asi trva priblizne v hodinach po prebratie. Lebo by som chcela za synom ist. Mame doma parmesacne babatko, tak ide so synom manzel.

doma262
13. nov 2019

@lenulag áno ja som dávala pri každej operácii.... Keď to pre stávalo účinkovať tak sa sťažoval na bolesť, ale či ho ozaj bolelo, ale iba nejako precitoval tu operáciu neviem... Dostal raz nurofen a viac krát sa už na bolesť nesťažoval... A po operácii prišiel už prebraty, a postupne začal piť a jest... Nikdy nemal problém

doma262
13. nov 2019

@lenulag a volá sa to kaudalny blok

elena123456
13. nov 2019

@lenulag aj my sme mali kaudalny blok 3x dokopy a nemal problem, myslim, ze ho to po tej operacii vdaka tomu menej bolelo

lenulag
14. nov 2019

@doma262 áno,dakujem.nakoniec to nedali.len asi analgetiká do žily dávajú.

v3v3rica
14. nov 2019

@lenulag ahoj, už máte po operácii? Nás to čaká v marci, ešte nikoho z rodiny neoperovali tak netuším co nás čaká

elena123456
14. nov 2019

@lenulag drzim palce, hadam ho uz o chvilu mas na izbe 🙂

lenulag
14. nov 2019

@v3v3rica
@elena123456 ahojte,áno uz ma po operácii.vcera ho operovali,je s nim manzel.Kedze ja som kvôli bábätku doma.Zatial to vyzerá dobre.Snad vydrží ležať,lebo je veľmi veľmi živý,už večer vymýšľal a špekuloval,tak dúfam,že sa to dobre zahojí.Ved sa ešte ozvem ohladom dililatacie m.rury.

sisda
14. nov 2019

Maminy ahojte mozem poprosit tie ktorych deticky mali po operacii hypospadie fistulku a boli ste na diletacii uretry ci vam po tyzdni od zakroku ta fistula zmizla ale to trvalo dlhsie ci ste to museli zase operativne riesit a ak tu niekto je co musel fistulu riesit operativne co vsetko zase musi dieta absolvovat a ako dlho to trva...dakujem velmi pekne za jazdu odpoved...pekny den

v3v3rica
15. nov 2019

@lenulag tak snáď to chlapci vydržia v tej nemocnici, tiež si neviem predstaviť celé dni moje dieťa v kľude

bobula46
15. nov 2019

Ahojte mamičky, som tu nová a chcela by som sa opýtať aspoň základné info. Syn má rok a pol. Keď mal štyri mesiace boli sme prvýkrát u urológa, ktorý pozrel na neho zo stoličky a povedal, že to nie je také hrozné a keď bude mať syn rok máme prísť znovu na kontrolu. Rozhodla som sa ale , že ku nemu už nepôjdeme. Ten prístup ma úplne zarazil. Dohodla som si teda termín u Dr. Javorku v Martine. Ideme tam v januári, syn bude mať vtedy rok a sedem mesiacov. Čo mám od toho očakávať? Teraz sa syn učí cikať do nočníka, ide mu to, cez leto v záhrade začal skúšať no tam bol hneď problém že si cikal dozadu za nohy. Tá koža mu tam tiež ovísa. Kedy sa robí deťom operácia? A je potrebné sťahovať tú predkožku?

gaja78
15. nov 2019

@bobula46 Ahoj, podla popisu bol moj syn na tom podobne, my sme chodili na kontrolu raz do roka, nic sme nerobili ani my, ani lekari, na operaciu isiel az ked mal 3,5r, to vzdy posudi urolog, mojmu to skor nechcel robit, vedeli sme ze sa nevyhne tomu, ale az ked mal tych 3,5r. Podarilo sa na prvy krat, teraz ma 7r a raz do roka chodime na kontrolu. A Dr. Javorka ma velmi dobre recenzie, aj s Dr Molcanom su jedni s najlepsich