icon

Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?

zinuska
8. apr 2008

ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹

sisda
27. dec 2020

@lenulag boze to je nekonecny pribeh tie fistuly....a ako sa to hojilo mal cievku dlho?

lenulag
27. dec 2020

@sisda presne nekonečné to je. ležal 10dni zase s cievkou.Takze dilatujeme naďalej.Ale je to lepšie,pred rokom cikal tromi prúdmi. Teraz si chuti fistulu a cika.

sisda
30. dec 2020

@lenulag tak to je super moj tak cika sa az bojim aby mu do toho sprtali zase lebo dilatujeme 10 a ma pekny prud...a bojim sa aby sa to nezhorsilo....

lenulag
30. dec 2020

@sisda teraz len platali tie fistuly, novu mocovu rúru neupravovali. Op trvala hodinu,predtým,keď to rekonštruovali,tak 3 h.

domiiini
30. jan 2021

Dievčatá mám take podozrenie že malému sa zužuje prúd mocu 🥺 viem, te dr hovoril že to treba nahlásiť, na koľko operáciu má až v máji. Zistila som že nečíta tou vrchnou dierkou ale tou pod ňou. Myslite že to mám hneď nahlásiť alebo si to mám este sledovať. Po správnosti neviem ako by mal prúd vyzerať či si to len namýšľam. Nerada by som niečo u drobca podcenila

doma262
30. jan 2021

@domiiini určite si zavolajte do ambulancie... Môžete im poslať aj video ako cika po dohode... A rozhodnú ci treba prísť 👍teda ja by som to riešila určite tak

domiiini
30. jan 2021

@doma262 dobre, ďakujem krásne. Zavolám im tam 🙏🏼

dasakvasnicova
30. jan 2021

@domiiini ani nevolaj a rovno chod v pondelok tam, to iste ti aj v telefone povedia, ze ho potrebuju vidiet a pred nimi vycikat, drzim palce

domiiini
30. jan 2021

@dasakvasnicova je možné že kvôli tomu by často chodil na wcko ??

dasakvasnicova
30. jan 2021

@domiiini fuuu tak to neviem,,len som pisala co by som ja urobila na tvojom mieste, ja by som nevolala,,ale hned isla, kedy bol operovany ?

domiiini
30. jan 2021

@dasakvasnicova bude operovaný len v máji

dasakvasnicova
30. jan 2021

@domiiini jaj tak, myslela som, ze mate po operacii a cika po zakroku cez tie stehy, kazdopadne ak ste negativni radsej ist na osobnu konzultaciu, ja som takto pred rokom volala mudr, ze dcera ma bolesti bruska ma odbila, ze nie je covid, ze to bude asi len brusna virozna ked neprejde na pohotovost,,aj sme tak vecer urobili a na druhy den ju ostala na operacnom stole,,velmi som cez telefon nadala mudr,,ze nas nechcela prijat a urcuju diagnozy cez telefon,,ani slovo mi nepovedala s koktavim hlasom sa len opytala kde lezi...proste ja uz nevolam a idem

domiiini
30. jan 2021

@dasakvasnicova bože môj, kam tento svet speje.. aby ľudia a hlavne deti trpeli skrz nejaký covid.

dasakvasnicova
30. jan 2021

@domiiini odvtedy nenavidim slovo covid, kvoli ktoremu zanedbavaju ine zavazne ochorenia

doma262
31. jan 2021

@domiiini pani ma síce pravdu ale myslím ze na oddelenie sa dá prísť iba v prípade, že to predtým konzultujete cez telefón, teda sa objednáte... Ináč vás práve kvôli korone nemusia ani pustiť dnu... Takže určite by som zavolala a dohodnete sa 👍

skjela
Autor odpoveď zmazal
dasakvasnicova
3. feb 2021

@domiiini ahoj, ako ste dopadli u mudr ?

domiiini
3. feb 2021

@dasakvasnicova zial stále volám a je obsadené.. neviem či vždy trafím, že niekto vola

dasakvasnicova
3. feb 2021

Oni to niekedy robia aby ich telefony nevyrusovali, ak mas negat.test aj maly isla by som ked nedvihaju, drzim palce

domiiini
3. feb 2021

@dasakvasnicova už som sa dovolala, mám si odsledovať, či netlačí pri moceni, ak by som si nebola istá mám istvokamzite na pohotovosť bud Skalica ( ale tam mi nerucis že budú mat takú tenkú cievku) alebo mám prísť štvrtok, piatok. Ale s tým te musíme mat obaja negatívny test starší 2 dni.. ak nemám sa kde otestovať vraj to na Kramároch robia..

sisda
8. feb 2021

Maminky je tu niekto kto ma 2 synov a prvy ma hypospadiu a druhy nema alebo maju aj obaja? Dakujem

doma262
8. feb 2021

@sisda mam, prvý ma, druhý je úplne zdravý...

lady730
11. feb 2021

@sisda aj môj druhý je zdravý

doma262
11. feb 2021

@sisda ja napríklad mam aj možnú príčinu nikto mi to nikdy nepotvrdil ani nepotvrdí ale je to môj osobný pocit... Pri prvom som brala vitamíny pre tehotné, ktoré obsahovali aj vitamín A, ten by sa v tehu, hlavne prvé 3 mesiace mal veľmi málo ci aj vôbec... Nevedela som.. Pri druhom som už vedela... Ale či bol toto dôvod? Iné zmeny co sa týka môjho správania v oboch tehu som nezaznamenala.. Ale môže to by aj niečo vrodené, či genetické.. Nikto nevie ako to vlastne vzniká... Pri druhom som dokonca brala aj duphaston, kde píšu, že môže spôsobiť hypospadiu... Ale osobne som si nepripustala, že by aj druhý mal túto poruchu 😍

lady730
14. feb 2021

@doma262 ja so pri prvom tiež brala vitamíny. Pri druhom nie. Ale zas pre prvom som brala aj duphaston ... Kto vie kde je pravda? Napr u nás v dedine je za 6 rokov asi 10 deti s touto diagnózou . Keď som bola zo synom na operácii stretla som tam svoju susedu a bývalú susedu, ktorých deti majú tiež hypospadiu.

doma262
14. feb 2021

@lady730 ja som brala vitamíny aj pri druhom ale bez vitamínu A👍😃 dlhodobo aj kojím, tak som sa bála, že mi vypadaju vlasy 😁a bude zle železo... Vidíte to som ani netušila koľko toho je... Ale asi mávajú aj slabšie formy, ktoré niesu až také vážne... Môj mal tu druhu najhoršiu.... A stále oficiálne neprišli na to co to spôsobuje... Ale podla toho koľko toho je ide to nieco v prostredí ci správaní ľudí... Možno keby sme sa tu všetky spojili a rozmýšľali co a ako, tak aj na to prídeme 😃

lady730
14. feb 2021

@doma262 ja som pri druhom len kyselinu listovú a veľa ovocia a zeleniny. S tých vitamínov mi len žel bolo.
Ja som žiaľ nekojila dlho.
Môj mal 1 stupňa ale ešte okolo toho nejaké problémy ktoré sa objavili neskôr. Mne doktor povedal že nie je normálne aby malo v dedine kde je do 1000 obyvateľov toľko detí hypospadiu. Tak ozaj neviem čo to mohol spôsobiť. Možno by sme fakt na niečo prišli 😀

katkaba1
14. feb 2021

@doma262 mne Dr povedal, že je to väčšinou genetika ( u nás o tom z oboch strán nevieme, že by sa v rodine vyskytlo ) alebo vraj po IVF sa stáva..pravdepodobne hormóny, tam ich žena "požerie" požehnane. My sme za 4 roky s mužom, žiaľ, aby sme vôbec deti mohli mať prešli kadečim..takže u nás pravdepodobne príčina IVF. Aj by to dávalo logiku lebo vraj sa počet deti s hypospadiou zvyšuje a teda dnes sa po IVF rodí pomaly každé druhé dieťa..
Syn má našťastie len lahkú formu ale teda ja som z toho celého vyklepaná šialene..

sisda
14. feb 2021

@katkaba1 ja som normalne otehotnela a nikto v rodine nema ani o tom nikto nic nevedel...vobec som netusila ze vobec mozu toto mat chlapci s pipikom a bola som v soku...no boh vie z coho to bude....cakam druhe babo chlapca tak som zvedava nepripustam si to nejako ze co bude len som informativne chcela vediet ze ako ste na tom s 2 synmi....ja som brala a este aj beriem lieky na stitnu...podla mna to uz moze byt aj z vody...tolko antikoncepcie co tam je moze kludne toto sposobit...

radka1007
14. feb 2021

Ahojte, syn nastupuje o tyzden na kramare na operaciu hypospadie 2. stupna. Neviete, kde testuju v BA na covid aj 2 rocne deti? Bez testu nemoze nastupit do nemocnice. A este otazka. Je tu taka mamina, ktorej dieta bolo v nemocnici na operacii s otcom? Mame doma 4 mesacnu dceru, takze ja nemozem ist a neviem si predstavit, ako to tam syn bezo mna tak dlho vydrzi, kedze ani navstevy v nemocnici nie su povolene a je na mna silno naviazany 😢