Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?
ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹
@ijuska1982 Ahoj. Priklanam sa k predoslemu ze tricko na kazdy den urcite. On v tom cely den lezi ja som svojho kazdy vecer obmyvala takze aj zinku s tou to bolo fajn. A tiez ja vzdy beriem tie prebalovacie podlozky stvorcove alebo obdlznikove a podla poteby to menim kezde lezi na tom holy tak je to lepsie ze to vymenim za ciste a je to. Lebo tie nedavali jednu mal po operacii tak radsej si vzdy beriem svoje. A tiez NTB a nastahovane rozpravky, filmy a tiez antena na NTB s telkou je fajn clovek pozrie aj nieco priebezne ked maly spi. Alebo teraz ked uz je vacsi tak pozerame spolu. Keb bol maly tak urcite rozpravky tiez vkuse. Vela sil zelam 🙏 mame tiez treti stupen ale deti su uzasne a po rokoch viem ze aj ked to tak mozno nevyzera male deti to ovela lepsie znasaju. Moj cim bol vasci tym viac si uvedomoval o com to je a bohuzial uz ukludnovanie slubovanie a oblbovaky nezaberaju lebo vie co ho caka. Uz clovek bojuje aj pred nastupom do nemocnice.
@kosticka912 dakujem. Vam to robili v akom veku prvy krat. My vraj potom za rok zase.
@ijuska1982 uplne prvu mal semeniky operovane ked mal skoro rok. Hypospadiu prvy krat operovali ked mal cca dva. Tak ked mal cca 6 a minuly rok ked mal 8. Medzitym kratky pooperacny zakrok. Mame mat dalsi kratky zakrok zatial odkladame uz na 4ty termin kvoli korone.
@ijuska1982 tričká určite, na každý deň jedno. Podložky dávajú keď si vypýtas ale tiež som si brala aj svoje aby som ich stále neotravovala. Nejakú špongiu na umývanie alebo malý uterák. Tablet alebo mobil na rozprávky, je tam wifi. Na oddelení v škôlke je dosť hraciek takže požičajú.
Okie my isto len na príchod a odchod. Bude mať vývod celý čas. Bude cez neho taký Betlehem to volajú a tak bude zakrytý. Ak chces zober si vlastnú kávu, je tam kuchynka pre mamičky.
Ak máš ešte nejaké otázky kľudne pis
@lady730 dakujem ti za informacie. Co sa tyka jeho jedenia, tk bude sa moct aj posadit a tak najest,asi len v posteli.
Nadstandard izba veru tazko uz bude a potom ostatne izby su ake. Ze roztiahnem si pri nom postel a rano ju odpracem niekam. To zaspavanie bude tiez super, ked bude priputany. Bude sa certit. Poznam to z domu, staci len ked mu cucem dat pit a pretacam ho na chrbat stale a jeduje sa a nechce.
@ijuska1982 áno v posteli, dajú sa nastaviť tie postele a môžete si vypýtať aj taký stolík na posteľ. Neviem aký je starý vás syn. Nadštandard len v prípade ak by niekto odvolal. My sme zajednavali 9 mesiacov dopredu.
Áno presne tak to je. Sú tak rozkladacie postele. Večer sa roztiahne a ráno uprace. My sme tak boli keď ma druhu operáciu.
Preto sa pýtam na vek lebo aj môj malý sa veľmi hneval na pripútanie. Ale mohla som mu to dať dole keď pochopil že sa nesmie hýbať. A spánok, no snažil sa spat na chrbáte ale ja som ho vždy v noci kontrolovala a prípadne pretacala. Pochopil že musí späť na chrbáte alebo trošku na boku. Lenže v spánku som ho musela popravovat. Zhruba každú hodinu som sa budila a kontrolovala ho.
@ijuska1982 urcite jedno tricko na kazdy den + 2 navyse zober, ponozky,,uteracik, hubku na umyvanie, kefku, pastu, poharik,,co sa tyka uviazania noziciek, uviazali ho automaticky,,syn to zvladal tisic krat lepsie ako ja, ani ked bol uviazany mu to nevadilo aj cez noc ked sa chcel pretocit nepustilo ho to, a ja som mohla ,,vklude,, spat,,teda ani sa poriadne nedalo kedze sme mali na izbe jedneho uplakaneho chlapceka, ale synatora nezobudil vobec, jedine kedy som mu nozku odviazala ked som ho umyvala a jemne masirovala nozicky, chvilku nechala tak a opat uviazala, velmi som sa bala, ze si nechtiac ublizi, neboj,,deticky to tam zvladaju lepsie ako maminy, a po 2 tyzdnoch ked mohol vstat sme sa opat ucili chodit 😁 bol velmi zlaty ;) taky mali tackajuci sa tucniacik ;) zelam najlepsi priebeh hojenia nech ste cim skor doma ❤
@lady730 syn ma 13mesiacov. Tak jemu tazko vysvetlim spi na chrbte.
@dasakvasnicova dakujem. Urcite tu dam vediet ako zo tam prebiehalo aby mali aj ostatne mamicky viac info.
@ijuska1982 ja viem ze vy tu vacsina ste boli operovani v Ba a pod.. Ale moj syn nebol nikdy priputany k posteli po tychto operaciach. A dal to na vybornu ci mal rok ci dva... v noci pocas spanku som ho kontrolovala a pretalaca ked sa otocil. Ano jasne ja som nenaspala nic ale islo onho. Nehovorim ze to bolo jednoduche ale nikdy nebol priviazany.
@ijuska1982 tak to áno. Na to je ešte veľmi malý. Jedine to uvítanie teda pomôže. Snáď to zvládnete dobre. Ale je pravda že deti to zvládajú lepšie ako my 😀
@kosticka912 preto som písala že som ho aj ja odviazala. Lenže on to pochopil. A tiež som celú noc pri ňom viac menej presedela aby si nejako neublížil. Ale každé dieťa je iné. Ja mám šťastie že to zvládol ako hrdina a stále to zvláda.
Zienky, v apríli nás caka operácia, teda maleho.. môžete mi prosím vás napísať, čo treba si zabaliť ? 😊 operáciu sme mali mat v máji čo som mala rezervovanu aj aj VIPku, no operáciu nám posunuli na apríl a dali nás na VIPku do poradovníka, to akože nemáme tu izbu este istú ? A posledná otázka 😂 maly by mal mat prvý stupeň plus mu budú robiť este plastiku, ako to prebieha a Koľko bude ležať ? Povedali nám že mame počítať 7-10 dni. Ďakujem pekne
@domiiini no teda urcite vankus malemu deku nejaku aj 2 ak by sa zaspinila, maju paplonik cez ten polkruh no cez den som mu ho dala dole a zakryla nozky s deckou...na kazdy den tricko s dlhym alebo kratkym, ponozky, tablet, fixy, farbicky, hracky, ktore ma rad, mlieko, kapsicky popripade, dzusik, lieky ak berie, sudocrem, vlhcene servitky, aj obycajne, urcite aj jar si vezmite a hubku na umyvanie riadu...salku na kavu alebo caj a na umyvanie mydlo a spongiu alebo uteracik...pribor som mala vlastny tiez...drzim silno palce bolo to asi 10 dni co lezi...potom su deticky trocha otapene a akokeby sa zacinaju ucit chodit odznova a ide to rychlo....my mame ist este na zasitie fistuly, ktora sa spravila po operacii no uz rok prekladame dame az ked to vsetko skonci....
@domiiini idete na kramare? Ak ano vo vip je tusim aj chladnicku na vip sme museli dlho cajat skoro rok tak sme boli v izbe oproti kuchynke este s jednou babou a som rada za to velmi lebo sme sa aj porizpravali kedze som na chodbu vobec nechodila...ale kuchunku prerobili som videla aj tam je kuchynka kde si napisete na veci meno...a este ak nebudete vip brala som si malu kanvicu a bola som stastna ze ju mam lebo ta v kuchynke bola cela od vodneho kamena....dufam, ze vam ta vipka vyjde lebo v tejto dobe asi najlepsie byt sam na izbe a aj ste si zazmluvnili niekoho?
@sisda áno ideme na Kramáre. No očividne potrebujem veľa veci 😂no keby maly spáva celu noc tak kľudne by som brala aj normálnu, ale malým noci plače dosť často aj každú hodinu je nesvoj, tak takto to bude lepšie.. no v máji sme ju mali mat 100% ale keďže nám operáciu dali skôr, tak mi len povedali že sme si nás poznačia.. nie nemáme nikoho
@sisda ja som tu teraz v tej izbe oproti kuchynke. Je to vyhoda kedze nemozem odskakovat tolko. A v izbe som si zapojila ohrievacku na flase. Este mi to nezbadali, mam ju od vcera. Po operacii vcera sme tu sami, ale vela prijmov maju. Tak uvidim do kedy vydrzime mat sami izbu.
@ijuska1982 ta izba je super vedla osetrovne a oproti kuchynka skoda ze tam neni sprcha toto mi najviac vadilo ist na izby matiek....
@domiiini to ano lezat ani na ruky nic a v noci som mu viazala nozicky o postielku aby sa nepretacal ma to volnejsie ale je to pre jeho dobro...ako troska som ho dala ako do polosedu ked si kreslil ale nie na dlho a ked potreboval kakat....aj to mu tam tusim puklo a mame fistulu od vtedy...nevadi aj sa mu to troska rozpadlo ale cika super to som rada lebo tyzden po prepusteni cikal ako cednik no zajojili sa a po pol roku sa jedna ranka otvorila a ma ju uz vyse roka a pol....
Dievcata, ako dlho po operacii sa musi dilatovat? Lebo nas maly ma 10 mesiacov a dilatujem 8mickou, vraj budem musiet az do operacie, co bude v cca 2,5 roku 😱 tak len ci potom este budem musiet a cca ako dlho? Vdaka

@ijuska1982 áno, stačia iba vrchy... Ale treba počítať, že tam môžete byť aj 2 týždne a nás malý sa často zsspinil, takže som mala aspoň jedno tričko na deň 👍😃a nejaké hračky, aj keď aj na oddelení sú. Priznám sa najviac tam išiel tablet, lebo už ani hračky ho neskôr nebavili.. Ale nás krpec to zvládol úplne super... A bol 2x.To skôr ja som bola už na konci unavená 👍