Máte skúsenosti so škulením očiek u malých detí?
Ahojte viete mi poradit ? Dcera zacala skulit od 11 mesiaca predtym uplne zdrava , boli sme u viacerych ocnych lekariek a kazda nieco ine povedala. Jedna jej chce nasadit okuliare ,dalsia ze bude potrebna operacia a dalsia chve aby sa jej spravila magneticka hlavky kedze skulenie zacalo od 11 meisaca .
Teraz ma 15 mesiacov . Su tu mamicky ktorym zacalo skulit dieta cca v roku?
Ocka jej utekaju dovnutra ,prave stale a lave uz tiez zacalo .
stalo sa dcére. Tiež až v roku. Operácia nebola možná, kvôli výsledkom krvi, lekárka to spravila okuliarmi. Len to trvalo roky.
a môj to mal vraj širokým koreňom nosa 😏 nosil okuliarky, potom nenosil a neskôr z toho vyrástol…
a môj to mal vraj širokým koreňom nosa 😏 nosil okuliarky, potom nenosil a neskôr z toho vyrástol…
@biba_18 vyrástol? možno mal málú odchýlku, dcéra mala 20 stupňov. Okuliarmi to lekárka stiahla na 2 stupne.
@biba_18 vyrástol? možno mal málú odchýlku, dcéra mala 20 stupňov. Okuliarmi to lekárka stiahla na 2 stupne.
@anonym_b67bcd ako píšem, bolo to vraj širokým koreňom nosa a vraj sa to upraví vekom, keď sa ten nos upraví…
a tak aj bolo…
pani doktorka povedala že nemám z toho stresovať, že z toho vyrastie - tak som jej verila a tak aj bolo, “vyrástol” z toho…
Mne sice pri mladšom ale dr povedala že tým že zaostruje na predmety tak zbehne očko.Dcera je v poriadku už má tri roky
@lenushqua my sme tym presli. MRko, lebo skulenie zacalo nahle. Aj operacia bola, to velmi pomohlo, zalezi, aky je dovod skulenia, niekto potrebuje operaciu niekto okuliare, je to rozne. Moja dcera je aj tupozraka do toho, takze lepime ocko a ma aj ptozu, aj to mala operovane. Riesili sme to vsetko na ocnom na Kramaroch v BA.
@lenushqua u nas to zacalo, ked mala asi 3 roky, ale aj predtym som si sem tam vsimla, ze jej zabehlo ocko. Kym sme sa dostali na operaciu, asi rok kompletne skulila a videla dvojmo. Ale uz bola vo veku, kedy aj pri vysetreniach lepsie spolupracovala. Ja som sa hned pytala na najvyssie pracovisko, u nas su to Kramare. Ale aj v BB je skvele detske ocne v nemocnici. Ano, cakacie doby su dlhe. Vobec som nechodila po beznych ocnych ambulanciach. Ale za mna aj pristup na oddeleni bol super. My sme tam este asi dva tri krat lezali a mala cvicenia na tupozrakost hradene poistovnou, keby sa si to mali platit, je to drahe. Aktualne ma 8 rokov, ptozu ma mensiu, ale zial, to bude mat cely zivot, jedine, ze by vymysleli nejake riesenie na to v buducnosti, a zacala nosit okuliare, ale to preto, ze do dialky nevidela dobre, to s tymto nema suvis. Operacia nie je prijemna, stipe to v tych ockach, ta rekonvalescencia je narocnejsia, kedze si to nemozu chytat, ona mala obe ocka operovane na strabizmus. Ale poznam deticky, ktore skulia a ked nosia okuliare, tak neskulia. Zalezi na pricine.

V akom meste ste boli?boli to detské očné dr?