icon

Mentálne neprospievanie trojročného dieťaťa

ematko29
20. jan 2018

Je už veľa hodín ,no ja stále rozmýšľam.Moja dcéra má 3roky a 3mesiace.Má detskú mozgovú obrnu spasticku kvadruparezu.Verila som,že vďaka poctivemu cvičeniu sa z toho výhradne.Dcera chodí z čoho som strašne šťastná,no mentálne je na úrovni ročného dieťatka.Pred rokom rozprávala pár slov no prestala.Ukazovala a rozoznavala zvieratká no tiež to zabudla.Horko ťažko ju niečo naučím no vždy to zabudne.Nedá už ani papa,ani neukáže aká veľká vyrastie.Lekari nerobia nič.Brali sme cerebrolisin no bolo to ešte horšie.Nastal regres.Mamičky čo máte také deti ,poraďte ako mám postupovať,poprípade čo vám pomohlo.Ďakujem

Strana
z2
prevenar
20. jan 2018

nastastie taketo dieta nemame , ale tu je par bodov.

- zvazit ockovanie dietata, ak ockujete. ockovanie vazne zasahuje do imunity a nervoveho systemu a taketo deti by mali mat zakazane ockovanie od lekara.

- vynechanie mlieka / mliecnych vyrobkov a lepku moze viest k zlepseniu stavu. specialne mlieko vyvolava vyrazne autoimunitne reakcie , ktore mozu poskodzovat nervovy system ..co iste nepotrebujete.

- nebolo by zle spravit krvne testy na vysky vitaminov ako .. B12 , D3 , Omega 3 ..mozno aj inych latok.

- co najviac pobytu v prirode - na vzduchy . v lete sa chodit kupat na jazero ..denne a pod.

- zial zalezi od stupna poskodenia, ak je velke , tak to co mozes pre nu spravit ma svoje limity ☹

- na lekarov "zabudni" ..zapni net - youtube - studuj denne ..hladaj informacie , skupiny ludi , ktore maju vysledky ..su rozne terapie s kmenovymi bunkami a pod ..a plno novych veci, kt. su na SK nedostupne . nenechavaj aktivitu na inych, ty bud aktivna.

drzim palce, nech sa vam dari co najviac.

lilke
21. jan 2018

montessori bolo vytvorené pôvodne pre mentálne postihnuté deti, a vďaka tomuto prístupu sa postihnuté detičky dostali v čítaní a písaní na úroveň bežných zdravých detí. vďaka rozvíjajúcemu prístupu v súčasnosti produkuje "nadané" deti. sú školenia pre mamičky, daj sa na ne aj napriek cene, len zo stránok pre mamičky získaš oklieštené, niekedy až zavádzajúce informácie. začni aspoň knihami autorky.
ja sama mám postihnuté dieťa, i keď inak ako ty, každé slovo sme museli tvrdo vydrieť, pochopiť a vysloviť, a aj vďaka tomuto prístupu je integrované a dokonca najlepšie z triedy. Ale je pravda, že ja som tvrdo pracovala na tomto už od raného detstva, a chodilo aj 2 roky do takejto škôlky, takže figurovali aj odborníci. využi plasticitu mozgu do 6 rokov, potom to už bude omnoho ťažšie.
držkajte sa,

ematko29
autor
21. jan 2018

@prevenar očkovanie má len prvé potom som už odmietla.čo sa týka mlieka práve kôli mlieku sme si zadovážili kozu vďaka jeho pozitívnym účinkom na nervový sústavu.Takže si mňa nepotešil😔Ale stým hľadaním sa už ani na lekárov nespolieham.

prevenar
21. jan 2018

@ematko29 nie , nie ..kozu si nechajte ako domaceho mazlika a na mlieko zabudnite. akekolvek zivocisne mlieko, od akehokolvek zivocicha. jedna sa o materske mlieko plne zivocisnych estrogenov,rastovych hormonov ... tieto bielkoviny su vysoko reaktivne pre ludsku imunitu. to mlieko je "navrhnute" pre malu kozicku ..tvoje dieta nie je koza, ovca a ani teliatko. na toto existuju vedecke dokazy + ked sa nad tym kriticky zamyslis dava to logiku. ...ale nic sa nedeje , prejdite na rastlinne mlieka - ryzove, mandlove, makove, sojove ..atd. urobis doma , alebo kupis. pri strave pozor na masla, smotany, syry ..pchaju to do vsetkeho.

dobre robis. na lekarov zabudni. TY si jej jedina zachrana.

ematko29
autor
21. jan 2018

@prevenar fuu,mužikovi sa to páčiť asi nebude,ale čo už.Može si robiť syry😁.Ale čo pre ňu ešte môžem urobiť,vieš mi poslať nejake linky na nejaké stránky?Hlavne čo sa mentálnej stránky týka?

sandral
21. jan 2018

@ematko29 Ahoj, ja mám tiež synčeka, ktorý má DMO a je iba o niečo mladší ako Tvoja dcérka, ale poviem Ti, že je to o sústavnej rehabilitácii.
Neviem odkiaľ si, ale napr. v KE je možností viac. Skúste rehabilitačné pobyty, zamerané aj na mentálny rozvoj, príp. muzikoterapiu, snoezelen a pod. a nie je zlá ani Montessori, ako tu už niekto aj písal. V tomto veku je dieťa možné začleniť aj do kolektívu.
Musíš sa jej sústavne venovať, denne aj viac hodín, inak to nejde. Nezanedbávaj ani pohybovú stránku, aj keď chodí. My s malým rehabilitujeme od narodenia, prešli sme Vojtovou metódou, Bobathom, Kabátom, rehabitačným pobytom v Adeli v Piešťaňoch, delfinoterapiou a ešte stále hľadáme možnosti.
Momentálne skúšame canisterapiu a hipoterapiu.
Lekárov sa musíš pýtať, je to Tvoje dieťa a z vlastnej iniciatívy Ti nepomôžu.
Ja mám syna plne očkovaného, mliečne neodopieram.

ematko29
autor
21. jan 2018

@sandral Ďakujem za komentár.My sme boli vo svetielku v Prešove v Martine ,chodíme do cvi v Prešove .Snoozelen musíme vyskúšať,ďakujem za typ.Cvičime bobath,vojtovku už nie.

quaxi
21. jan 2018

@ematko29 pri DMO asi chodite pravidelne ku roznym lekarom, spominala si im to? Tie veci co prestala robit - spravila to predtym len par krat, alebo to robila dlhodobo, vela krat bez problemov, a potom prestala? Zabudanie osvojenych zrucnosti totiz je velmi zavazny problem, a pri klasickej DMO by to nemalo byt - moze mat v kombinacii s DMO este nejake ine ochorenie, napr. geneticke, na ktore vam zatial neprisli lebo sa ostatne priznaky dali zhodit na DMO. Z mlieka urcite nezabudne rozpravat a ukazovat, daj pozor na to kto ti tu co pise, su tu rozni fanatici ktori za vsetkymi problemami vidia tu svoju teoriu. Ked chces skusat nejaku dietu na neurologicke problemy tak si nastuduj ketogennu pre epileptikov, to ma naozaj aj lekarsky dokazane ucinky, ale nie je vhodna pre kazdeho a pokial nema epilepticke zachvaty tak ziadne zazraky od zmeny stravy necakaj. Ak nerozprava v takom veku, mas uz narok na logopeda, najdi vo vasom okoli nejakeho co vie pracovat s takymito detmi, poradi ti aj ako komunikovat, ake cvicenia robit, a mali by ste tam chodit 1x do tyzdna, bezne objednavaju raz mesacne a to v takychto pripadoch nema vyznam. Skusali ste centrum vcasnej intervencie?

piacere
Autor odpoveď zmazal
sandral
21. jan 2018

@ematko29 V Prešove je aj Centrum včasnej intervencie a myslím, že aj v ZA, tam máš kompletnú starostlivosť.
Existujú rôzne interaktívne hry na rozvoj mentálnych a komunikačných zručností, ale sa takto nedá vysvetliť, treba vyhľadať špeciálneho pedagóga vo svojom okolí. Hrajte sa čo najviac s obrázkami, hra na telefón a pod..
Mlieko jej neodopieraj, obsahuje vápnik, detský organizmus ho potrebuje. Ja malému dávam aj acidko, kyslomliečne výrobky, tvarohové krémy a napreduje. A na vlastnú päsť sa tiež neoplatí ísť, ja mám špeciálnu pedagogiku a predsa by som si nedovolila vykašlať sa na rady lekárov, Fb a YouTube Ti nepomôže, trieď si informácie.
Nemá problémy so sluchom?

prevenar
21. jan 2018

@ematko29 takto .. dmo ma bytostne netyka, cize nemam priamu skusenost ..mame ekzem , co je autoimunitne ochorenie a popri studiu o tom som okrajovo zachytil vseobecne informacie, ktore sa tykaju aj nervoveho systemu.

mozte spravit vela veci

- kryo komora / otuzovanie
- vo vseobecnosti je prospesna sauna
- sport v akejkolvek forme
-mozte kupit pristroj na vyrobu kyslika a denne dychat vzduch so zvysenym podielom kyslika ..nieco cez 1000e
- mozte chodit do hyperbarickej komory
- mozte zmenit stravu - napriklad oslobodit dieta od masovych polotovarov - klobasy, salamy, slaniny, parky, sunka, pasteky a pod . ... zaradit ovela viac zelenych veci a ovocia . zlene klicky brokolice, redkovky a pod.
- su rozne terapie .
- kmenove bunky a dalsie nove technologie.

- pozri si na youtube - dr. greger a vyhladaj si tam o mlieku , poruchach nervoveho sytemu ci dmo . urcite tam najdes vela napadov.

musite byt s manzelom usilovni, vela studovat, rozmyslat a menit . ..co si vyzaduje cas, odhodlanie a samozrejme peniaze.

nech sa vam dari !

ematko29
autor
21. jan 2018

@piacere v hhyperbarickej komore nevydrží,strašne sa boji takých veci a pri mne tiež neposedí.

ematko29
autor
21. jan 2018

@sandral práveže do cvi chodíme a hráme sa stále s obrázkami ,naučila sa pár zvieratiek a potom zabudla.telefon si priloží ku ušku ale nič ďalej.na vyšetrenie sluchu sme neboli,lebo sa bojím narkózy ,lebo pri narkoze v 2rokov sa mi zdá,že nastal dosť veľký regres.keď mala 2roky,povedala,mama aj má tak cielene oslovovala,povedala mňam ,papať ,bábika.potom prestala.Po liekoch ako lucetam,strácala očný kontakt.ja už neviem čo ďalej.

ematko29
autor
21. jan 2018

@quaxi práveže to robila asi mesiac a potom zas nič,niečo sa naučí a potom zas zabudne.

juliet86
21. jan 2018

@ematko29 odporucam ti centra vcasnej intervencie su v kazdom vacsom meste. Dalej mudrehranie.sk pripadve duhova terapia hrou. Choduevate na rehabky ci do kupelov? Na fb je skupina inak obdareni a mamy s velkym m. Drzim vam palce

sandral
21. jan 2018

@ematko29 Poruchy sluchu sú pri DMO veľmi časté a vyšetrenie nemusí prebiehať v narkóze u 3 ročného dieťaťa.
Absencia alebo narušený očný kontakt je typický pre autizmus, takže je potrebné ho vylúčiť.
Kým nebudeš mať vylúčenú sluchové postihnurltie a autizmus, dovtedy nemôže byť dieťa správne vedené.

filipb
21. jan 2018

Z vlastnej skúsenosti môžem povedať len to, čo je tu už napísané. Žiadne živočíšne mliečko, ani lepok. A mega dávky rybieho tuku. Omega3.

ematko29
autor
21. jan 2018

@sandral v autistickom centre sme už boli na vyšetrenie a vzhľadom k veku má uvedené v správe ,že má znaky pervazívnej vývojovej poruchy,nič bližšie.

ematko29
autor
21. jan 2018

@juliet86 navštevujeme centrum včasnej intervencie v Prešove.na rehabky chodíme aj do kúpeľov .Na to múdre hranie kuknem aj na dúhovu t.Ďakujem☺️

sandral
21. jan 2018

@filipb A čo by podľa Teba malo jesť 3 ročné dieťa? Jedná sa o dieťa, ktoré sa vyvíja a pre svoj zdravý vývin potrebuje aj mlieko, mäso, ..... .

juliet86
21. jan 2018

@ematko29 super. Duhova terapia v presove nie je ale mudrehranie je urcite bud kosice alebo presov. A v tych skupinach na fb ti urcite mamicky poradia.

nunik25
21. jan 2018

Ahoj skus Encephabol
Ja som odmietla celebrolisyn
Vyskusaj este ten encephabol ale treba davat pravidelne a popri tom ju ucit akoby v skole bola aj ked nerozumie treba do nej trpezlivo tlacit kadejake informacie

cecilia68
21. jan 2018

@prevenar Ty by si na každú otázku nekvákal o očkovaní....pane bože, už s tým prestaň, veď je to choré, tlačiť ľuďom tie nezmysly, že za všetko zlé môže očkovanie !!!! A kozie mlieko je to najlepšie a najzdravšie, čo jej môže dať.

prevenar
21. jan 2018

@cecilia68 👏👏👏😅

prevenar
21. jan 2018

@sandral nepotrebuje ani maso a uz vobec nie mlieko. potrebuje akurat dostatok zivin, to je vsetko. mlieko / mliecne vyrobky, su pre taketo deti vyslovene nebezpecne. inak makove mlieko obsahuje 4x viac vapnika ako kravske.

yanka1979
21. jan 2018

@ematko29 Dobrý den,skuste sa poradiť v energy klube.

ematko29
autor
21. jan 2018

Uvažujem o Tom vyšetrení sluchu,len mám panicky strach z narkózy,lebo bez uspatia to asi unas nepôjde.

jajka257
21. jan 2018

@prevenar kozie mlieko je najzdravsie a odporuca sa....

charlie1980
21. jan 2018

@jajka257 Darmo, ze je zdrave....niekomu zdrave byt nemusi, v niektorych pripadoch je az toxicke. A to veskere mlieko okrem rastlinnych.

moncs28
21. jan 2018

Prrvazívna vývinová porucha je niečo ako autizmus len chýbajú určité znaky ktoré vystihujú ten pravý autizmus. Autizmus sa diagnostikuje až po treťom roku dieťatka.

Strana
z2