Mentálne neprospievanie trojročného dieťaťa
Je už veľa hodín ,no ja stále rozmýšľam.Moja dcéra má 3roky a 3mesiace.Má detskú mozgovú obrnu spasticku kvadruparezu.Verila som,že vďaka poctivemu cvičeniu sa z toho výhradne.Dcera chodí z čoho som strašne šťastná,no mentálne je na úrovni ročného dieťatka.Pred rokom rozprávala pár slov no prestala.Ukazovala a rozoznavala zvieratká no tiež to zabudla.Horko ťažko ju niečo naučím no vždy to zabudne.Nedá už ani papa,ani neukáže aká veľká vyrastie.Lekari nerobia nič.Brali sme cerebrolisin no bolo to ešte horšie.Nastal regres.Mamičky čo máte také deti ,poraďte ako mám postupovať,poprípade čo vám pomohlo.Ďakujem
@sandral mlieko a maso skutocne nie su nevyhnutne pre zdravy vyvoj 🙂
u nas sa mlieko nekonzumuje, maximalne raz za cas maslo alebo kozi syr. najstarsi syn maso dobrovolne odmieta uplne. bude mat 7 rokov, na svoj vek je velmi vysoky, krvny obraz ma idealny a doteraz nemal ziadne ATB.
na stravu som velmi prisna ( v zmysle ze si davam velky pozor na kvalitu a zdroje, ziadne horalky, parky, klobasy a podobne hluposti u nas nenajdes) a moja ped so mnou maximalne suhlasi, ze nase stravovanie ma velky vplyv na zdravie deti.
najmensi ma chudak podedeny atopicky exem, ale vdaka nasmu stravovaniu sa prejavuje tak minimalne, ze nemusime pouzivat ziadne masti, ci kortikoidy ako byva zvykom.
@jajka257 ..kazdy , kto vie nieco o zivocisnych mliekach, autoimunitnych poruchach a neurologickych poruchach vie , ze to nie je pravda. ok, nepatris medzi takych ludi ..cize mas dve moznosti 1- nadalej verit nezmyslom 2- doplnit si vedomosti o vedecke poznatky.
co si zvolis ma nejak specialne nezaujima, ale mozem ti drzat palce, aby si si vybrala spravne.
@filipb este som chcel doplnit o omega 3 ..nie je nutne pit megadavky rybieho tuku, ten je vzdy kontaminovany tazkymi kovmi. ryby ziskavaju omega 3 z planktonu , "nevyrabaju" ho. existuje omega3 priamo z planktonu co je zdravsie. len teda na okraj veci , ze je aj taka moznost. 🙂

Do troch rokov je iba pervazívna vývinova porucha