icon

Mliečna chrasta alebo seborea - kedy to už skončí?

0kristina0
27. jan 2019

Ahojte, potrebujem poradit ak mate skusenost. S tymto sa trapime od narodenia, dcera ma 2,5 r a stale sa toho nevieme zbavit. Najprv sme skusali zarabany olivovy olej z lekarne, potom zarabanu salycilovu mast, sampon Babe na mliecnu chrastu a teraz som skusila ospevovany krem od biodermy a nic nam nepomaha. Supiny sa jej tvoria aj za uskami a v zahyboch ucha. Kozna to nijak neriesi, povedala ze je to uplne normalne u deti. Dockam sa toho, ze sa jej to prestane tvorit?

Strana
z2
nastasias
4. máj 2019

Vies co mne sa pri koznych veciach osvedcilo skusat, a skusat (napr co dom dal alebo penazenka dovoli) ... na chrastu nam pomohol bepanthen aj na ine kozne "zahady". A ja som to zase tolko neskrabala ... natriet a neriesitaj ... vyskusaj ... obcas pri cesani alebo skrabani jednoducho zijde same

0kristina0
autor
4. máj 2019

@nastasias ak jej to dlhsie neodskriabem tak ma uplne v tom zlepene vlasy, ja uz experimentovat nechcem lebo zatial sa mi nic neosvedcilo

jankalukasova
4. máj 2019

@0kristina0 no neviem neviem keď sa to vracia či je to mliečna chrasta... môj manžel má niečo veľmi podobné a je to vraj nejaká kvasinka. Pomôže mu vždy až fungicidín.

0kristina0
autor
4. máj 2019

@jankalukasova bola som s tym u koznej, nebrala jej ziadny ster takze moze byt, ze je to aj nieco ine ale ona sa vyjadrila, ze je to typicka detska "choroba", ze z toho vyrastie

stanulienkat
4. máj 2019

šampon Babé

0kristina0
autor
4. máj 2019

@stanulienkat odskusane, absolutne nepomohol

stanulienkat
4. máj 2019

@0kristina0 fakt?? Nam na 1.x aj mojim znamym. Tak potom uz naozaj len ster urobit. Je to kvasinka.

0kristina0
autor
4. máj 2019

@stanulienkat asi skusim ist inej koznej, nevies ci je nieco volnopredajne na kvasinky?

stanulienkat
4. máj 2019

Neviem,ale v lekarni ti budu vediet poradit,alebo vymen kozneho. Skus,ci nie je nejaky sampon v kozmetike Cutis help. Hlavne to pri umyvani nechaj dlho posobit. Dodrziavat hygienu vlasov,hlavne,aby sa detom nepotili hlavky.

zuz0110
4. máj 2019

No ono je asi rozdiel, aj je to len dojcenska mliecna chrasta, ktora ma zmiznut a naozaj seboreicka dermatitida, nie? Moj muz ma seboreu cely zivot. Na lupiny vo vlasoch mu zabera iba Wella Shampeeling.

Strana
z2