Mliečne chrasty a vypadávanie vlasov u trojročnej. Poradíte?

andreagajewska
22. jan 2014

Maminky poradte, odkedy chodi moja dcerka do skolky (ca 5 mesiacov), zacali sa jej na hlavke robit mliecne chrasty a na tych miestach zaroven vlasky vypadavaju. Uz tyzden pouzivam na to urceny specialny sampon ale ani naznakom sa to nezlepsilo. Detska lekarka tvrdi, ze je to OK, ze sa to obcas stava. Ake mate s tym skusenosti?
Dakujem 🙂

83lenka83
22. jan 2014

Ahoj, moj maly to mal od narodenia, používali sme špeci šampon a k tomu som ešte pred umývaním naolejovala hlavu telovym olejcekom a nechala pôsobiť cca 10 min a potom chrasty vycesat jemnou zubnou kefkou, postupne mu to zmizlo.

rory88
22. jan 2014

Aj moja to mala nám odporučili natierat biodermou abc derm na supinky vo vlasoch pred kúpanim a potom som to vymyla samponom

veriiii
22. jan 2014

ahoj, moja mala to mava opakovane,zbavime sa toho a zasa sa to neskor vrati☹ je to spojene so seboreou-typom ekzemu, neviem, ci aj tvoje sa obcas vysypu take cervene suche fliacky na tele alebo tvaricke..,ja som jej to zvykla natierat mandlovym olejom a potom po chvili, ked to zmaklo, tak som to osupala s prstom,ale len ked to lahko ide, inac by ju to bolelo, proste ta supina musi zmaknut a pustit.ale nastastie malej nikdy nevypadavali vlasky,nevedela som,ze mozu v tomto pripade..babskym receptom je natriet miesta detskym olejcekom a rano vytriet a zmyt...

katkaa123
22. jan 2014

Ahoj, moj maly to ma teraz (ma 4,5 mesiaca) a ma to uz asi 2 mesiace.. najprv som mu to natierala olivovym olejom, pouzivali sme Beba sampon na mliecnu chrastu.. no nezabralo. Naposledy pri kontrole nam lekarka predpisala nejaku mast, ktoru nam urobili v lekarni (prepac, nepamatam si nazov) - treba natriet postihnute miesta hodinu pred kupanim a potom umyt a vysuchat kefkou alebo ja vysuchavam gazou. To jedine nam zabera, dala som mu to asi 4x a uz sme sa tej suchej pokozky takmer uplne zbavili.

hnedka
22. jan 2014

moj maly ma 4 m. a die mu todole ale komplet z vlaskami ☹ zostavaju mu plesinky,ALE pod tym sa mu tvoria nove vlasky takzenezufam.Mne vsetci kazali olejuj olejuj vyciesaj... 😠 a Doktor povedal ze nie olejom lebo to upchava pory a sa to ucpea vytvori sa na hlave taka zlta " deka"co sa mu aj vytvorila.Take hrube to mal fuj.Poradil mi taky sprej a die to nadherne dolu ani neviem ako.Som stastna KONECNE mali sme to dlho a oleje nam to len zhorsili.

ewisam
22. jan 2014

Mne poradila kozna na mliecne chrasty taku emulziu vola sa Kelual, natiera sa do vlaskov 20 min pred umytim a mame s nim dobre skusenosti 🙂 Potom sa vlasky normalne umyju samponom. Pokial sa nemylim je urcena aj dojcatam, nemam poruke pribalovy letak

jana_duricova
22. jan 2014

moja mamina robi v lekarni a urobila mi salicilovy olej. po kupani natiem hlavku a dam ciapku, rano vycesem. porad sa s lekarkou ci potrebujes predpis

ichbinich
23. jan 2014

Syn to mal od par mesiacov do skoro 4 rokov ☹
Skusala som salyciovy olej, nie moc uspesne. Skusala som Babe sampon, tiez bez bohvieakeho uspechu. Lebo VZDY mu to slo dole aj s vlasmi. Tie supiny mal doste velke. Zbavila som sa ich potom takto:
Dala som mu na tie supiny detsky/babatkovksy olej. Raz Niveu, raz Mustela, to je jedno. Asi na pol hodiny pred kupanim. Potom som mu vlasy normalne umyla. Po vysuseni uterakom som mu vymasirovala hlavu kefkou na babatkovkse vlasy. Tym sa tie supiny odlepili od hlavy.
Ked boli na druhy den tie supiny suche, tie, co boli odlepene od hlavy, som vlasok po vlasku "rozobrala". Ta supina zlepila dokopy napr. 20 vlasov. Tak som fakt chytila 2-3 vlasky do kazdej ruky a jemny odsunutim som tu supinu "roztrhla". A zase par vlaskov zobrat a zase roztrhnut. Az ked boli na kuskoch supiny iba po 3 vlasky, pokusala som sa tu supinu vybrat, alebo vycesat. Niektore vypadli casom same.
Toto som opakovala niekolko krat. To "trhanie" supin som robila kazdy den, ale kadzy den iba 2-3 supiny, lebo syn mi neobsedi 😉
Nikdy som mu vlasy netahala, ani tie supiny nasily nevycesavala. Vzdy som pracovala iba s tymi supinami, ktore boli tym olejom odlepene od hlavy. Preto mu nastastie vlasy nevypadavali. Pocas toho procesu to nevyzeralo dobre, lebo tie odlepene supiny bolo vidno, kedze z casti odstavali. Ale takto pomaly som sa ich konecne zbavila...

zuzica219
23. jan 2014

môj syn to mal tiež najma v lete sa mu to zhoršuje boli sme u kožnej dala nám šampon babe nám celkom dobre zabral a ešte nám v lekárni namiešali nejaký mastný olej, ktorý som mu vtierala do umytých vlasov a nechala pôsobiť pod uterákom.chrastičky mu zmizli zatial máme pokoj.

ivettt12
12. okt 2017

Po rokoch obnovim tuto Vasu temu. Chcem sa opytat...
@hnedka :
@andreagajewska :
Vasim detickam vypadavali vlasky aj s tymi supinkami ( takisto ako mojmu 3 mesacnemu synovi)...preto ma zaujima ci sa dalo vsetko do poriadku? Vlasky dorastli? A nahusto ako predtym? Verim ze ano, ved preco by aj nedorastli sa pytam, ale predsa mam obavy. A za ako dlho? Dakujem za odpoved ;)

hnedka
13. okt 2017

@ivettt12 doraaaastly ma hrivu ak

zuz02
13. okt 2017

Moja dcéra má 4 roky a tiež sa jej teraz znovu objavili mliečne chrasty na temene. Dala som jej na to Biodermu na ml.chrastu a tiež ak jej schádzali dole, tak to išlo aj s vlaskami. Tie vlásky vždy dorasli.

ivettt12
14. okt 2017

@hnedka , @zuz02 Joooj, potesili ste ma. Lebo ta kozicka spod toho je taka suchsia a este asi nezregenerovana , ina ako na miestach kde mu vlasky vypadali ako novoskom zvyknu suchanim. Tak sa tesim ze bude mat opat hrivu ako ked sa narodil 🙂)

andreagajewska
autor
25. okt 2017

@ivettt12 Zdravím Ivett. Dcérke na mieste, kde sa tvorili mliečne chrasty vypadávali vlásky, aj sa jej to zapaľovalo. Kožná lekárka nám prepísala mastičku a dosť to pomáhalo, ale nakoniec nám všeobecná lekárka doporučila absolvovať testy u alergologičky a zistilo sa že dcérka má problém s bielkovinou kravského mlieka. Po vysadení všetkých produktov z mllieka sa chrastičky natrvalo vyliečili a vlásky dorástli. Teraz ich má krásne husté, nemáme žiadne chrastičky, žiadne kožné problémy a stravu sme prispôsobili tak, že kravské mlieko ani výrobky z neho nepoužívame. A sme spokojní a zdraví.

ivettt12
25. okt 2017

@andreagajewska Dakujem krasne za odpoved ;) Nam sa ta kozicka nastastie zatial nezapaluje, ale je dobre vediet ze aj taketo to moze byt a mysliet na to. Tak nech sa Vas zdravie drzi ;)

andreagajewska
autor
25. okt 2017

@ivettt12 dakujem , aj vam prajem vela zdravia