icon

Mohla byť dcéra ovplyvnená obvineniami trénera?

14. mar 2024

Ahojte píšem anonymné nakoľko to je chúlostiva téma .
Mám dcéru ktorá určitú dobu ma problém so stolicu. V skratke zacalo to už dosť dávno najskôr bolo že sme o tom nevedeli že jej ušla stolica . Nohavičky buď schovala alebo ich šikovno oprala aby nikto nič nevedel , hanbila sa za to . Prišla som na to až keď som našla pár ks nohavičiek na povale schováte špinavé. Mysleli sme s manželom že to prejde aj ako keby bolo chvíľu kľud no to sme si len mysleli nakoľko naďalej sa jej to stávalo a oprala tak aby sme to nevedeli . Takýto problém nemala vôbec ,vedela stolicu udržať ak sme cestovali a trebalo jej . No nakoľko športuje a máme aj menšie dieťa raz spala so aj s ďalšími 2 u trénera nakoľko išli na súťaž skoro ráno.A my si tento jej problém spájame teraz k tomu obdobiu kedy tam spali . Bohužiaľ trener je v tejto kauze aktuálne obvinení. Googlim no nič naporiadok som nenašla len diskusiu kde tiež mala jedna mamička problém s dcéru a tam boli 2 komentáre že sa môže jednať aj o sexuálne zneužitie . Mňa teda zaujíma že ak by sa jednalo o sexuálne zneužitie myslíte že ak by im niečo dal aby zaspali že by ráno dcéra o ničom nevedela ? Že by ju nebolel konečník atď? Už sme odhodlaný to riešiť s dr no dcéra mi odmieta ísť nakoľko sa hanbí mi nevieme čo by nás čakalo aké vyšetrenie atď proste na čo ju pripraviť. Alebo ako jej pomôcť aby to vedela ustriehnuť nakoľko tvrdí že ju pri tom na wc boli a ona to zadrží a preto jej potom neskôr keď to znova ide ,ujde lebo to už neudrží. Trápi ju to pri rozprávaní sme navrhli čipku kedy by sme vyskúšali či by to nebolo lepšie . Stolica není tvrdá je akurát povedané tak nechápem prečo ju pri tom boli 😔

nika23t
14. mar 2024

@amonet ako to môžu rodičia neriešiť? Ved keď dieta ma problém, minimálne pediatrovi by som už volala, že čo ďalej, aký postup. O psychológovi nehovoriac. Ale radiť sa na MK mi príde na hlavu...

autor
14. mar 2024

@januska12323 viac menej áno od toho cca obdobia . Je pomalí vo veku takom pred pubertu je dosť citlivá . rozplače sa aj kvôli tomu že nejdeme na sľúbený nákup ktorý som nedefinovala presne ktorý deň proste som povedala v týždni zbehneme a ona chcela hneď na ďalší deň . Takže sa teraz snažíme citlivo na ňu

autor
14. mar 2024

@laurita285 to nie to som len poukazovala prečo anál . Taký asi vedia čo robia 😔🙈

76california
14. mar 2024

dúfam, že ste tie tréningy stopli, resp. už netrénuje on

belasy_motylik
14. mar 2024

A riešili ste to už u lekára? Môže tam byť problém s polypmi, môžu tam byť hemoroidy, problém so zvieračom ... ako sa vyjadril gastroenterológ, internista?

autor
14. mar 2024

@nika23t koľko rodičov sa tu najskôr radi alebo zbiera informáciu. Na to ten MK je pomáhať si . pochopiť druhého a nie hneď súdiť. Áno sú tu rodičia ktorí hneď utekajú k doktorovi len keď má dieťa tresku v palci iný zas sa snažia riešiť isté veci doma . Chcem to riešiť preto som tu a pýtam sa

tinkavvv
14. mar 2024

Prepac, ale dcera skoro rok trpi unikom stolice a ty si sa doteraz ani neporadila s pediatrom. Vcera bolo neskoro.

autor
14. mar 2024

@76california tréningy niesu vôbec bol jeden tréner. Nevieme či to bolo v našom klube že dievčatá alebo iné dievčatá mimo klubu vieme len že je obvinený

nika23t
14. mar 2024

Pri podozrení na sexuálne zneužívanie 10rocnej dcerky sa najskôr chceš poradiť tu? Skvelé. Ja sa tu pýtam na kozmetiku a recepty, no ale ok, všetci mame svoje. Pevné verím, že to je vymyslene, lebo ak je to pravda, Tvoja dcéra musí velmi trpieť, pretože zanedbávas jej zdravie.

autor
14. mar 2024

@tinkavvv písala som že sme to nevedeli hneď nakoľko umývala po sebe a aj schovala . Keď sa to zistilo trvalo to krátko a bolo respektíve ok sem tam možno raz za mesiac že boli troška špinavé ako keby neutrpela naporiadok zadok . Potom však som ju videla ako umýva je tomu krátko ale cca 3/4 týždne čo sme zistili že je obvinení má zákaz trénovať teraz

autor
14. mar 2024

@nika23t kiež by to bolo vymyslené a ja mám toľko času sa hrať na MK .

zuzubb007
14. mar 2024

Môže mať iné zdravotné problémy, nemusí to mať súvis hneď zo zneuzitim, ale tak po roku čakáte na zázrak alebo co?už mala mať obehanych všetkých doktorov tu ti nikdo nepovie ako to je, len môže mať aj dačo vážne čo čakaním môže v tele rast tým nechcem strašiť ale tak kadečo sa deje

nika23t
14. mar 2024

No vidíš. A predsa máš, keď namiesto lekára si tu. Ok, končím.

autor
14. mar 2024

Normálne ľutujem že som tu vôbec napísala 😔 niektoré ste napísali rozumné ktorým ďakujem aj keď ste si isto museli myslieť svoje . Ale ďalšie zo mňa urobili bezcitnu matku ktorá zanedbáva svoju dcéru . Aspoň troška keby ste sa cítili do toho človeka ako sa cíti čím prechádza , čo rieši není to pre nás ľahká vec a verte že žiadna z vás by toto nechcela prežívať čo my a riešiť .
Psychologičkú už som našla aj som volala zoberie má hneď v pondelok čomu som vďačná

autor
14. mar 2024

@nika23t ahoj

monnci2226
14. mar 2024

🙏🙏🙏 toto nemoze byt realna tema!
ako mama si neviem predstavit, keby sa toto stane mojej dcere ist o tom vypisovat na internet a este relativne s takym kludom!!! okamzite smer doktor, psycholog, po vysetreniach, policia!!!
branit sa ist psychologovi lebo dcerka nebude chcet ist??? paneboze??!
tyzdne by som nespala, uz sama by som bola.asi na tabletkach a ty tu s kludom partizana o tom pises....

autor
14. mar 2024

@monnci2226 Si myslíš že sme už neboli na polícii. Rozprávame sa o tom s dcéru že pôjdeme na vyšetrenie že aby jej pomohli. Začne plakať že nechce aj ju ukludnujeme že nič zlého nebudú robiť že jej pomôžu .aby sa jej to už nedialo čo mám ju zobrať na silu dať jej capana po zadku ideš a basta . To že tu píšem podľa teba normálne si len ty myslíš nevieš v akom rozpoložení sme .

hipuska
14. mar 2024

@ivanaba musíte nájsť dobrého psychológa. Nebude sa jej na to pýtat.priamo. Maju svoje postupy, rôzne "hry". Oni to vedia vyhodnotiť. Takže, nájsť dobrého, sedenie najskôr s rodičmi, opíšte problém, poviete podozrenie a už to necháte nanho. A ja ti úplne rozumiem, že ste si to nemusli všimnúť. Deti sú veľmi vynaliezave. Mate šikovnú dcérku. Taktiež to, že sa vám nezdoverila s týmto problémom nevypoveda nič o vašom vzťahu s nou. Je dobré že to viete, že to riešite.

iwesska
14. mar 2024

No uprimne,mam dceru v rovnakom veku a neviem si predstavit,zeby kazdy den vyprala dokonale nohavicky a ja by som si nic nevsimla,ze preco prave jej nohavicky visia osamote mokre,ked vsetko spodne pradlo perieme naraz. Takze ste si to vsimli az po roku. Druha vec,ze si neviem predstavit nechat ju spat u cudzieho muza, to je jedno,ze tam boli dalsie 2. Je to cudzi chlap. Keby sa nieco stalo,ten konecnik by musela mat doranany a urcite by ju to stipalo a bolelo aj rano. By som skor predpokladala nejaky psychicky/gastro problem.

7miriam77
14. mar 2024

Ak je toto pravdivá téma, tak veľmi ťažká situácia, normálne mi prišlo zle. Chudiatko dievča, dúfam, že znásilnenie resp.sexualne obťažovanie sa nepotvrdí, lebo to by mala celoživotnú traumu. Určite ako radia baby, navstiv psychológa a poraď sa ako postupovať. Dcérka určite potrebuje pomoc....moc držím palce

76california
14. mar 2024

Autorka, filtruj príspevky, prosím 🌷

myslím na Vašu dcérku 🙏, verím, že aj keby to, čo máte podozrenie, sa potvrdilo,
s Vašou pomocou aj s pomocou odborníkov to dcérka dá s najmenším možným dopadom na jej psychiku a život ❤

mamatroch
14. mar 2024

Pozri, ak mas podozrenie, ze bola dcerka zneuzita, urcite by som s nou skusila rozhovor sama, bez pritomnosti manzela, surodencov... Normalne by som jej povedala, ze je trener obvineny a ze je dolezite, aby Ti povedala, ak vnimala nieco negativne z jeho strany, ci uz to boli slovné narazky, neprimerane dotyky a pod. Ze tym ochrani aj dalsie dievcata, aby sa to uz nedialo dalej. Zdoraznila by som jej, ze ak sa nieco take stalo, nemusi sa kvoli tomu ona citit zle a vinna, pretoze vinny je ten, kto nieco take robi.
Psychologicku (zenu) by som urcite riesila, asi sukromnu, lebo cakat pomaly rok na termin u statnej, nie je v tomto pripade vhodne. Vysvetlila by som dcerke, ze psycholog je lekar ako kazdy iny a nebude ju z nicoho obvinovat, ze jej to pomoze spracovat. Resp. aj v CPPPaP su detski psychológovia, no terminy tiez asi vzdialene...
Takisto by som zasla za pediatrom, povedala o dcerkinych problemoch a on uz by ju poslal na potrebne vysetrenia. Dcerku uisti, ze budes pri vysetreniach pri nej a ze jej chcete pomoct, ze vela deti ma problemy napr. aj s pocikavanim, hoci su uz velke... Ja som poznala chlapca, ktory sa pocikaval este aj ako 12-rocny... Ze take veci sa jednoducho niekedy stanu, ale ze vela detom lekari dokazu pomoct, ked najdu pricinu. A to zial bez vysetreni nejde.

espeo
14. mar 2024

Rozumiem správne otázke, či mohlo sexuálne zneužitie spôsobiť aktuálny únik stolice? Únik stolice môže byť spojený s tým, že by mohli byt poškodené svaly okolo konečníka a tým pádom ona nevie stolicu udržať. Ak by toto niekto spravil, teda poškodil jej tieto svaly, tak by to určite cítila ako strašnú bolest. Takže v prvom rade nejaký odborník, ktorý vie toto posúdiť. A psychológ to nebude.
Držím palce.

hipuska
14. mar 2024

@espeo to je jasne. Fyziologicke priciny musia byt tiez vysetrene. To by som išla.cez detského lekara. Pretože, pričiň môže byt niekoľko. Psycholog.jej ale pomôže sa s tým.vyrovnat. Nemusí byť sexuálne zneužitie ale celkovo s tým problémom ktorý má.

beronsche
14. mar 2024

Sa spamatajte niektore..
@monnci2226 ano, presne toto je cesta, vytvorit aferu a traumatizovat dieta este viac..

Autorka - je fajn, ze uz mas termin u psychologicky. A je dobre, ze pristupujes opatrne a citlivo. Drzim vam palce.

Inak to, ze dcerka spala sama u cudzieho chlapa bola chyba, ale myslim si, ze ak k nemu mali rodicia doveru, vacsina by sa zachovala rovnako...

terezka1947
14. mar 2024

Nemyslím si,že boli 3na izbe a žiadna z dievčat by neprezradili,nespozorovali niečo....čo nevravím,že to byť nemohlo.
Ale možno ťa upokojim,lebo kľudne to môže byť zdravotný a aj psychický problém.
So synom sme niečo podobné riešili v cca takom veku.
Videl spolužiaka v triede ako nestihol dobehnúť na wc a on si potom začal namyslat,že sa to stane aj jemu.
Trvalo pár mesiacov,kym sa to upokojilo.
Ty poznáš dcéru najlepšie,ani psychológ ju tak dobre predsa za chvíľu nespozná.
Ty naj cítiš,vieš.....

monnci2226
14. mar 2024

a na policii vam povedali co??
a dcera ma zdravotny problem preboha! a 10 rokov! tak snad citlivo jej vysvetlit ze to vysettenie potrebuje a bodka! ide a hotovo..... strasne dlho ste cakali
@beronsche
nevytvaram aferu ale uprimne ak by moje dieta malo takyto problem riesim to teda sakra skor a nie tu... v prvom rade mal byt lekar a ked vyslo ze prespala u trenera ktorý je z niecoho takeho obvinení tak by mi to spavat nedalo a dieta by na vysetrenie islo ci sa mu to paci alebo nie a nasledne smer psychológ

autor
14. mar 2024

@76california
@7miriam77
@hipuska ďakujem ❤️🙏
S dcéru som sa bavila úplne o samote povedala som jej že som tu pre ňu že som ťa ktorá jej má pomôcť . Vtedy mi povedala že keď ide na záchod a tlačí že ju to bolí že zadrží a keď to na ňu príde za hodinu či dve že už nedokáže dobehnúť na wc a nedokáže udržať ze troška ujde . O trénerovi vie bavili sme sa o tom že hoc aký dotyk alebo niečo povedal že môže nám povedať že ona nič zlého neurobila no že nie nechytal sa jej ničoho ani zadku ani na hrudi či napríklad stehná . Počas tréningov bol profesionál fakt žiadne podozrenie od rodičov nebolo .

autor
14. mar 2024

@monnci2226 S manželom si to uvedomujeme ale ako som písala netušili sme že to pokračuje keď sme to zistili že to pokračuje sme už boli taký že tak jej pomôžeme že možno len tuhšia stolica tak zabolí že jej pridáme viac vlákniny do stravy aby to mala ok už sme boli v tom že vyskúšame čipku dať večer a aby ráno doma pustila do záchodu čo treba a aj to teraz 2 dní dozadu sama povedala že by tu čipku teda vyskúšala .

mclissa
14. mar 2024

Zaco je obvineny trener?