Mohla vyvolávačka poškodiť plod?

adriana1984
18. sep 2013

Narodil sa my synček cele tehotenstvo bolo 100% az ked sa narodil dozvedela som sa strasnu spravu narodil sa z jednou nozickou kratsou beru to ak VVCH,ci to nemohla sposobit vyvolavacka,nevedela som ze som tehotna aj test som mala negativny a lekar ked ma pozeral nebolo este nic vidiet tak mi pichol vyvol. a o tyzden na to som bola na kontrolu a uz mi povedal ze som v 4t.mohla nieco poskodit ?viem ze zdravu nozicku mu uz nikdy nevratim ale chcela by som vediet co sa mohlo stat ked vsetko bolo v poriadku ☹ dakujem

nika5214
18. sep 2013

podla mna určite nie,asi to mal vrodene a nechapem dokt.to nevidel na ultrazvuku 😒

iv01
18. sep 2013

Si myslim ze nie, aj ja som dostala vyvolavacku a bola som uz tiez tehotna. Vsetko dopadlo ok.

zuzub
18. sep 2013

podľa mńa isto nie vyvolávačka je vlastne pogesterón, hormón ktorý sa produkuje v tele v druhej fáze mneštruačného cyklu. ked ti pichnú progestrón tak ked sa s tela vyplavý za cca 10 dní,a tak dostaneš menzes a ak si tehotná progesterón podporí tehotenstvo.

adka.8
18. sep 2013

Ahoj, podla mojich skusenosti ti teda malému vyvolavačka v žiadnom prípade nemohla ubližiť. Ja som prišla k doktorovovi s tým že mi meška menzes ale že si s manželom myslíme že tehotná nemôžem byť nakoľko sme si davali maximalný pozor pretože som brala ATB. Tak mi pichol vyvolávačku , pred ktorou som sa dôrazne opýtala či by to mohlo niečo spôsobiť ak by som tehotná bola. Odpoved znela , v žiadnom prípade inak by som vam ju ani nepichol.
Neviem aký je cm rozdiel medzi nožičkami ale ak nieje viditelný na oko, neboj sa neber to ako tragédiu. Mám švagrinu ktorá ma kratšiu nohu o 4 cm od druhej a zistili jej to v 16. rokoch a žije plnohodnotný život. Tak asi tak..

palomka
18. sep 2013

Tiez si myslim,ze nie. Mozno vam neskor pomoze rastovy hormon..ci?

anieli_1
18. sep 2013

Ahoj moja sestra mala jeden test pozit a druhý negativny a na sone nic nebolo vidiet pichol jej vyvolavacku a vravel že ak nieje tehu dostane ms a ak je tak to plod udrzi ....aj viac krát som sa s tým už stetla takže si nemyslím že to bolo tým ....je mi to luto ale neboj vestko bude dobre poznám muza co mu až v dospelosti povedali že ma o 4cm rozdiel a aj to lebo ho boleli krize a keby mi to nepovie ani neviem a baby na neho letia 😉

gretka2
18. sep 2013

V ziadnom pripade ti vyvolavacka nemohla sposobit nieco taketo. Vyvolavacka (Agolutin) s apodava, ak telo (zlte teliesko) neprodukuje dost progesteronu. Tak ti ho dodaju injekcne, a menzes dostanes. Ako uz baby vyssie pisali, podava sa aj pri udrziavani tehotensta, pri hroziacom potrate.
To , ze ma nozicku kratsiu, je vyvojova vada, na ktoru ta vyvolavacka nemala ziaden vplyv. To je jenoducho nejaka chybicka v DNA, pri vyvoji.
Neboj sa, lekari to spravnou rehabilitaciou (pri mensom rozdiely), prip. operaciou 9ak je rozdiel vacsi) vedia skorigovat velmi slusne.

lucia20
18. sep 2013

vyvolavacka urcite nie. skor by som na tvojom mieste zaspominala, ci si nebola chora a podobne. ale urcite nie vyvolavacka. osobne si myslim, ze kratsia nozicka nie je az taka tragedia, krasne sa s nou nauci zit a v prvom rade sa s tym zmier ty a miluj svoje dieta take ake je. odpoved nikdy nenajdes. ani ja som nenasla, vsetko su to len dohady, odhady, teorie. nikdy pricinu preco vediet nebudeme a ani asi nechcem. mam take dieta ake mam, milujem ju za to aka je uzasna a teorie nechavam pre inych. my sa tesime z kazdeho dalsieho dna.

kazunomiya
18. sep 2013

Ja si tiež myslím, že nie, hoci, musela by som si to naštudovať. Môže ísť o genetickú chybu alebo o nejaký vplyv v ranom tehotenstve, tam sa môže stať všeličo. Ja mám tiež malú vývinovú chybu, mám jednu nosnú dutinu menšiu a lekár, ktorý nie je odborník na ORL si môže myslieť, že mám zápal; Moja mama má o jeden krížový stavec viac, a brat mal drobnú vadu na srdci, proste mnoho týchto vecí sa deje. Teraz skôr riešte s lekármi, ako pomôcť tomu, aby ho táto chyba čo najmenej obmedzovala, určite sú možnosti 🙂

cawes
18. sep 2013

@nicki5214 predpokladam ze vies co je ultrazvuk a ze si ho aj videla, tak ti musi byt jasne ze nie vsetko je tam vidiet a hlavne nie vtedy ked sa dieta este vyvija. A by ma zaujimalo ako by si to chcela zistit ked dieta ma nozky pokrcene, a asi tazko ich v brusku narovna. A pochybujem ze ma nozicku o polovicku kratsiu!
treba niekedy aj porozmyslat co sa pytam

@adriana1984 dufam ze to neni extra velky rozdiel a ze sa s tym bude dat nieco spravit. AJ ked ti dr. vravi ze je vsetko ok, kedze dieta vidia len cez utz tak na 100% nikdy nevedia nic povedat. Prajem aby bolo vsetko ok. Vyvolavacka to urcite nesposobila.

andrejka1974
18. sep 2013

Určite nie proste počas vývoja sa môže stat hoci čo, mne sa napríklad dcérka narodila so šiestimi prstami na oboch rukách aj nôžke a nikto mi to nepovedal dopredu ani to nikto na ultrazvuku nevideli proste sa to stalo už sme zvládli v 8 mesiacoch operáciu a už sme ako ostatné deti vraj je to dedičné ale nikto to u nas nemal

miskamaj
18. sep 2013

a o kolko cm je kratsia ta nozicka? Ja mam tiez jednu nohu kratsiu o 3,5cm a zistila som to, az ako 21 rocna, ked som si davala na mieru sit nohavice 🙂 Sice mam troska krivu chrbticu, mozno prave z toho, ale spravnym cvicenim to nevidno. Neboj

m_ij_ka
18. sep 2013

ja si tiež myslím, že nie 😉

anelehka
18. sep 2013

myslim,ze urcite nie...

dudduli
18. sep 2013

mne pichli 2 vyvolavacky,kym prisli na to ze som tehotna,vyvolavacka bud vyvola menzes alebo udrzi plod,ale urcite mu neublizi,aspon tak mi bolo povedane doktorom....

zszudorova
19. sep 2013

noooooo....dalo by sa polemizovat. kludne ta latka moze obsahovat nieco co mohlo zapricinit vyvojovu vadu. a tou je ta nozicka. ze sa to nezistilo na USG neskor to je normalne,dietatko malo polohu na ktorej sa to proste nemohlo dat vidiet.ved si zoberte ze kolko krat sa narodi aj babo bez ruky a lekari to nezbadali na sone....no ale fakt s tou vyvolavackou by som netvrdila na 100% ze je neskodna...koniec koncou ktory liek je uplne neskodny,vsetky maju vedlajsie ucinky bohuzial.