icon

Mohlo dieťa prehltnúť batériu? Skúsenosti a rady rodičov

19. sep 2024

Ahojte. Myslite, že by 9 mesačne bábätko mohlo prehltnúť aaa bateriu(taká ako ide napríklad do tv ovládača). Hľadáme už 2 hodiny, tej baterky niet 😣 ak sa to stalo, tak určite ešte poobede, a musela to byt rychlovka lebo sak som tu, pri nej 😩😩😩 odvtedy 2x papala a vypila aj cele mlieko, teraz pokojne spí. Žiadnu zmenu som na nej nevidela, viem len to, ze v jednej z tých hračiek, ktoré dnes držala chyba 1 baterka (predtym tam bola, hracka hrala) a nevieme ju nájsť… ráno utekám pediatricke, ak by ešte bola hore tak sme na pohotovosti. Revem strachom o ňu, jedom na seba 😭 no muž zase hovorí, ze neexistuje aby sa také malé babo tou baterkou pred prehltnutim nedrhlo, proste, že to by som si všimla. Aj to, ze potom normálne papala a pila ako obvykle 😭

Strana
z2
pink_lady
19. sep 2024

AAA baterku myslim nie, to by sa drhol, alebo aj (za)dusil...Obrovskym nebezpecenstvom su vsak ploske baterie...to treba zachranku volat keby sa stane...

jeliz59
19. sep 2024

Mohlo už som Tuhovská z krku dcére mala rok a 5 mesiacov naposlednu chvíľu ako tak sa dala chitit ale keby ju zje tvoje dieťa no určite by sa dusila podľa mňa takže to by si videla ale ak chces istotu rtg povedať čo sa stalo čo si myslíš a uvidia to či áno či nie

januska12323
19. sep 2024

S baterkami sa nežartuje, keď je len malá možnosť, že ju zjedla choďte na pohotovosť a nie ráno k pediatričke, tá by aj tak nič nevidela.

jumama
19. sep 2024

Baterka jej moze poleptat sliznice, ak mate podozrenie, radsej zbytocne na pohotovost ist ako neskoro. Drzim palce, nech je vsetko ok. Necakajte do rana...

aalt
19. sep 2024

Hladal som aka je "bezpecna" velkost predmetov pre deti a vacsinou pisu viac ako 6cm dlzka a 3cm priemer. AAA bateriu myslim v pohode prehltne, je na to nejaky reflex. Drzim vsetky palce, nech je to OK.

kavasmliekom
19. sep 2024

Ale kdeže, veď to je veľké. Niekde bude pod gaučom, alebo nábytkom. Možno pod matracom, medzi sedačkou. Hocikde v boxe medzi hračkami.

kavasmliekom
19. sep 2024

@aalt si odlom polku banánu a skus ho cely prehltnúť 🙄 to je asi tak 6cm a priemer 3cm, malé dieťa, čo sa drhne s uvarenou mrkvou na lyžičke. 🙈

milanemila
19. sep 2024

Rozmer AAA baterie je 10,5 x 44,5 mm

aalt
19. sep 2024

@kavasmliekom pisem co som nasiel. Ten rozmer je asi mysleny ako bezpecny prave na prehltnutie. Kazdopadne s AAA baterkou fakt nevidim problem prehltnut prave aj bez drhnutia. Ked sa to dostane niekam na koren jazyka, tak to prehltnes uz reflexne. Tiez verim, ze ju nezjedlo a o par dni ju niekde najdu, ale ja by som letel pri takej neistote na pohotovost. Tu fakt nie je na co cakat. Baterka je z predmetov hadam najhorsia. Aj magnet "iba" sleduju ci sa posuva ako obycajne predmety. Tam je problem viacerych kusov, ale baterka je nebezpecna sama o sebe.

timea301196
19. sep 2024

Skús sa pozrieť aj do špár v gauči

kavasmliekom
19. sep 2024

@aalt veď ja by som tu ani nepísala, keby sa to jednalo o moje dieťa. Tiež by som sa už išla zblázniť od strachu.

mariska1989
19. sep 2024

Prezreli si aj malu ? Mohla jej spadnúť do bodička ak si ju už dala do spánkového oblečenia a nechystáš už prezliekať . Môj názor je skôr nie . I keď ako píšeš čert nikdy nespí no čakať do rána je dosť to už narobí škodu v tele .

adeladulova
19. sep 2024

Daj vedieť ci ste nasli

walentina7
Odpoveď bola odstránená
duppka13
19. sep 2024

Isla by som na pohotovost. Prave nam hovorili v skolke ako zjedlo jedno dievcatko velku sponku. Ak ju neviete nikde najst isla by som. Ale na druhej strane otazka ako sa dieta pohybuje po byte? Kam az mohla zajst a kam ju mohla dat? Nasa ked zacala stvornozkovat tak som mala hracky aj medzi hrncami a jeden cas mala zalubu vsetko co nasla pichat za skrinu a do skar. Doteraz tam mame veci co sa nedali spoza obrovskej skrine vytiahnut.

andreatytler
20. sep 2024

Utekajte okamzite na pohotovost . Toto je velmi nebezpecne. Zaludocne stavy rozlozia obal baterky a ta kyselina z batery ho polepta. Tu baterku, ak tam je, treba dat velmi rychlo von.

karmen118
20. sep 2024

Pri podozrení, že dieťa prehltlo baterku, a neviem ju nájsť, by som rýchlo šla na pohotovosť, nie je to sranda, môže to vážne poškodiť zdravie, aj horšie hrozí ak sa nestihne vybrať. Ak to bola baterka AAA, to sa mi nechce veriť že by prehltla len tak, že by sa nedusila aspoň chvíľu, pri malej okrúhlej je to stotina sekundy a je tam. Inak ak máte na gauči aj také špáry v čalúnení, prezri aj tam, ono sa to nezdá minule sme hľadali tenký ovládač od tv a bol v takej špáre narvatý, prípadne odsuňte gauč mohla sa zakotúľať, pozrite pod nábytok, do nejakej hračky či boxu na hračky.

klip0
20. sep 2024

Pri prehltnutej baterke nejde o to že sa môže niekde zaseknut. To je ten najmenší problém.
Určite ísť na pohotovosť. Snáď ste buď hneď išli, alebo ste našli baterku. Daj vedieť, držím palce

domka222
20. sep 2024

Ja si tiež myslím, že by sa dusilo. Syn sa dusil kúskom hrušky,neviem si predstaviť,že by bolo dieťa pri zjedení baterky bez napínania na vracanie,dusenia... ale pri pochybnostiach by som išla na pohotovosť. Ale nechápem, ako sa dieťa dostalo k baterke z hračky.

autor
20. sep 2024

Ahojte. No, chirurg pozrel na malú, pozrel na mňa. Že neexistuje. Takto malé dieťa bez toho, že by kašľalo, dávilo, alebo že by sa dusilo, by aaa batériu neprehltlo. Že by ju to drazdilo až kým by to prešlo pažerákom, až potom by ju v sebe necítilo. Že si je 100% istý. Ale že aby sme mohli spať, išli sme na rtg. A mal pravdu. Baterky nikde.

lucia13022023
20. sep 2024

Super autorka, som rada. Máš aspoň istotu.

mareka49
20. sep 2024

Dobre to dopadlo👍
Daj potom vedieť kde (ak) sa nájde.
Možno tam budeme raz hľadať aj my..

autor
20. sep 2024

@lucia13022023 presne, ten kľud 🙏🏻
@mareka49 zatiaľ sú hracky ,,v karanténe,,. Mám taky pocit že niekde medzi tými kockami a autami bude hodená, kludne to tam mohol bezmyšlienkovite hodiť aj starší syn. Keď drobná zaspí musím to prekutrat.

A ešte čosi. Nezávisle od seba mi 2 lekári povedali, že ak cudzie teleso nie je v dýchacích cestách, dieta nekasle, nedávi ani nič a cudzie teleso (aj baterka) je nižšie v TT tak je dieta väčšinou len pozorované v nemocnici kým prirodzenou cestou nevyjde.

andreatytler
20. sep 2024

Och, to som rada ze to dobre dopadlo.
My sme mali vsetky hracky s baterkami ze ten kryt na baterky na sroubovanie. Nebolo mozne ho len tak otvorit. Musel to clovek odsroubovat a tak vybrat baterky. Ani 4 rocny si to nevie este odsroubovat.

snehulak77
22. sep 2024

My sme boli na RTG, lebo nevedeli sme nájsť gombikovu baterku. A keď ju nikde nevideli, tak nám povedali, že ak už je nižšie, tak to nevadí. Najhoršie su kyseliny žalúdka. Vtedy sa musí vybrať. Keď už postúpi nižšie a dieťa nejaví známky otravy alebo nie je poškodenie žalúdka a iných org, tak sa len čaká, či vyjde...

Strana
z2