Môj 2-ročný syn má problém s kakaním
Môj syn má 2roky a 3 mesiace. Ma problém s kakaním práve dnes je 7.den čo nekaká. Sirupy, zmena stravy, viac vlákniny.... Mam pocit že už som všetko vyčerpala. Doktorka stále tvrdí taký sirup taký, čapíky a pod. Len po poslednom čapíku sa boji aj len riťku dať umyť keď sa kúpe. Keď ale príde naňho po 7.dnoch kakanie, tak nemá vôbec tvrdé, naopak. On aj pri Tom plače ale nie od bolesti ale vidím že to je strach potlačiť. Asi sa niekedy zľakol tvrdej stolice a bolela ho... Keď sa vykaka hneď sa smeje a tlieskame aj on s nami. Nenutime ho kakať, nepripomíname mu to, netlačime naňho, pije vodu, čaj....papá,bruško má mäkké priehmatné,bolesti nemáva... Robím preňho nemožné. Možno keďže každú radu kto mi akú dá, som už dávno spravila, tak sa chcem spýtať či mám mať strach z toľkých dní nekakania. Ďakujem.
7 dni je na lekara alebo cipok... tam uz su v crevach procesy, co dietatu fakt skodia, nic nad 5 dni nie je ok... bohuzial von to musi, upravit stravu, sirupy, capiky a urcite pozriet u proktologa, ci je vsetko ok, ci tam nema rozsirene crievko na konci... lekarka ma pravdu, riesit to treba, chapem, ze uz vam to ide vsetkym aj na psychiku...
@sonda777 beba prasok z dmky , veeeeeela kiwi, vytlaceny pomaranc stava nie dzus z tetrapacku, slivkovo hruskova vyziva od gerbers, zakysanka od sabi je kombo, ktore moje dieta je kazdy den alebo obden, hocijako striedam, zachranilo a zachranuje stale nase kakanie
U nas to bezne bolo 5-6dni, dieta vystresovane, uplakane az sa triaslo a nereagovalo
Davaj mu pravidelne dve susene slivky ráno uvarené, hrušky, veľa vody a kvapky neviem aké odporúčila ale my dávame lactulozu
Neviem ako dlho máva tento problém ale zrejme to je uz zadrziavanie zo strachu
A toľko dní nekakat podľa mňa je extrém
Nám lekárka odporučila toto. Dcéra keď mala 2 a pol roka prestala zo dňa na deň kakať. Kakala raz za 5 až 6 dní. A aj to nechcela. Len už nevedela ani sedieť ako ju tlačilo na konečník. Tak plakala, že až revala, museli sme potierať pred kakaním konečník, nakoľko sa jej tam niekedy od tlaku spravila ranka a krvácala. Hrozné obdobie. Zo dňa na deň sa to otočilo a začala opäť chodiť na wc pravidelne a bez toho všetkého kriku, bolesti.
Toto obdobie nám trvalo určite tých 6 mesiacov ak nie viac.
@sonda777 môj 2,5 ročný už keď nemôže inak, tak viem že mu pomôže keď mu pustím vodu do sprchovacie kúta, a tam mu to ide lepšie
forlax z lekarne odporucili nam. teola vana to uvolni tiez. vela pohybu po vonku ci vnutri. sadavat pravidelne po jedle napr p ovecery. pomastit zadocek vazelinou lekarskou. vela stastia
Easylax to sú také malé fľaštičky s olejnatov tekutinou keď nevie vytlačiť.Nam to pri dcére veľmi pomohlo
@sonda777 pomastiť bruško a pocvičit nohami, nechať dlhšie čupieť, kvočať.... rady starých materí... možno pomôže
@ivicatolic dávno vyskúšané. A dieťa ktoré už je rozumné nebude na rozkaz cupiet. Ale ďakujem
Tiez sme mali takýto problém nedávno (2r 7mes.), bezne nekakal aj 5-6 dni, uz bol z toho nervozny aj on aj my, v lekarni nam poradili klystyr pre deti - Laxík, jw to taky bylinkovy olejcek, pomohlo, vykakal sa a odvtedy sme velmi prisne dbali na to aby mal v strave naozaj vela vlakniny, myslim ze velmi pomohlo aj to, ze na ranajky vzdy zjedol misku ovsenej kase (robena na vode, tak aby bola redsia, v tom popucena dozreta hruska a ostatne podla chuti..), toez mu davam slivkovo hruskove vyzivy, susene slivky, jablka, hrusky, celkovo viac ovocia a celozrnne cokolvek. Mame kupenu aj laktulozu ale odvtedy nebolo treba a kakanie sa upravilo momentalne kaka tak cca kazdy 2-3 den, co je uspech u nas po niekolkych mesiacoch trapenia. Velmi drzim palce, naozaj skuste zvysit mnozstvo vlakniny, to crievko sa potrebuje len viac naplnit a rozhybat. (Inak u nas uu bol problem aj to ze jemu uz potom ani nechutilo jest lebo ho isto bolelo aj brusko..). A este na zvysenie chuti do jedla nam v lekarni poradili b konplex kvapky (mame tie s pumpickou, znacka Generica).
Vela stastia 🙂

@sonda777 pomastiť bruško a pocvičit nohami, nechať dlhšie čupieť, kvočať.... rady starých materí... možno pomôže