icon

Moja dcéra má vši

ematko29
23. apr 2012

mamičky,dcera mi doniesla zo školy vši.skoro mi oči vypadli ked som sa jej pozrela na vlasy,lebo sa škrabala .ani ma nenapadlo ,že vši.hned som poslala manžela kupiť šampon abalzam proťi všiam.umyla som vyčesala,vyprala postelné prezliekla .vši som vyčesala,nieje ich vela ale ešťe tam niečo je.ako mám postupovať?dokedy ju nechgať doma pokiaľ uplne nezmyznú predpokladám.ale ako dlho to bude trvať?ostatný členovia rodiny ich nemame ani mladšia dcéera zatial.

sisaha
26. apr 2012

@irriss tiež ma zacne svrbieť hlava, ked niekto hovorí o všiach 😀. Napr. ked moja dcera mala, ja som si rychlo sla kupit farbu na vlasy a znicila som ich chemicky 😀

ematko29
autor
27. apr 2012

ved aj ja sa škrabem odkedy viem ,že to deti maju. 😀 😀 😀 😀

ematko29
autor
27. apr 2012

@sisaha len,o chvilu ma sm,iech prejde ked aj na mna zautočia 😅

sisaha
27. apr 2012

@ematko29 no, nie je to vylucene. Nech ti niekto pozrie hlavu 😎. A pre istotu si mozes urobit kuru aj ty.. 😉

irriss
27. apr 2012

@ematko29
tato kura je rodinna..je treba to pojmout rodinne..pokud ne, tak to nema smysl.. 😉 ☹

sisaha
27. apr 2012

@irriss ano, mas pravdu. Vsetci za jedneho, jeden za vsetkych 😀

ematko29
autor
27. apr 2012

@irriss
@sisaha jasne,aj ja si umyvam hlavu so šamponom na odvvšivenie.aj manžel si umyl,včera,adnes ráno som dievvčatám nenašla už ani jednu vvšu 😀 tak neviem dokedy treba ešte umyvať aspon tyžden asi že?

elka74
27. apr 2012

@ematko29 po týždni treba zopakovať, aby sa aj novo vyliahnuté zlikvidovali 🙂

ematko29
autor
27. apr 2012

jasne vykonám 🙂 ale vvám poviem čo sa mi dnes stalo...som bola v lekarni asom zabudla ako sa volá ten sprey proti všom...mám ja ale hlavu no debilniček musím zaobstarať.no apytam niečo proti všom pre take male deti aby aj 3ročná mohla použiť.aona mi dal šampon ktory sa volá PARASIDOUS POUY -LENTES tak som to zobrala aako narokom som vzala nespravny bloček ☹ no adoma čítam na nádobke od šampoonu nežiaduce učinky ,nepouživvajte pre deti mladšie ako 2,5roka lebo je tam ryziko poškodenia nervovej sustavy,anieje vvylučene pri zvyšenom množstve aj u starších jedincou.no čo som to ja kupila 😢 aešte lepšie na tom je to ,že tam nieje napísané kolko krat to mam použiť ani ake mnozstvo 😢

ematko29
autor
27. apr 2012

je tam napísné len ,že sa ma nasamponovvat dvakrat
😢 ani to nepouzijem ale zbytocne vvyhodene peniaze
8e

strasska
27. apr 2012

@ematko29 uf, tak to su teda riadne neziadue ucinky 😨 😨 😨
... ja som este citala, ze na hnidy je dobre, ak vlasy vyzehlis ale az uplne od korienkov, viem to od jednej kamosky, mozno je to iba JPP, ale tak za pokus nic nedas 😉

sisaha
27. apr 2012

@ematko29 tak sa tam vrat, mozno si ta bude pamatat. Nie kazdy si pyta bezne nieco proti všiam. Povedz jej ze to chces vratit a vymenis za ine...Nevadi, ze nemas blok, ak je normalna, tak ti to vezme späť..

ematko29
autor
28. apr 2012

tak som to použila len ja detom som to nedala,oni maju ešte z toho stareho.mne nič neje zatial 😀

ematko29
autor
28. apr 2012

@sisaha v sobotu tam otvorene nemaju,tak som to iba ja použila.

irriss
28. apr 2012

@ematko29
@sisaha
dobre ranko devenky- vsivenky 😀 😀 😀 😀

Mrkla jsem se na ten prostredek, na netu se doporucuje..zkus mrknout sem..ale prosim Te, prispevku, kdy muzes pouzit odvsivovac pro psy si NEVSIMEJ... 😀 😀 😀
precti si jen odborny clanek😉
http://www.vasedeti.cz/zdravi/pece-o-dite/vsi-j...

ematko29
autor
28. apr 2012

dakujem,trocha si ma tym článkom ukludnila. 🙂

anjelicek26
28. apr 2012

@ematko29 - pozri najjednoduchsia a najefektivnejsia je olejova kura - normalny olivovy ci slnecnicovy olej a potriet vlasy, podusi to doslova vsetko zive a este je to super vlasova kura 😀 Potom ti ostane uz len vycesavanie, hnidy najlepsie tymto hrebenom - ten ich rozpuci, je to jediny hreben, co je skutocne efektivny nitty gritty -

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6983

Vycesavat pod lampou, nic nevynechat a robit to par krat denne aj dva tyzdne. Len tak mas istotu, ze si vsetko zabila. Povliecky, aktualne oblecenie oprat na 60, poriadne povysavat, plysakov do mrazaku, Vytepovat a povysavat opierky stoliciek. A oznamit v skole/skolke, ze mate vsi, nech deti prezru. Lebo ich urcite nejake dieta roznasa a mozno to rodicia este ani nezistili.

anjelicek26
28. apr 2012

@ematko29 - jaj a preventivne opatrenie - zopnute vlasky v skolke stazuju nejake to preliezanie - idealne vrkoce, aloe vera vona a citrusy ich vraj odpudzuju, staci par kvapkov takeho olejicku do vlasov a malo by ich to odpudit, ak mas podozrenie, ze je v skolke este taky exot, co to ma a rodicia s tym nic nerobia - rano vlasky prelaku, ked ju uceses, do takych vraj nejdu vobec.

ematko29
autor
29. apr 2012

@anjelicek26 super dik za dalsie zaujimave rady. 🙂 aj stym olejom zaujimave.ešte raz dakujem 🙂

koniarova
29. apr 2012

@anjelicek26 Ja tam vidím recept na slivkový koláč. 😀 😀 😀 Či nedobre pozerám? Hoď aj ten hrebeň, aj mňa to zaujíma. 😉 😉

anjelicek26
29. apr 2012

@koniarova - no mi cvrklo, sorry za ten kolac, ten som piekla v sobotu 😅 😅

http://www.boots.com/en/Nitty-Gritty-NitFree-Co...

bets
30. apr 2012

dobra prevencia je sampon s tea tree olejom. alebo kupit samotny tea tree olej a kvapnut niekolko kvapiek do bezneho samponu. mam odskusane, ked byvali v skolke vsi, tak vzdy sme preventivne takto umyvali vlasy a deti ich nedostali.

ematko29
autor
30. apr 2012

aj mne tam skocil kolac,ale som neriešila,lebo ma zaujal viac ten olej 🙂

ematko29
autor
5. máj 2012

všoch sme sa zbavili hurááááá. 😀 😀 😀 teraz ale vždy neviem dokedy sa budem detom stále prehrabavať vo vlasoch.ja ani manžel sme to nechytili,ja som si aj vlasy preventivne zafarbila 🙂 tak dufam ,že nas už tie hnusné male potvorky nenavšťívia 😅

navstevnicka
12. okt 2012

Helou žienky,

moja dcérka taktiež doniesla zo školy vši, a po neúspešných pokusoch s dostupnými šampónmi z lekární a platení nemálo peňazí, pri praní prádla na 90°C, vetraní a neustálej kontrole som bola veľmi nešťastná, že sa stále problém nerieši a rozhodla som sa objednať si na radu kamarátky šampóny a spray z Francúzska. Nestáli vôbec viac ako prostriedky dostupné tu - na Slovensku. Ponúkam vám tieto šampóny a spraye, pretože nám pomohli a z každého dva mi ešte ostali - objednala som 4 a 2 nám stačili.

Jedná sa o emulziu - Apaisyl Xpert, v krabičke je aj všiváčik, ale nie je to vhodné pre deti do 2 rokov. Tento "šampón" stojí 10€ za kus, a potom som jej dávala penu rovnakej značky - Apaisyl poux - ten sa aplikuje 7 až 14 dní a vlastne hubí údajne aj hnidy, ale každodenným aplikovaním hubí aj vývojové štádiá - takže zničí každú vyliahnutú vošku, ktorá tak nestihne dospieť na dospelca, namnožiť sa a naklásť ďalšie hnidy. Aj toto sme vyčesávali všiváčikom - po 15 minútach - koľko má účinkovať, sa pena splachuje vodou, a k nej je pribalený ešte spray ako prevencia. Z tejto peny so sprayom mám tiež po dva kusy, jeden bol za 14€. Nám sa vši už nevrátili, a dúfam, že ani nevrátia,, je to pekne nepríjemný boj!

Tieto prípravky majú exp. až v 2014, ale zdá sa, že my ich už potrebovať nebudeme, a tak ma napadlo ich predať, aby pomohli aj vám! Takže milé "bojovníčky", ak by ste mala niektorá záujem, napíšte mi,, môžem iba odporučiť!
😉

Brigita

lubica339
14. okt 2012

na vsi preventivne najlepsie zabera oplachnut vlasy octovou vodou 🙂 , to im smrdi
najcastejsie sa objavuju teraz na jesen, a tak ako v pripade inych parazitov, idu tam, kde je oslabena imunita 🙂
takze odporucam aj C a ine vitaminy

dida564
25. sep 2013

ja som počula že proti všiam je dobre si aj nafarbiť vlasy . ak máte stým niekto skúsenosti napíšte prosím.

lenkapast
30. jún 2014

Na vši je dobré nafarbiť si hlavu, ale pomáha skôr peroxid a farby do blond, tie sú fakt zabijaci pre vši 🙂 ale pomôžu aj normálne farby 🙂 najlepšie je najprv skúsiť prípravky z lekárne prv ako si zmeníte farbu vlasov, vši odstránite ale zničíte si vlasy... Keď moje deti chytili vši v škôlke tak som to nechcela riešiť farbou na vlasy (ešte by si dcéra zvykla a chcela aj nabudúce :D ) my sme ich odstránili liquido duo z lekárne, okrem šampónu je tam aj sérum tak je to silnejšie ako obyčajné šampóny proti všiam 🙂

katinka69
30. sep 2014

Uplne ciste a bezbolestne odstranenie vsi je zarucene pomocou hrebena Nitty Gritty, hreben vycese vsetky hnidy aj vsi bez pouzitia samponov a inych chemickych pripravkov. Mozete si objednat na nittygritty.comb@gmail.com

vanessa38
9. mar 2015

Dnes som zistila že moja dcéra ma vši tak išla do lekerne kupit paranit za 18 eur do teraz som sa s tím pipla a povedala som cely tyzden budeme doma a budeme to vycesavat a teraz som jej dala paranit sentvie locitn
niaky krem a musi to mat v masirovane do pokozky na hlave a musi to mat na hlave 8 hodín,potom to umijem este tim šamponom 😉