Moja dcéra sa osypala, čo s tým?
Ahojky moja dcéra sa osýpala ale neviem s čoho poradte prosím. Ma to iba na dupe kolenoch dlaní a pätoch a puse.

@nadaa1 tak ako pisu ostatne baby naxov choroby je : RUKY NOHY USTA.
https://mamaaja.sk/chore-dieta/choroby-deti/inf...
@erickatt ahoj,ja mam 32 rokov a mala som to 3 mesiace dozadu.Dr. povedala,ze sa vracaju tiero choroby v poslednej dobe aj dospelým
@nadaa1 tak ako dievcata nizsie pisali, je to infekcne. Nasa to chytila na kontrole u doktorky. My dospely sme sa nenakazili. Nieje to nic co by ste nezvladli, vyzera to horsie ako cely priebeh. Teda aspon nasa to zvladala dobre. Prve dni tekuta strava, nasa mala aftiky aj v ustach potierala som to tusim z aloclair roztokom. Ruky nohy s tym sme tusim nic nerobili. Na ruckach jej casom odisli aj nechty, ale to jej zaroven rastli aj nove, bola to taka vymena.
@nadaa1 mozete to dostat aj vy....choroba ruky-nohy-usta je to na 100%.....u nas to doniesli zo skolky, preslo to vsetkymi v rodine....je to infekcne, takze ziadne navstevy a s kym ste boli posledne 4 dni, dala by som im vediet....strasne to boli, ked chodis, ja som na wc chodila len po bokoch noh....trva to cca 7 dni.....
@nadaa1 s najvacsou pravdepodobnostou ide o 7mu chorotu, teda ludovo ruky, nohy, usta. Je to virusove a vysokoinfekcne. A ano mozu sa nakazit aj dospeli. MOzu, nemusia, je to tak 50 na 50.
Vyrazky mozu svrbiet (nemusia), a dost nechutne bolia. niektore su len cervene bolave flaky a niektore aj navru ako pupak a pripominaju naliate kiahne. Po par dnoch sa z nich stane chrasticka.
Treba zvyseny prisun vit. C a B. Ak svrbi tak fenystil kvapky, ak velmi boli tak nurofen od bolesti. Ak by bola teplota (nemusi), tak nieco od teploty.
A uz len cakat keby zmiznu. Trva to cca tak 10 -14dni, nez to uplne zmizne. Ak je menej vyrazok aj skor. Zalezi ako diveke to bude. Prve dni vyrazky este pribudaju, asi 3 -4 dni, potom sa menia postune na tie chrastky.
Napr. ja som to od deti dostala, muz nie.
@erickatt nakazia sa aj dospelí
@nadaa1 je to choroba ruka-noha-usta. Pouzi Google. Prípadne zavolaj na pohotovosť (nie urgent, ale ambulantnú službu pohotovostti), nech ti poradia, či sa prísť ukázať, alebo čo máš kúpiť. Nie je to žiadna katastrofa, bežná detská infekčná choroba.
Off Topic: wtf, to čo je za výraz"dupa" ???
Čože?? A ja reku to je čisto detičkovska choroba? 🤦🤦

ruky nohy usta choroba ? vyrusova infekcna choroba