icon

Mollers Tran rybí olej - skúsenosti

allesandra
3. sep 2014

Chcela by som podporit imunitu mojej 6 mesačnej dcérky teraz na jesen a zvažujem tento rybí olej. Dosť sa tu na MK spomína, ale mam pocit že to ho odporúčaju iba predajcovia.
Zaujímal by ma názor reálnych maminiek ktoré tento olej svojim detom dávali.
Dakujem

Mollers Tran rybí olej - skúsenosti
lienkashoppingqueen
3. máj 2015

@01sladkaadka ďakujeme za také pozitívne hodnotenie, teší nás to veľmi a sme hlavne radi že ste spokojní...aby si niekto nemyslel, že je to nejaký biznis...chodíme za ďalším bratom sem-tam do Nórska a len tá cesta autom stojí tam a späť vrátane trajektu cca 650 euro, ale neľutujeme je to krásny výlet a krásna príroda v Nórsku (ubytko a jedlo máme u brata zdarma 🙂 my mu na oplátku dovezieme nejaké slovenské výrobky čo tam nezoženie)...a keď už sme tam tak si odtiaľ vždy dovezieme zopár olejov pre našu rodinu...ceny máme fakt minimálne, je to len taká pasia že pomôžeme niektorým z vás tým, že si nemusíte kupovať tie poľsko-nórske oleje, alebo umelé D-čka...sme radi že je taký záujem o ten olej a dúfame, že vám aj takáto maličkosť spríjemní život a hlavne zdravie... 😉

lienkashoppingqueen
3. máj 2015

@silviaaa21 ahoj Silvia 😉 vieš čo pozerali sme to v Nórsku po všetkých možných obchodoch aj v lekárniach na nete ale nikde sme to nenašli od firmy Mollers tran, len bez príchute a citronový ☹ možno sme zle hľadali...nemáš to náhodou z Poľska ten ovocný? malý by nespapal ten citrónový myslíš? tam vôbec necítiť chuť rýb, len jemná chuť citróna, nič kyslé! 😉

jarmila2010
3. máj 2015

@silviaaa21 nasi drobci bez problemov jedia ten citron..chuti im... 😉

jarmila2010
3. máj 2015
silviaaa21
3. máj 2015

@lienkashoppingqueen Mne ho objednala jedna kočka, pridala som sa k objednávke, takže neviem odkiaľ je, ale myslela som, že sú všetky z Nórska. Ak máš ešte nejaké k dispozícii tak zoberiam ten citrónový 250 ml.

ada12345
Autor odpoveď zmazal
lienkashoppingqueen
8. máj 2015

ahoj Ada 🙂 ak ti to pomôže citujem norsku etiketu v "Ingredienser" zloženie je napísane: "naturlig aroma (sitron)" tak myslím, že to je prírodná aroma...

simsa
11. máj 2015

Ahojte ja som si objednala u @lienkashoppingqueen a som maximalne spokojná. Došiel mi až domov a malá ho tiež papá bez problémov. Potešil ma pribalený leták už len presvedčiť pediatričku ktorá sa zatvarila trochu zdesene.

jarmila2010
11. máj 2015

@simsa preco zdesenene?co sa jej nepacilo?

simsa
11. máj 2015

@jarmila2010 vraj či to má vitamín D

jarmila2010
11. máj 2015

@simsa 😀 tak to ,celkom,pobavila..

01sladkaadka
12. máj 2015

😂

bulik30
29. máj 2015

@lienkashoppingqueen ahoj kolko je posta

vitali
7. júl 2015

@lienkashoppingqueen aHOJ mala by som zaujem o rybi olej

lienkashoppingqueen
8. júl 2015

baby poprosím IP správy nech to tu nezahlcujeme záujmom ale len skúsonosťami, postrehmi a radami o tomto oleji...ďakujem za porozumenie 😉

faktorova
11. júl 2015

Ahojte tiež som si kúpila od @lienkashoppingqueen citrónovú príchuť a som spokojná. Deti mi bezproblémov zjedli aj obyčajný ale so mnou to bolo horšie. Som rada že tento citrónový "dám" do seba. Neviem či to tu bolo spomenuté, nenašla som taký príspevok. Toto je hlavný dôvod okrem iného prečo podávam rybí olej svojim deťom. Článok z netu : Omega-3 mastné kyseliny sú dôležité pre vývoj a funkciu mozgu
Vývoj mozgu je komplexný interaktívny proces, v ktorom môžu mať rušivé udalosti, hlavne v rannom štádiu života, ďaleko siahajúce následky.
Omega-3 mastné kyseliny sa počas vývoja mozgu rýchlo hromadia v šedej mozgovej hmote a stávajú sa neoddeliteľnou súčasťou membrán neurónov. K rýchlemu rastu mozgového tkaniva dochádza v poslednom trimestri tehotenstva a do dvoch rokov života. Potom rastie mozog pomalším tempom do veku 30 rokov.
Napriek tomu, že sa mozog po počiatočnom rýchlom tempe vyvíja pomalšie, Epstein zistil, že vo veku 7 a 11-12 rokov sa objavujú štatisticky významné vrcholy v miere rastu mozgového tkaniva. Celkové množstvo omega-3 mastných kyselín sa počas rastu mozgu rýchlo zvyšuje, a to vplyvom rastu veľkosti mozgu aj zvýšením relatívneho obsahu omega-3 mastných kyselín v mozgu.
Omega-3 mastné kyseliny môžu pomáhať deťom, ktoré majú problémy s učením a/alebo so správaním
Nedostatok, alebo nerovnováha polynasýtených mastných kyselín s dlhým reťazcom (LC-PUFA), vrátane omega-3 mastných kyselín, môže prispievať k niekoľkým bežným a prekrývajúcim sa detským poruchám nervového vývoja, vrátane poruchy pozornosti spojenej s hyperaktivitou (ADHD) a dyslexiou. Tieto stavy sa u jednotlivých osôb často prekrývajú a kumulujú sa v rovnakých rodinách. K zdieľaným biologickým rizikovým faktorom by mohla patriť aj zlá výkonnosť metabolizmu mastných kyselín, zvyšujúca obvyklé dietetické požiadavky na LC-PUFA vrátane omega-3 mastných kyselín. Výskumy ukazujú, že hlavne funkčný deficit omega-3 mastných kyselín môže byť príčinou niektorých porúch správania, učenia a nálady spojených s takýmto stavom.

jarmila2010
3. aug 2015
momoka85
3. aug 2015

ahojte, aj tu sa da olej kupit 🙂 my ho kupujeme tu a sme velmi spokojny 🙂
http://sluzby.bazos.sk/inzerat/51824296/Mollers...

jarmila2010
3. aug 2015

@momoka85 lienkashoppingqueen ho ponuka ten isty a lacnejsi..priamo z Norska jej ho vozi brat 😉

sasa1983
3. aug 2015

Baby,pozor! Ja som olej kupila od jedneho tu nedavno spomenuteho predajcu/predajkyne a bolo to to iste,ale napisane je,ze vyrobene v Polsku. Neviem,mozno je to to iste,ale odvtedy si tych par eur priplatim a necham si origos poslat z Norska. Mozno som len nedoverciva, alebo mam zle info,ale ked uz take kupujem,chcem absolutny original. S

jarmila2010
3. aug 2015

@sasa1983 od ktoreho predajcu?

sasa1983
3. aug 2015

Opravujem,nie je napisane,ze vyrobene v Polsku,ale etiketa je cela pisana a vytlacene v Polstine,ak budem mat cas,odfotim to a prilepim sem. Sama som nevedela,co si o tom mysliet,ale zvacsa plati,ze ak je nieco lacnejsie,tak asi to ma daky dovod.

jarmila2010
3. aug 2015

@sasa1983 lebo ten,co nosi Lenka je original norsky..ti mozem nafotit etiketu...

sasa1983
3. aug 2015

@jarmila2010 uz neviem nasla som ho na bazosi a bol to muz. Keby ma bol byval upozornil,brala by som to akoze ok. Takto neviem,mozno je to ok. Ja ale beriem uz len origos z Norska,vyrobeny a dovezeny z Norska

jarmila2010
3. aug 2015

@sasa1983 ty,ale myslis ten bazos...

jarmila2010
3. aug 2015

@sasa1983 citas,co pisem..lenke ho vozi brat z norska..nafotim neskor etiketu...

jarmila2010
3. aug 2015

...a nemusis si,ani priplacat... 😉

faktorova
3. aug 2015

Ja mám od Lenky a na etikete je vyrobené Oslo - Norge, 🙂

sasa1983
3. aug 2015

Ja sem neviem pridat foto,lebo som krepa lekarka. Kazdopadne,ak niekto chce,nech mi posle mail na alexandra.hanicova@gmail.com a ja mu tie foto (mam zpredu aj zozadu odfotene) rada poslem. Neviem co si mam o tom mysliet,ved mozno je to uplne v poriadku,ale predsa urcita nedovera v potraviny ktore maju hocico s Polskom mi v hlave rezonuje. Sasa