Molusky u deti
Ahojte baby mate niektora skusenost s moluskami u vasich deticiek? Ako ste sa ich zbavili co Vam pomohlo? Dakujem za rady
U nas ten molusk nebol dobra volba. Dala som ho na zadok trikrat a dobre sa to zapalilo. Uz tyzden to ma na striedacku chrastu a zapalenu chrastu. 😖 Mozno na inych miestach je to ok.
@ejkapod ahoj.my sme s tym bojovali tristvrte roka.dostala to v aquaparku..kozna nam predpisala molusk.to bolo velke trapenie.ja som to poctivo natierala a ona plakavala.cisty des...mala to cervene.a kopec malych.zmenili sme koznu.druha nam predpisala imunoglukan krem.a popri kazdej liecbe sme uzivali isoprosin na imunitu.poctivo sme natierali jedina vyhoda bola ze ju to nebolelo a zacervenanie sa zahojilo.ale stale sa tvorili nove.sli sme zaciatkom leta na dovolenku pri more.tam sa jej to krasne hojilo za tu dobu mala uz len 3-4ked sme sa vracali domov.tesila som sa ze uz sa jej stratia...po tyzdni to mala zasa cervene a vyhadzane...bol cas dovoleniek.koho som poznala a bol pri mori som poprosila o flasku s morskou vodou.davala som na vatovy tampon raz za den.a postupne sa jej stracali a uz vyzera ze nema ziadnu.tesim sa len dufam ze sa jej uz nic take nevrati lebo to bola a je riadna pliaga...spajaju to s imunitou.no moja nebola dokopy rok chora.iba soplik.kaslik co prrsiel behom 3dni.a to nastupila do skolky.co imunita sa mi zdala veeelmi dobra oproti druhym detom...skusali sme vsetko aj ine.aj potierali octom.aj lastovicnikom,aj koloidnym striebrom.aj betadinom...nam fakt pomohla ta morska voda...a dufam ze sa uz nikdy nevratia...drzim palce nech sa toho aj vy zbavite.asi na kazdeho zaberie nieco ine a treba skusat...
@simisi urcite to suvisi s imunitou. V maji mala kiahne, ze po kiahniach je na pol roka organizmus rozhadzany. Nastupila teraz do skoly a kym si "povymienaju"bacily. Takze non-stop pokasliavanie a trochu soplov. Napriek minulotyzdnovej kure probiotikami je nakoniec doma tento tyzden s anginou. Dufam, ze sa tych molusiek nejako zbavime.
@daniela_4 tak vam drzim palce nwch sa vam nevratia..to by ma ani nenapadlo vodou z mora. Ale asi niekomu poviem ked najblizsie pojde okolo dakeho mora nech my prinesie...ved ani my sme nebyvali vobec chory a takuto pliagu sme dostali ani na plavarne nikde...chuda koli tomu ani v lete sme nemohli ist
Ahojte, takze tato trojica nam pomohla.Na hrudniku uz nemame nic.Pod pazuchov este zo 2 molusky a na nozicke asi 4.Nechcem to zakriknut ale som stastna ze to zmizlo a mala sa tesi este viac ze sa bude moct zase kupat vo vani...
Dufam ze sa nam nic nevrati uz.
Z mastickou som potierala len na noc moluska akoby vytlacila to biele vnútro s tym som nic nerobila, len natierala urobila sa chrasta a odpadla a ostal len fliacik a potom potierala olejcekom tea tree...Imunoglukan berieme stale uz 3 mesiac kym nedoberieme tuto druhu flasku
my to tiez akurat riesime, nam poradili vodicku emolux, je to dost drazdiva latka, zatial potierame, ma ich 4 na krku, tiez asi z oslabenej imunity, ked zacervenanju uz nepotierame a mali by sami zmiznut, uvidime.
Len tip na morsku vodu mimo sezony - ja to striekam sprejom do nosa Quixx. Plus probiotika a este B-komplex. Tak uvidim, zatial druhy tyzden.
Baby, to je prave to, ze nebyvaju chore a takto sa to u nich prejavi. Ja tiez som nebyvala chora, aj 10 rokov. Ale zato oparu na hube som mavala furt...
@luci1407 ahoj.objednala som cez internet...nestipe to bolo natom super, len smrdi cesnakom...pisu ze do 3 dni zmiznu no chce to cas a nevzdat to a natierat dlhsie..dala som 2 dni pauzu a zase som cca tyzden natierala a medzi pauzou som tea tree natierala...trvvalo to cca 3 tyzdne ale vysledok je krasne vidiet....
Zazrela som, ze tu niektore pisete o vode z mora. Mne ked decka vliezli do mora tak sa im normalne tie molusky same otvorili a gulicka vykukla. Takze som len vytiahla pinzetou a vydezinfikovala este pre istotu. Morska voda je zazrak. Zial k moru sme sa dostali uz len ked ich mali par, takze gro som musela vypichnut vydezinfikovanou ihlou, vytiahnut a vydezinfikovat betadinom. To bolo jedine co fungovalo nam a dlho mi trvalo kym som sa k tomu odhodlala. Ziadne volnopredajne ani koznou predpisane vodicky nefungovali. Len sa nam to mnozilo. Dovliekla to najstarsia dcera asi zo skoly a schytali to aj dvaja mladsi. Nastastie len par, zato ona ich mala ako maku, lebo kym som zistila co to je rychlo sa jej rozmnozili. Este sme mesiac cakali na termin ku koznej, takze mali potvory raj.
@luci1407 dlho, lebo som dlho skusala vselijake vodicky. Zacalo nam to niekedy koncom januara a definitivne sa to doriesilo az zaciatkom jula pri mori, takze cca pol roka. Uplne som si nie ista tym zaciatkom, ale ten koniec viem stopro, lebo vtedy sme boli na dovolenke. Keby som hned zacala s tym prepichovanim, co som sa asi docitala tu alebo v nejakej diskusii na internete, mali by sme od nich pokoj za tyzden dva. Tam ked si clovek da pozor na hygienu, aby to nerozniesol, nevravim ze je to jednoduche a prijemne pre dieta, ale kym ich je malicko je to najrychlejsia a najefektivnejsia cesta. Kozna mi stale len hovorila ze mam byt trpezliva 🙄
Este taka zaujimavost, ked sme sli k moru, tak som myslela ze najstarsia uz nema nijake a na moje prekvapenie jej jednu more vytiahlo, vobec nebola predtym viditelna na povrchu pokozky a zrazu sa otvorila po kupani. Takze oni sa vedia aj skryt hnusoby.
@janka2710 prosím ťa po tom molusku keď sa už zacervenali tak si prestala potierať a potom to ako vyzeralo ďalej a koľko dní trvalo zahojene?
@ejkapod Prosím ťa potierala si to imazolom krempastou ná dohojenie?
Môžem dezinfikovať aj detolom ? Namiesto betafine? Keď prepichujete ako sterilizujete ihlu keď pichate hneď dalsie?...
@margaretka potierala som až pokiaľ nevyschli a boli chrasty.
@janka2710 lebo v navode je ze ked zacerenaju treba prestat potierat.... na troch mam taku minichrasticku ale ostatne su len take zapalene, takze moluskom som pretala natierat..... a teda mozem imazolom pokracovat?
ked sme boli na koznom na vyskrabanie prvych, dostali sme zasyp framykoin mohla y som ho pouzit na dohojenie po aplikacii roztoku molusku? robila ste tak niektora?
@margaretka neviem, nám už potom zmizli
@margaretka mne jedna kozna dala ten molusk mala to zacervenane.zapalene.potom druha kozna povedala prestat s tym a predpisala nam kremik imunoglukan na zahojenie toho zapaleneho a take ukludnenie.lebo nam tym ze to mala zapalene sa tvorimi dalsie malilinke a sirili sa....potom uz len morska voda vyliecila.ale ako citam asi treba skusat co sadne...na kazde dieta nieco ine.
@margaretka ja by som detol nedavala.. na molusky posobi hlavne ten jod, co je v beradine, preto sa casto odporuca..nam ho na to odporucila aj infektologicka.. ale pozor na alergiu na jod
@margaretka imazolom som len chvilu potierala, zabral nam molusan balzam nakoniec.

@ejkapod dolezite je ich nerozskriabat, lebo tak sa roznasaju... dezinfikovala som betadinom, vysusovala aj hypermanganom. A dolezite je zvysovat imunitu.