Môže 13-mesačné dieťa s DS osrbie chodiť?
Dobrý deň žienky potrebujem trošku povzbudiť mám synčeka 13 mesačného pôrod všetko bolo v poriadku pretáča sa na oby dve strany proste je zdravý vyzerá normálne jak iné deti proste nemá nič s tváričkou doktorka nás poslala na detskú neurológiu pretože nestvornozkuje a nedvíha sa sám kvôli tomu chodíme aj na rehabilitácie boli sme tam 2x dnes neurologička povedala že zaostáva že má napäté svaly a že musí tak napísať aby vedeli snim jak cvičiť že má Ľahkú detskú mozgovú obrnu že môj synček je šikovný že verí že on bude chodiť proste nemá žiadne problémy išli sme len kvôli tomu že nestvornozkuje prosím veľmi som sa vylákala nedám si rady len plačem od kedy som prišla domov mám len 21 rokov bojím sa má niekto a tým skúsenosti naozaj to nieje vážne? odporučili mi aj súkromné pobyty aby sme to zrýchlili proste moje dieťa je šikovne smeje sa celý deň hraje sa vnímavý čulý len mám strach ja si namyšlam také veci že sa mu zmení tvárička neurológicka povedala že sú také deti čo ani nevidno na nich že to majú že sú veľa druhov ale môj má vraj ľahkú že nevie určiť možno že keď s ním prídem bude chodiť a že mu to vijde kto má také dačo podobne ďakujem
@deti95060810 to je v Česku ? My chodíme do Spišskej novej vsi
Olomouc je ČR... ale viem ti aj niečo iné poradiť... napíš IP, len to ťa bude stáť eurá - poisť. to neprepláca. ale v konečnom dôsledku ťa to môže vyjsť celkom OK...
Naša zacala chodiť ako 21 mesačná. Všetko bolo ôk. Nepotrebovala ani rehabky. Ale ona mala iba oneskorenú motoriku
Trochu neskoro riesite cvicenie,ked v roku sa len pretaca😏 vojtovka mu uz nepomoze,treba ine cviky,a hlavne dosledne a pravidelne.skor by som zvolila daku formu pobytu,kde by ste boli aj 2 tyzdne a intenzivne s nim cvicili.ale ak ma ochabnute svalstvo,a doteraz sa necvicilo,bude to narocne.preco riesis priznaky na tvaricke?skus kontaktovat aj ineho neurologa a fyzioterapeuta,aby si mala 2 posudky.
Ten nadpis "13 mesacne dieta nechodi" si pisala ty, ci to tak zmenili?
Nechapem, ze vas pediatricka az teraz poslala na neuro ked sa ti tak dlho "nepohol z miesta" cvicenie vsak robi vela, nevesaj hlavu ❤️
V okoli nemas ine mamicky? Porovnavat sa nema ale toto švie udret do oci
Vyskusaj vybavit pobyt v tetise, venuju sa takym detom
@kitycat nie neurogolicka povedala že bude chodiť lebo je šikovný že sú také deti ktoré to majú ale nieje na nich vôbec vidno
Tak hlavne poctivo cvicit a bude dobre, ale maly sa bude hnevat. Zvladnete to
pozri, 13mesacne dieta este chodit nemusi, este ma cas a pediatricka to riesila. Treba cvicit, zajst za fyzio atd.
Mne deti zacali chodit priskoro, okolo 9m, kamoske v 18m este nechodilo a dievcatko co bolo s mojim, zacalo chodit az okolo 2rokov. Dnes su vsetci rovnaki, a na tych starsich nevidno, kto zacal chodit skoro a kto neskoro. Ale pokial viem diagnozu nemal nikto. Ale aj medzi zdravymi detmi su rozdiely. Takze nezufaj, ja by som urcite zasla za fyzio, ako som spominala, niekedy netreba vela a oni dokazu urobit zazraky, pokial budes pekne cvicit
Môžete skúsiť aj plávanie, to vie veľmi pomôcť pri takýchto deťoch. Posilní si tak svaly. A dávaj ho veľa cez deň na bruško. Držím palce.
Tetis chodí sa tam na pobyty pozistuj si
A čo všetko vie? Dieťa v tých 13m by sa malo samozrejme pretacat, štvornožkovať, sedieť, stať a chodiť okolo nábytku. Viem ze mne malý v 13m len stal bez opory a chodiť začal v 14m. No iné veci začal robiť o dosť skôr, popri nábytku chodil už ako 7 mesačný... Čiže to, že nechodí nie je problém..
Co ma s tvarickou? Ma nejaké deformácie ci výzor pripomína nejaku diagnózu? Cvičenie veľa pomôže, vyhľadaj si najlepšie kliniky a choďte, cvičte. Kamoškina mala mala hypotonus, začali to riešiť neskoro, vojtovka nepomohla a pediatrická vždy vravela, že ona je len lenivá. Nebolo to lenivostou, mala výrazne oslabené svalstvo. Boli na dvojtýždňovom pobyte tuším ze v Olomouci a keď som to dievcatko videla, neverila som vlastným očiam. Za dva týždne ju naučili štvornožkovať, sedieť a aj chodila okolo nábytku. Do par týždňov začala chodiť a teraz sú upne na rovnakej úrovni s mojim malým, nikdy by som nepovedala, že tam bol problém.
Moje dieťa je zdravé nemá vážne ochorenia okrem toho že akútnu bronchitidu ale to sme za 13 mesiacov použili dva krát spreje a sme chodili do Martina mal tú helmičku lebo ma zlezanu hlavičku proste vyzerá jak ostatne deti nemá nijaký problém s tváričkou len to svalstvo má také slabučke neurologička mu nespravila žiadne vyšetrenia len to povedala ona že má Ľahkú tu DMO ze my chceme len aby začal chodiť aby robil pokroky lebo on nieje jak ostatne deti že nehýbe sa nevníma a tak on je čulý a šikovný snaží sa len proste nevie na Tom jak povedala že každé dieťa je iné tak to bude asi aj uneho že v škole môže byť slabší v učení a tak my potrebujeme len veľa cvičiť že možno mu to aj vijde to DMO lebo ako hovorím ani neverím tomu ona povedala že musí tak napísať aby vedeli jak s snim cvičiť

DMO...cvičíte vojtovku?
tiež sme cvičili... pozri Corpus Olomouc - tam sme cvičili my. za 2 mesiace postavili dieťa na nohy... ak niečo tak pošli IP - ohľadom Corpusu.