Môže byť oneskorený vývoj reči znamením autizmu?
Ma reč a porozumenie nabehnúť pri dieťati samé ?
Máme 2 roky a 3 mesiace a stále čakáme a nič sa nedeje ...ako to riešia odborníci ? Môže ísť o autizmus ?
Prečo hneď autizmus? Čo tak najskôr skontrolovať sluch na ORL ?
Nerozumie vôbec keď mu povieš aby ti niečo ukázal?
Prečo hneď autizmus? Čo tak najskôr skontrolovať sluch na ORL ?
Nerozumie vôbec keď mu povieš aby ti niečo ukázal?
@pribinak vie keď chce mlieko tak príde si pýtať do kuchyne krikom takisto jesť keď ideme jesť hneď príde ku nám a krici a čaká že dáme do tanierika keď si striham nechty príde a dá nozku ku mne aby som jej tiež strihala ..potom chce telefón donesie mi ho aby som jej odomkla a nastavila YouTube povie na a ešte keď odchádzame povie papa ale neviem presne či tomu rozumie lebo opakuje to celý deň a nkekedy to povie niekedy nie
@pribinak vie keď chce mlieko tak príde si pýtať do kuchyne krikom takisto jesť keď ideme jesť hneď príde ku nám a krici a čaká že dáme do tanierika keď si striham nechty príde a dá nozku ku mne aby som jej tiež strihala ..potom chce telefón donesie mi ho aby som jej odomkla a nastavila YouTube povie na a ešte keď odchádzame povie papa ale neviem presne či tomu rozumie lebo opakuje to celý deň a nkekedy to povie niekedy nie
@anonym_autor a telefón nedávame vôbec asi 2 krát to bolo keď som bola chora nevládala som tak som jej dala a od vtedy pýta stále
@anonym_autor toto autista nebude.
A keď jej povieš kde je ocko? Ukáže na ocina? Keď jej povieš prines loptu, tak prinesie?
Či aktívne rozumie
A keď jej povieš kde je ocko? Ukáže na ocina? Keď jej povieš prines loptu, tak prinesie?
Či aktívne rozumie
@pribinak nie nevie kto je mama ocko ani babka dedko ..nerozumie keď jej také veci poviem vobec nerozpráva takto
Či aktívne rozumie
@pribinak ani neukáže palcom o knižky nemá záujem roztrha ich a hračky väčšinou si dáva do vedierka rosype a znovu dá von to aj celý deň ..nemá žiadne pravidlá lebo im nerozumie nemôžme ani začať poriadne s výchovou cítim že je iná
@pribinak ani neukáže palcom o knižky nemá záujem roztrha ich a hračky väčšinou si dáva do vedierka rosype a znovu dá von to aj celý deň ..nemá žiadne pravidlá lebo im nerozumie nemôžme ani začať poriadne s výchovou cítim že je iná
@anonym_autor čím skôr k logopedicke a k psychologické
ak dieta v 2,3 roka nema dobre porozumenie smer odbornik a nie hociaky logoped ale klinicky ktory sa venuje nie len vyslovnosti dietata ale celej kompletnej reci. treba nastavit sposob porozumenia ale to vam vysvetli logo. ci tam bude autizmus je tazke povedat, nakolko v tomto veku ak sa jedna o autizmus su to vacsinou deti s tazsim postihnutim s pridruzenym mentalnym postihnutim a predpokladam ze to u vas nie je, predpokladam ze hruba motorika bola v norme nie pozadu...
@anonym_autor za mňa áno. Ak je dieťa zdravé tak áno nabehne samé. 1,5 ročne dieťa bez problémov rozumie jednoduchým pokynom, 2 ročne aj zložitým - zanes prosím diaľkový ovládač do obývačky, polož sa stôl. Prines z detskej izby červenú loptu…. Atd. A reč - norma je spojenie 2 slov u 2ročného - toto daj, chcem papať atd.
Tak mi aj nabehlo u oboch synov.

@anonym_autor ja mam 2,7 ročnú a tiez je reč slabá a porozumenie take nie úplne. Chodíme do centra , vravia, ze príznaky autizmu ma hlavne pre rec ale ,ze ked začne rozprávať lebo sa snaží tak tie znaky môžu vymiznut.