icon

Môže byť pomočovanie u štvorročnej psychologický problém?

9. nov 2023

Ahojte, neviem ako to napisat :D ale dcera ma 4 roky a 4 mesiace a posledny mesiac si na dennej baze use*ie bud v skolke, doma alebo u babky … ja uz neviem fakt co s nou v zivote s tym nemala problem.. len par mesiacov pred tym to bolo sem tam ciknutie … moze to byt psychologickeho razu?

blunka
9. nov 2023

Moja bude mať v marci 5r. a robí to isté. Tiež priemerne 1x denne a asi tak 5x do týždňa. Tiež to predtým nerobila. Hovorí že nestihla ...
U nás našťastie väčšinou nestihne doma alebo vonku. V škôlke len minimálne.
Zatiaľ to nejako neriešim lebo neviem ani ako to riešiť 😀.
Keďže to nerobila čakám ešte že to prestane robiť 😀 a že fakt nestihla.
Lebo aj beží ... ale už neskoro.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
9. nov 2023

únik moču býva aj pri liekoch...neberiete ?

zuzinka888
9. nov 2023

@deti95060810 toto su kakajuce deti.

zuzinka888
9. nov 2023

Urcite za tym nieco je. Zmenili sa nieco odkedy to robi? Moze to byt aj pre teba malickost- nepodstatne no on to nevie spracovat. Kamaratka takto riesila so psychologom a bol za tym maly surodenec- jednoducho si takto vynucoval pozornost.

deti95060810
9. nov 2023

@zuzinka888 však autorka píše že sem - tam ciknutie...

tamvtme
9. nov 2023

Co znamena userie? Pokaka sa alebo ma len uspinene nohavicky? Inak ma stolicu normalnu? Moze ist kludne aj o alergiu na lepok alebo inu potravinu....takze ked to trva tak dlho, asi by som zacala riesit s dr

betulinka1
9. nov 2023

@tamvtme presne toto mi napadlo pri slove userie. V skolke maju vela mlieka, Cize laktozova intolerancia by to mohla byt, ak to nie je velke hovienko ale iba prdik 🤣🤣🤣🤣. Sorry nevedela som to inak opísať.

autor
9. nov 2023

@betulinka1
@tamvtme
@zuzinka888 🤣 iba ospini gacky … niekedy viac niekedy menej, akoze zvyklo sa jej to stavat ked bola napriklad s mojim otcom v detskom centre a hanbila sa aby pri nom kakala tak zadrziavala … aj v skolke som sa snazila si to vysvetlit ze proste to odklada lebo sa chce hrat .. ale zacala uz aj doma aj vsade - a veru myslim si ze ci to nema docinenia s mladsou sestrou preto sa pytam ci sa aj to rata ako ked sa vravi ze dieta sa zacne “ pocikavat” znova … ci sa rata aj koliesko na gaciach alebo to je este v norme 🤣 takisto s tym kakanim … ale zase … vynucovat si tym pozornost v skolke? 🤔 neviem fakt..

simsalabim
10. nov 2023

U mojej dcery bolo taketo sprtnutie prejavom laktozovej intolerancie aj alergie na BKM, v tom veku jedinym.

veselo_neveselo
10. nov 2023

Tak vidis, ze sa zacina hanbit za kakanie, hanbi sa povedat ze sa jej chce kakat, a mozno sa aj prizabudne, ked sa hra.
Treba sa jej pytat v intervaloch ci jej netreba ist, nerobit z kakania vedu, normalne sa o tom rozpravat aby sa nehanbila - a to nielen ty, ale aj so starkym ci v skolke (aby sa nebala povedat ze jej treba ist).

Inak ale ked ma len maly unik stolice, nema ju stale riedku? Mozno by stalo za to pobavit sa s pediatrom o konzistencii, ci nema nejake intolerancie?

1mina
10. nov 2023

Nezadrziava nahoodou hovienko ? U nas to bol takyto problem, psychologicky, doktorka mi vysvetlila ze ked to dlho zadrziava tak potom to "obteka" preto mava uspinene gatky

ivana1592
3. máj 2024

Prosím vás, na čo ste prišli? Obnovujem tému. 3-ročná dcérka to začala robiť. S doktorkou skúšame 2 týždňovú diétu od laktózy. Sme asi na dni 4 a stále si ušpiní gaťky.

autor
5. jún 2024

@ivana1592 ano je to intolerancia + oddialovanie kakania .. 🤦🏼‍♀️ taky zacarovany kruh.. ked ma v strave viac mlieka, zvykne spinit gatky, ked mlieko potom vysadim .. boli ju tlacenie na zachode. Cize chodi kakat kazdy den v rovnakom case aby v tom bola pravidelnost a neoddialovala to ale gatky ma spinave doteraz niekedy ale len trosicku.