Môže byť pomočovanie u štvorročnej psychologický problém?
Ahojte, neviem ako to napisat :D ale dcera ma 4 roky a 4 mesiace a posledny mesiac si na dennej baze use*ie bud v skolke, doma alebo u babky … ja uz neviem fakt co s nou v zivote s tym nemala problem.. len par mesiacov pred tym to bolo sem tam ciknutie … moze to byt psychologickeho razu?
únik moču býva aj pri liekoch...neberiete ?
@deti95060810 toto su kakajuce deti.
Urcite za tym nieco je. Zmenili sa nieco odkedy to robi? Moze to byt aj pre teba malickost- nepodstatne no on to nevie spracovat. Kamaratka takto riesila so psychologom a bol za tym maly surodenec- jednoducho si takto vynucoval pozornost.
@zuzinka888 však autorka píše že sem - tam ciknutie...
Co znamena userie? Pokaka sa alebo ma len uspinene nohavicky? Inak ma stolicu normalnu? Moze ist kludne aj o alergiu na lepok alebo inu potravinu....takze ked to trva tak dlho, asi by som zacala riesit s dr
@tamvtme presne toto mi napadlo pri slove userie. V skolke maju vela mlieka, Cize laktozova intolerancia by to mohla byt, ak to nie je velke hovienko ale iba prdik 🤣🤣🤣🤣. Sorry nevedela som to inak opísať.
@betulinka1
@tamvtme
@zuzinka888 🤣 iba ospini gacky … niekedy viac niekedy menej, akoze zvyklo sa jej to stavat ked bola napriklad s mojim otcom v detskom centre a hanbila sa aby pri nom kakala tak zadrziavala … aj v skolke som sa snazila si to vysvetlit ze proste to odklada lebo sa chce hrat .. ale zacala uz aj doma aj vsade - a veru myslim si ze ci to nema docinenia s mladsou sestrou preto sa pytam ci sa aj to rata ako ked sa vravi ze dieta sa zacne “ pocikavat” znova … ci sa rata aj koliesko na gaciach alebo to je este v norme 🤣 takisto s tym kakanim … ale zase … vynucovat si tym pozornost v skolke? 🤔 neviem fakt..
U mojej dcery bolo taketo sprtnutie prejavom laktozovej intolerancie aj alergie na BKM, v tom veku jedinym.
Tak vidis, ze sa zacina hanbit za kakanie, hanbi sa povedat ze sa jej chce kakat, a mozno sa aj prizabudne, ked sa hra.
Treba sa jej pytat v intervaloch ci jej netreba ist, nerobit z kakania vedu, normalne sa o tom rozpravat aby sa nehanbila - a to nielen ty, ale aj so starkym ci v skolke (aby sa nebala povedat ze jej treba ist).
Inak ale ked ma len maly unik stolice, nema ju stale riedku? Mozno by stalo za to pobavit sa s pediatrom o konzistencii, ci nema nejake intolerancie?
Nezadrziava nahoodou hovienko ? U nas to bol takyto problem, psychologicky, doktorka mi vysvetlila ze ked to dlho zadrziava tak potom to "obteka" preto mava uspinene gatky
Prosím vás, na čo ste prišli? Obnovujem tému. 3-ročná dcérka to začala robiť. S doktorkou skúšame 2 týždňovú diétu od laktózy. Sme asi na dni 4 a stále si ušpiní gaťky.
@ivana1592 ano je to intolerancia + oddialovanie kakania .. 🤦🏼♀️ taky zacarovany kruh.. ked ma v strave viac mlieka, zvykne spinit gatky, ked mlieko potom vysadim .. boli ju tlacenie na zachode. Cize chodi kakat kazdy den v rovnakom case aby v tom bola pravidelnost a neoddialovala to ale gatky ma spinave doteraz niekedy ale len trosicku.

Moja bude mať v marci 5r. a robí to isté. Tiež priemerne 1x denne a asi tak 5x do týždňa. Tiež to predtým nerobila. Hovorí že nestihla ...
U nás našťastie väčšinou nestihne doma alebo vonku. V škôlke len minimálne.
Zatiaľ to nejako neriešim lebo neviem ani ako to riešiť 😀.
Keďže to nerobila čakám ešte že to prestane robiť 😀 a že fakt nestihla.
Lebo aj beží ... ale už neskoro.