Môže dieťa s antibiotikami chodiť von?

penelope10
11. máj 2011

Rada by som poznala Vaše názory, resp. skusenosti, či je vhodne aby dieťa, ak užíva ATB (kôli streptokom) a je bez horúčky, či zvyšenej teploty može chodiť vonku ?
Prospeje mu to alebo uškodí ?
Ďakujem za názory 🙂

azarijka
11. máj 2011

cerstvy vzduch prospeje 😉

kaara1980
11. máj 2011

záleží od ATB.Lebo sú aj také čo sa s nimi na slnko nesmie.Inak mne dr vždy vravela,že pokiaľ dieťa nemá teploty a vyslovene chorobu,pri ktorej musí byť zavretý doma,kľudne môže ísť von.

gubcikova
11. máj 2011

presne záleží na atb.my sme mali pred mesiacom a mohli sme chodiť von.doktorka nám sama povedala,že na slniečko chytať vitamín D kludne

renabr
11. máj 2011

Zrovna idem od lekárky, tiež dala mojej malej atb, vyslovene som sa opýtala, či može ísť do školky a von, povedala, že nech ju do školky radšej nedám, ale že von určite može ísť...

kaingrid
11. máj 2011

urcite nie! Po prve: dieta kt. nie je doliecene je BACILONOSICOM a po druhe pacient, kt. uziva ATB, ma byt v klude a nevystavovat sa slnecnemu ziareniu! 🙂 Takze moja rada je: domace liecenie.

atrami
11. máj 2011

von áno, ale určite nie medzi iné deti, prípadne tam kde sa zdržuje veľa ľudí. Pokiaľ nie je silný vietor, príliš nízke teploty, alebo horúčavy, tak može.

ivett1
12. máj 2011

ahoj...medzi detičky, do kolektívu, určite nie, ale von, trošku sa vyvetrať, keď je také príjemné počasie, tak to áno...len pozor... nie na priame slnko...(je jedno, či dieťatko berie taký, alebo onaký typ ATB, nebudete predsa riskovať nejakú alergickú reakciu...na vlastnej koži... 😉)

dana33
12. máj 2011

ahoj neriskovala by som !!! slnko a ATB určite nejde dokopy. ☹

jaaty
12. máj 2011

určite nie

domca1511
12. máj 2011

Podla mna ano neviem to som ani nevedela ze sa von nesmie chodit dr.my vzdy povedala ze ano.Jasne v zime nie ani ked je chcadno a tiez nie ked su teploty ale ved trochu v takomto pocasi sa podlamna moze.

gretkab
12. máj 2011

My sme vzdy chodili von, ked zliezla teplota. Jasne, ze nie medzi deti, ale von ano. A pri vacsine chorob je po urcitej dobe dieta uz nie infekcne (napr. pri Sarlachu 48 hodin po podani prvej davky atb, predpokladam, ze je to aj pri dalsich chorobach podobne), takze uz nie je ani bacilonosicom (aj ked jasne, ze do skolky este nie, treba preliecit doma). Ja teda dieta, ak to nie je exaktne napisane pri liekoch, nemam v plane drzat doma v tomto krasnom pocasi, ked moze byt na zahrade 🙂. Ale samozrejme, kazdy podla svojho uvazenia.

luciferova
12. máj 2011

Bez teploty a nie na slnko. Inak v poho, ved vonku je teraz teplejsie a lepsie ako v byte 😅

margaretka
1. feb 2013

pocas liecby atb. netreba riskovat priame slniecko reakcia je priserna,mame skusenosti a to nie je ani alergik ! ak opatrne.
co sa tyka kolektivu pri streptokokoch po 48hod. atb. liecby nie su bacilonosicom ale pri atb. liecbe je oslabena imunita moze nachytat dalsie ine choroby medzi detmi hlavne v skolke vacsie deti su uz odolnejsie a ani tych chorob nie je tak vela...

liptakova.mirka
9. feb 2013

urcite ano pokial to dovoluje stav dietata, mi sme chodili aj ked svietilo slniecko a bola zima. Ale to len tak na pol hodinku, a vobec to mojej dcere neuskodilo skor pomohlo.