Môže dieťa užívať Forlax dlhšie ako 3 mesiace?
Ahojte. Uzivalo niektoré dieta forlax dlhsie ako 3 mesiace ? Mame problém zo zápchou (skoro 3.5r. ) zatiaľ berie 4g rano a 4g vecer plus vlákninu. Ked znižujeme tak je to zle, moze sa užívať aj dlhšie? Gastro dr kázal pomaly znižovať ale čo keď mu nic ine nepomáha :(
@anonym_autor môže, moja užívala dlhodobo, nie je to návykové. Jediné čo jej pomáhalo.
@tamara321 ako dlho yo užívala prosím vas?
@tamara321 ako dlho yo užívala prosím vas?
@anonym_autor no u nas to bolo rozne, ked bola malinka asi 2 roky mala tak aj vyse roka ale vtedy este nebol forlax ale macrogol, ale je to to iste....a teraz ked mala 9 rokov tiez mozno aj rok...nas to zachranilo lebo sa neprislo na pricinu zapchy, a nejako sa to samo upravilo postupne....az zabudla teraz ma 11 a uz rok klop klop je v poriadku
U nas ziadne sirupy a vlakniny nepomahali, mala tvrdu stolicu stale, jedine toto jej pomohlo
U nas ziadne sirupy a vlakniny nepomahali, mala tvrdu stolicu stale, jedine toto jej pomohlo
@tamara321 nas ma asi strach leno to začalo ako sa odplienkoval, teraz ma 3.5r a tiež zatiaľ len forlax pomáha...takže sa nemusím báť ze ked to bude dlhsie užívať
Nie, ubezpecovali ma aj na gastre aj pediatricka ze je to neškodné. Radšej to akoby mali trpieť. Držím palce nech sa mu polepší čo najskor!
Nie, ubezpecovali ma aj na gastre aj pediatricka ze je to neškodné. Radšej to akoby mali trpieť. Držím palce nech sa mu polepší čo najskor!
@tamara321 nam to dala najksor pedi ..až neskôr sme.boli na gastro vsetko bolo ok tak ti pripisujeme strachu ...a na gastre mi povedali ze sa to nemá dlhodobo užívať...ale písala som ak chat gpt 😀 a povedal ze môže sa to dlhsie ale tak lepšie reálne skusenoai. 🙂 a vy ste už ok ?
@tamara321 nam to dala najksor pedi ..až neskôr sme.boli na gastro vsetko bolo ok tak ti pripisujeme strachu ...a na gastre mi povedali ze sa to nemá dlhodobo užívať...ale písala som ak chat gpt 😀 a povedal ze môže sa to dlhsie ale tak lepšie reálne skusenoai. 🙂 a vy ste už ok ?
@anonym_autor teraz ano, ale stále sledujeme ci chodi na wc každý deň. Minulý rok skončila v nemocnici tak to už nechceme zažiť. Nám sa osvedčil mak, čerešňový kompót a celozrnné veci. A teda forlax mám stale po ruke.
Ano, ja som mojej dávala skoro pol roka. Mala taký obrovský blok z kakania, že zadržiavala aj týždeň a potom bol problém to rozbehnúť. Kakala doslova šnúrku, čo mala zvierač taký stuhnutý a úzky. Nič iné nepomáhalo. Keď bola najväčšia kríza, dala som dva balíky (dcéra mala 2 roky). Keď sa to rozbehlo, ubrala som na jeden, potom dávala každý 2 deň, potom 3tí deň. Keď som videla, že zase zle papá, žiadne ovocie, iba pečivo, už som predvídala a preventívne som jej dala, aby ju zase nezapieklo, lebo by bol opäť plač od rána do večera kvôli ťažkému kakaniu. Takže nedávala som jej pravidelne, dávkovala som podľa potreby. Dozrela na to, zrazu ako keď uťalo a vôbec to nepotrebuje. Bude mať 3 roky, ubehol rok od zlého kakania a vždy keď kaká, musí sa každý pozrieť, každý pochváliť, každého sa spýta, či sme šťastní, že kakala bez Forlaxu a bez čapíka. Poznačilo ju to veľmi, stále to "hovienko" veľmi prežívame :D
Ano, ja som mojej dávala skoro pol roka. Mala taký obrovský blok z kakania, že zadržiavala aj týždeň a potom bol problém to rozbehnúť. Kakala doslova šnúrku, čo mala zvierač taký stuhnutý a úzky. Nič iné nepomáhalo. Keď bola najväčšia kríza, dala som dva balíky (dcéra mala 2 roky). Keď sa to rozbehlo, ubrala som na jeden, potom dávala každý 2 deň, potom 3tí deň. Keď som videla, že zase zle papá, žiadne ovocie, iba pečivo, už som predvídala a preventívne som jej dala, aby ju zase nezapieklo, lebo by bol opäť plač od rána do večera kvôli ťažkému kakaniu. Takže nedávala som jej pravidelne, dávkovala som podľa potreby. Dozrela na to, zrazu ako keď uťalo a vôbec to nepotrebuje. Bude mať 3 roky, ubehol rok od zlého kakania a vždy keď kaká, musí sa každý pozrieť, každý pochváliť, každého sa spýta, či sme šťastní, že kakala bez Forlaxu a bez čapíka. Poznačilo ju to veľmi, stále to "hovienko" veľmi prežívame :D
@orangiiina nas to uziva zatiaľ asi 3 mesiace ale čítala som ze by sa to nemalo dávkovať hore dole ?.. ze črevo moze byt pptom v šoku? 😀 napr dávali sme rano 4g a vecer 8g a zaradili sme vlákninu, ra troska pomohla tak uz sme znižovali na 4 a 6 a teraz na 4 a 4 ....zatiaľ nechám takto plus ta vlaknina ...ale bojím sa ze ked to vysadime ze to zas pride to zadrziavnie on ma tiež blok ako sa odplienkoval :(
A kde je to písané, že sa to nemá dávkovať hore dole? 🙄 v príbalovom letáku? Zase si dieťa zvykne, podľa mňa nie je riešenie, dávať mu to takto stále a potom keď príde normálna konzistencia, tak sa zľakne, lebo je zvyknutý, že kakanie išlo doteraz úplne hladko. Lebo povedzme si narovinu, s Forlaxom to kako doslova (s prepáčením) vystrelí.

@anonym_autor môže, moja užívala dlhodobo, nie je to návykové. Jediné čo jej pomáhalo.