Môže dorásť nosohltanová mandla?
Nosna mondla ,ktora bola vyberana pred rokom celkovej anesteze mohla dorast a sposobovat dlhodoby kasel a vnoci taky suchy drazdivy a to nie kazdu noc ,,,a ktomu zvacsene krcne mnadle ... dakujem
Nemali by..ale mojej dorástli..a boli sme aj druhýkrát vybrať..a ešte nám aj zmenšovali krčné..
Ak sa spravne nevyreze, teda cela tak samozrejme moze dorast, a stava sa to aj v celkovej anestezii
Syn ma vybratu asi 4 roky a stale sopli, sopel s tym nema nic spolocne, ci je vybrata, alebo dorastena alebo nevybrata
Nosna mandla dorast moze, ale nezda sa mi, ze by prave nosna mandla mala suvis s kaslom
Nas tiez pisielaju na nosne mandle strasne sa bojim ako to zvladne a hlavne po narkoze stele je chora furt kasle antibiptika kazdy mesiac neviem uz od decembra sa rozhodujem ci ju dam operovat alebo nie
Nam vyberali pred 4 dnami v BB aj nosne aj krcne a som rada, ze su vonku a mame po tom, nosna je v pohode aspon u nas, ani neviem, ze mu ju vybrali nestazuje sa na nic, len krcna nas potrapila, po narkoze sme boli za 10 min hore, niektore deticky spali dlhsie, neboj zvladnete to 🙂 @michaela025
dorásť nemusí, záleží na tom, ako bola vyoperovaná, mne lekárka vysvetľovala, že nosné mandle nie sú nejaké ohraničené útvary, ktoré sa dajú ľahko odrezať, ale je to lymfatická uzlina, ktorá má u každého iný tvar... ak sa vypáli laserom tak dorásť nemusí... ale v každom prípade nosné mandle nie sú len na ozdobu, majú svoju veľmi dôležitú funkcie v organizme a ke´d sa odstránia tak ako keby sme si len zrušili blikajúcu kontrolku, že niečo nie je v poriadku - teda kontrolka už nebliká, ale problém nezmizol

moze. Moja dcera ich ma tiez vyoperovane v celkovej narkoze a zacala soplit. Pediater vravel, ze mozu dorast a zvacsa aj dorastu. Boli sme pred tyzdnom na ORL a tiez mi to doktorka potvrdila, ze mozu narast opat. Na to, aby to ale potvrdili alebo vyvratili sa musi urobit fibroskopia. Klasickym ORL vysetrenim sa to neda. My mame ist preto na tu fibroskopiu, aby sa zistili ci opat dorastli. Nam vyberali mandle pred 1,5 rokom.