icon

Môže ísť dieťa 16 dní po kiahňach do kolektívu?

marianne
7. jan 2012

ahojte, mam otazku ohladom toho ci sa moze ist dieta korculovat ak ma este chrasty po kiahnach.co myslite?od prvej vyrazky po dnesok ubehlo16 dni a chrasty sa uz olupuju. a este ci moze ist do kilektivu?

olifcek
1. mar 2012

@marianne odkial si? my chceme kiahne x;o)

koniarova
1. mar 2012

@olifcek To nemyslíš vážne. 😲 😲 😲 Naozaj by si svoje dieťa zámerne nechala nakaziť? 😲 😲 😲

olifcek
1. mar 2012

@koniarova mam cakat kym bude dospela a rizkosvat, ze nezvladne detsku chorobu???? alebo, z eju to v starobe moze zabit? je to bezna detska choroba, prekonala som ju ja, i moji traja surodenci, vsetci moji kamarati a kamaratky, nikomu nic nie je, akurat sme ziskali imunitu na cely zivot 😵

zistuj viac info radsej a paq sa skus divit

didulka85
1. mar 2012

@olifcek ked zozenies, daj vediet... 😉

olifcek
1. mar 2012

@didulka85 😵 😵 spolahni sa 😵 😵

didulka85
1. mar 2012

@olifcek mam kamosku co tiez zhana. 😀

koniarova
1. mar 2012

@olifcek Prepáč, ale ja v tom logiku nevidím a nesúhlasím s tým. Veru máš pravdu, nemám toho toľko naštudované, čo ty. 😉 😉 Ale tvoje presvedčenie ti neberiem. 😉

dannii
1. mar 2012

No babule,aj my uz mame kiahne 😒 😒 😒 😒 ,prisla osm z prace a mala mi vravi,maminka tuto mam vyrazku,kuknem a velka bodka a tak som len ratala a rratala pri 20tich bodkach som nepokracovala a to rano nic nemala ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

abbey1
1. mar 2012

@olifcek
@didulka85 Kamarátka v BA má práve kiahne u syna. Čerstvo vypuknuté!!!!

dannii
1. mar 2012

Ved aj my sme z Ba ,asi bude vo vzduchu 😒 😒 😒 😒 😒

abbey1
1. mar 2012

@dannii Skôr v škôlkach a školách. 😉 Prajeme rýchle uzdravenie. Naša ich len tak preletela. Lietala vonku na bicykli, žiadne teploty. Dúfam, že aj u malej ich tak prekonáme.

dannii
1. mar 2012

Ucitelka upozornovala manzela minuly tyzden,ze su v skolke kiahne,ale necakala som ich ☹ ☹ ☹ ☹ ,uz 3krat v skolke boli kiahne a nic,tak nas to dobehlo,ale strasne rychlo sa vysypala,no som zvedava aka bude noc 😒 😒

abbey1
1. mar 2012

@dannii Držte sa. Aj my sme boli veľmi vysypaný, ale namala žiadne komplikácie.

dannii
1. mar 2012

@abbey1 Dakujeme moc 🙂 🙂 🙂 😉 😉 😉 😉

olifcek
1. mar 2012

@dannii ruzinov? nebola si vcera v retrokids?

dannii
2. mar 2012

@olifcek ahoj,vcera urcite nie,bola osm v praci 🙂,ale z Ruzinova som 🙂

dannii
2. mar 2012

Tak volali sme rano lekarke,doporucila nam to mliecko na kiahne a fenistil,mala zvlada,zatial sa velmi neskrabe ,ale vysypanim moze konkurovat lienke 100bodkove 😉 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😀 😀

dana33
2. mar 2012

@dannii ahoj poprosim Vas o radu,ako použivate to mlieko.../predpokladam,že mate to o ktorom tu maminy pišu?/...spolu s fenistil gelom?robite aj hypermang.kupele? my sme mali v školke kiahne,pred 3 tyž.a stale nič nemame,tak sa takto dopredu pripravujem a vypytujem,dakujem pekny dnik Dana.

dannii
2. mar 2012

@dana33 ahoj Danka,lekarka nam povedala,ze tie hypermanganove kupele mame zacat robit az ked sa vytvoria chrasticky,ale mame ju 3denne sprchovat a mliecko sa vola Tanno Hermal Lotio,akurat idem po neho,lebo sice zijem v Ba,ale obvolala som 7lekarni,kym som zohnala.Tuto noc som ju natierala bielou pastou z lekarne,taka zarobena masticka,vyzera ako krieda a velmi pomohla,ale mliecko bude asi setrnejsie,davam fenistil a vyhybam sa citrusom,aby ju nepodrazdili,mala je byvala ekzematicka,tak radsej prevencia 🙂 🙂 🙂 🙂 ,inak zvlada velmi dobre,klop klop 😉

dai
2. mar 2012

@koniarova ja oflicek rozumiem - moja detska lekarka ked som jej cez vianoce volala ze moja mala ma kiahne tak zahlasila ze mi prinesie jej vnucky, lebo uz maju 6 rokov a este kiahne nemala - ona odmieta ockovanie proti kiahnam a teraz som videla aj na RTLke relaciu kde nejaky TUI test nepresli ockovacie latky proti kiahnam - aj tam odporucali prekonat tuto chorobu v detskom veku kedy nie je nebezpecna...
ja som teraz s krpcami zazila teda par dospelych co chorobu nemali aky boli poplaseni - samozrejme ze sme ich nevystavili nakaze, ale veeelmi sa bali a lutovali ze to neprekonali v detstve 😔

dana33
2. mar 2012

@dannii dakujem. a ešte posielam IP.aj za tu odpoved dakujem 😉 😉 😉

dannii
2. mar 2012

@dana33 neni zac,ved budem informovat ako to cele prebieha 🙂

tilly
2. mar 2012

ja som v detstve nemala... 😢 a teda chodili sme zamerne ku kamosom, ked mali kiahne, ale nedostala som...

teraz mi kiahnuje starsi, dufam, ze do tyzdna sa vysype aj mladsi... no, len ked sa vysypem aj ja... 😠 ale tak ratam s tym, ze si to prekonam so svojimi detmi... ale lahsie by mi bolo veru, keby som to uz mala prekonane...

dai
2. mar 2012

@tilly nemusis to nevyhnutne dostat - moja svagrinka nemala a bola cely cas s mojim malinkym ked ich mal a nedostala... takze mozno to tvoja imunita spravi 😉

tilly
2. mar 2012

@dannii tiez som mala problem zohnat tanno hermal... 😉

tilly
2. mar 2012

@dai to dufam, ale moc sa na to spoliehat nechcem... vraj je aj iste percento ludi, co maju protilatky nejak automaticky v sebe... porazi ma doma 😀

dannii
2. mar 2012

@tilly no uz nastastie mame tak sem hadzem kto je z Ba,maju ho na zlatych pieskoch v palace 🙂 😉 😉 😉 😉

dai
2. mar 2012

@tilly hm, to hej - moji sa dohodli ze ich nebudu mat naraz ale po sebe - takze ja som prezila krasne vianocne a novorocne sviatky sediac doma - 1 mesiac... este dobre ze bolo skarede pocasie, ale aj tak... ziadne navstevy, ziadne vychadzky ☹ nastastie mali medzi tymi kiahnami 1 den volan - to sme sa akurat vytrepali k nasim - tam dostal hned prvy den maly kiahne tak sme boli nasledne 2 tyzdne u nich, tak aspon zmena prostredia a pomoc...

dannii
2. mar 2012

Fuha tak toto je zle,by ma slahlo,nuz ale mate za sebou,my sme mali 16januara operaciu mandli,boli sme 2tyzdne doma a teraz toto,no koniec,hadam je to uz vsetko,inak uz mam kiahnu aj medzi prstami a v nose v hlave,a dokonca aj v pupku,no dako rychlo sa to vysypava 😒 😒 😒

tilly
2. mar 2012

tak my sme mali pred jarnymi prazdninami zapal priedusiek, tak som mala oboch doma, potom jarne prazdniny, potom dva dni v skole a kiahne... dokopy mesiac, co budem mat obidvoch doma... porazi ma... a potom kiahne schyta mladsi a ja, aby bola zabava 😀 som velmi zvedava ako dopadneme, ale tak nech si to odkiahnuju teraz ako v lete, to by ma uz uplne porazalo, kebyze je vonku krasne a my by sme museli doma sediet a ani na slniecko ani do bazena by sa nedalo ist...
a prveho marca mal maly nastupit do skolky na adaptacny pobyt, tak sme to o mesiac odlozili, ja uz som mala zarezavat... ale tak co uz, hlavne, ze nie je horsie, kiahne sa preziju... 😵 😀
dnes vecer sa opijem a prezijem este tyzden s dvomi detmi doma 😀