icon

Môže ísť dieťa s herpesom do škôlky?

14. mar 2023

Ahojte mamičky, môžem odmietnuť zobrať do jaslí dieťa s herpesom? Sú súkromné, šéfke to očividne nevadí. Deti všetko oblizuju, slintaju, koľkokrát stačí chvíľa a napiju sa z inej fľaše.

sona463
14. mar 2023

Nemôže, ide o vírusové ochorenie.

pribinak
14. mar 2023

Nie, ucitelka - riaditeľka ak je normálna tak ti ho nezoberie. Je to infekčné vírusové ochorenie

drzaopica
14. mar 2023

@pribinak ona je asi učiteľka

lucik194
14. mar 2023

moze, predstav si mas dieta s herpesom na perach, ma ho tri tyzdne, nebudes chodit do prace? budes s nim doma?

saxana000
14. mar 2023

Nasej sa vyhadzovali po kiahnach herpesy kazde dva tyzdne jeden sa nestihol zahojit dalsi sa uz nalieval.imunita dostala poriadne zabrat.normalne ale chodila do skolky ved by musela byt pol roka doma kym by jej to preslo.poharik ma svoj,kefku ma svoju,pribor im umyvaju nevidim v tom problem..

jaga18
14. mar 2023

Ja som mala herpes takmer non stop do 12tky . Neviem si predstaviť, že by som až po tom, v 12tich nastúpila do školy. U mňa to bola úplná klasika 3 týždne herpes, týždeň bez a potom dookola. Liečila som sa roky, ale nikdy ma dr s tým nevypisala zo školy.

autor
14. mar 2023

@jaga18 ale tu ide o jasle. Deti všetko dávajú do úst

katkine_terapie
14. mar 2023

Nie, take dieta nepatri do jasiel ak by to riaditelka vyzadovala, zvazila by som zotrvavanie v danej institucii. Je rozdiel ked ma herpes dospely alebo väcsie dieta, ktore neozuzlava spoluziakom pera a ceruzky ani im z lasky neoslinta tvar a rozdiel je batola.

oslo1
14. mar 2023

Syn je ekzematik. Od malicka sa mu stale vyhadzuju herpesy kade tade.
Nikdy sme s tym v jasliach , skolke nemali problemy.

andreagartnerova
14. mar 2023

Môj 6rocny mal teraz v škôlke herpes a musel zostať doma, kým to nemal zasusene.

katarinka289
10. nov 2023

@lucik194 áno,musíš si to nejako v práci, zariadiť.Herpes je infekčné ochorenie a infekcny človek má byť v domácej izolácii. Tebe by sa páčilo,keby tvoje zdravé dieťa ochorelo lebo niekto iný vodí choré deti do škôlky???

katarinka289
10. nov 2023

@jaga18 niečo iné je herpes u staršieho rozumného dieťaťa,ktoré nič necumle,čo druhý chytajú tiež do ruk

ziarifka
10. nov 2023

Nás na rodičovskom v škôlke každý rok upozorňujú, že s herpesom dieťa do škôlky nesmie. Moja mala teraz prvýkrát, nechala som ju doma týždeň.

mooonika1975
10. nov 2023

A u nás aj učiteľky chodia s herpesom na celej p...li😂

veronicka88
10. nov 2023

Odhliadnuc od toho čioze či nemôže ja by som nedala. Presne pre to že nepotrebujem niekomu zarobiť na problém.

ptvw
10. nov 2023

@mooonika1975 vážne? A ta učiteľka olizuje a slintá hračky ako ročne dieťa? 🤦‍♀️

mooonika1975
10. nov 2023

@ptvw aha, takže je to ok ? Asi áno, Dotkne sa pery, potom dieťaťa, jeho lyžičky pri krmeni, och a už sme tam

kate_cs
10. nov 2023

Poznám to, mojej šéfke v súkromných jasliach nevadili ani kiahne 🤦🏼‍♀️

elizita
10. nov 2023

Chcela by som vidieť doktorku ktorá výstavi ocr kvôli herpesu...

luliu
10. nov 2023

@elizita ktorákoľvek ....

katarinka289
11. nov 2023

Zhodou okolností som včera poslala domov dieta s herpesom. Zástupkyňa mi to odsuhlasila