Môže mať 6 mesačné bábo prejavy alergie?

moniika268
10. mar 2021

Môže mať pol ročne bábätko alergiu, prejavy alergie? Stále si pretiera očká, aj kycha občas. Mame buldocka, nemôže byť na neho alergický? Okrem materského mlieka zatiaľ jedol len mrkvicku inak nič, ešte len začíname s prikrmami a robil to už predtým. Idu mu aj zúbky, už horné, nemôže to byť aj z toho?

lily14
10. mar 2021

Ja mám tiež polročného a stále.si trie.ocka....boli.sme.aj na krv pre iné veci a mal zvysene hodnoty na alergiu ale nevieme.na co

lily14
10. mar 2021

@moniika268 dala.nam.feniatil a očné kvapky a nič...

baloo
10. mar 2021

@moniika268 suchanie tvaricky je aj prejavom rastu zubkov - nespokojnosti ze bolia a svrbia dasienka. Ale ano, moze mat aj alergiu samozrejme zavisi, ci je tam aj nejaka predispozicia. Ja som silna alergička na mnozstvo veci (peľ, prach, chlpy, roztoce, vlnu, potraviny....), aj moja mama a sestry. Manzel nie je vobec alergicky na nic. Nas syn zacal mat prejavy alergie - kychanie, postupne kaslanie a svrbenie ociek okolo 6. mesiaca, odvtedy je sledovany u alergologicky napr. kvoli tomu, ci moze byt ockovany podla kalendara alebo radsej pockame, a berie pri prejavoch kvapky fenistil. Ak sa potvrdi alergia, treba aj upravit zavadzanie prikrmov podla tabuliek skrizenej alergie.

abriela
10. mar 2021

u mojho sa priznaky alergia prejavovali v 6 mesiacom atopickym ekzemom. Až ked mal 1,5 roka bol sme na alergo na vyšetrenie a alergia sa potvrdila. A ako píše @baloo ak si alergicka ty, tak na 90% bude aj dieťa.