icon

Môže mať očkované dieťa slabý priebeh kiahní?

Včera o 14:37

Ahojte, dcera je očkovana proti kiahnam. V lete mala najskôr červené flaky a potom sa jej to akoby "zapalilo a vystupilo". Myslite že to mohli byť kiahne?
Na jednu stranu si vravím, že možno ak je očkovaná to mohol byť slaby priebeh na druhú neviem ako majú vyzerať aj ked ja ako dieťa som mala...
čo myslite? zvažujem zobrať krv na protilatky.

Môže mať očkované dieťa slabý priebeh kiahní?Môže mať očkované dieťa slabý priebeh kiahní?Môže mať očkované dieťa slabý priebeh kiahní?
tanyan
Včera o 14:48

V príbalovom letáku je explicitne napísané na konci prvého bodu:
Tak ako iné očkovacie látky, VARIVAX nechráni úplne všetky osoby pred prirodzenou nákazou ovčími kiahňami.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/variva...
Na základe tohto oficiálneho vyjadrenia môže mať aj po očkovaní štandardný priebeh ochorenia.

autor
Včera o 14:53
@tanyan

V príbalovom letáku je explicitne napísané na konci prvého bodu:
Tak ako iné očkovacie látky, VARIVAX nechráni úplne všetky osoby pred prirodzenou nákazou ovčími kiahňami.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/variva...
Na základe tohto oficiálneho vyjadrenia môže mať aj po očkovaní štandardný priebeh ochorenia.

@tanyan neviem prečo mi zmenili názov, pýtala som sa či mohli byť toto kiahne

tanyan
Včera o 15:07
@anonym_autor

@tanyan neviem prečo mi zmenili názov, pýtala som sa či mohli byť toto kiahne

@anonym_autor Tak toto sa zase raz podarilo... 😇

anjelicek26
Včera o 15:34

Vyzera to ako kiahne. A ano ockovane dieta ich moze dostat, malo by mat ale velmi slaby priebeh.

sovica
Včera o 15:50

Mala to po celom tele, či len na tvári? Ak to mala len na tvári, krku, prípadne na koncoch rúk a nôh, ktoré nie sú chránené odevom, boli to pravdepodobne len štípance od komára. Ak to mala na celom tele (chrbát, brucho...), tak to mohli byť kiahne. A áno, mohla ich dostať aj keď bola očkovaná a mohla mať slabý priebeh. Trošku ma ale zarazilo, že sa pýtaš na to až teraz. S kiahňami sa totiž nemá chodiť na priame slnko a keďže si nevedela, či sú to kiahne, neviem, či si toto odporúčanie dodržala.

kiki68
Včera o 17:19

Mozu byt, ale pozor, za napr 3 dni mozu u tychto deti zmiznut. Videla som viac krat toto v skolke u tych ockovanych deti. Nas mal po ocko tiez na krku dve taketo a za 3 dni zmizli. Teraz neviem ci po 1 alebo 2 davke. Inak ich nemal, takze zatial ocko funguje. Ale ten slaby priebeh mat moze

autor
Včera o 18:09
@sovica

Mala to po celom tele, či len na tvári? Ak to mala len na tvári, krku, prípadne na koncoch rúk a nôh, ktoré nie sú chránené odevom, boli to pravdepodobne len štípance od komára. Ak to mala na celom tele (chrbát, brucho...), tak to mohli byť kiahne. A áno, mohla ich dostať aj keď bola očkovaná a mohla mať slabý priebeh. Trošku ma ale zarazilo, že sa pýtaš na to až teraz. S kiahňami sa totiž nemá chodiť na priame slnko a keďže si nevedela, či sú to kiahne, neviem, či si toto odporúčanie dodržala.

@sovica pýtam sa nato preto lebo opäť majú kiahne v triede a máme ísť na dovolenku tak zvažujem že jej dám spraviť test na protilátky ..

senta_sofia
Včera o 18:15

@anonym_autor tu krv mas najistejsiu. Na trupe nema nic?

anonym_da9531
Včera o 18:31
@anonym_autor

@sovica pýtam sa nato preto lebo opäť majú kiahne v triede a máme ísť na dovolenku tak zvažujem že jej dám spraviť test na protilátky ..

@anonym_autor Ockovane dieta kiahne v pohode dostat moze,to len po prekonani zostava trvala imunita.