icon

Môže obvodná vyšetriť bábätko na alergiu na mlieko?

melany_y
26. feb 2025

Dobrý deň . Chcem sa spýtať že kto vie zobrať bábätku krv na alergiu na mlieko ? Na gastre nám povedali že to vie aj obvodná. Máte skúsenosť že to urobila obvodná?

Strana
z2
janickacrazy
26. feb 2025

@majamat nám robili na gastre aj na laktózu aj na ABKM

terry658
26. feb 2025

@melany_y áno vie. Ale je aj alergia na mlieko, ktorá sa z krvi zistiť nedá. Môj synček ju má a našťastie sme natrafili na gastroenterologičku, ktorá o tom vie. Takže máme bezmliečnu diétu aj keď z krvi nič nevyšlo.

majamat
26. feb 2025

@janickacrazy ale on riesi, co moze pediater, gastro ju odmietlo.
a teda ABKM su 2 diagnozy, ktoru vam robili? ake konkretne boli protilatky skontrolovane?

simona92101
26. feb 2025

@melany_y odporucam ist na alergologiu,obvodna vam nevie urobit vhodne testy,nevie urcit ci sa jedna o NonIge alergie (z krvi nepreukazane no dieta reaguje(

melany_y
autor
26. feb 2025

@simona92101 ďakujem veľmi pekne toto som netušila

bosorkabb
26. feb 2025

Nám zobral pediater krv a zaniesli sme do labaku a zaplatili. Lebo pediatrovi to nepreplati poisťovňa.

simona92101
26. feb 2025

@melany_y obe dcerky maju ABKM-alergiu na kravsku bielkovinu,ani raz im ako babatku nebola potvrdena z krvi,no deti ekzemy,hnacky,krv v stolici,slabo prospievali.na alergologii urobila testy aj na kozi,aj na ine.vyslo aj vajce,soja,hovadzie maso,rajciny,kakao.
Objednajte sa cim skor,vela odbornikov ma dlhe cakacky.nerozumiem,preco vas na gastre nevysetrili-aspon sono,priniest stolicu na rozbor atd

melany_y
autor
26. feb 2025

@simona92101 sono urobili prvý krát aj druhý, prvýkrát brali aj krv ale klasický rozbor , a teraz keď sme boli druhýkrát tak som povedala že chcem aj testy na alergiu na mlieko keďže ja ju mám, a nechce nám piť mlieko,tiež slabšie prospieva a odpoveď: to vám urobí aj pediater

janickacrazy
26. feb 2025

@melany_y koľko má mesiacov?

melany_y
autor
26. feb 2025
janickacrazy
26. feb 2025

@melany_y no a spomínala si, že ste mali špeciálne mlieko na predpis, prečo ste ho malí? Možno je ozaj alergická, no nám preplacali mlieko len do 1 roka. Potom už sme si sami kupovali Nutrilon digestive allergy care.

melany_y
autor
26. feb 2025

@janickacrazy je predčasné narodený, ten Nutrilon pre predčasniatka sme malí na predpis

simona92101
27. feb 2025

@melany_y laktozovu intoleranciu ci abkm?alergia na mlieko neexistuje.

Strana
z2