Môže penicilín spôsobiť vyrážky u detí?
Dobrý deň synček užíval na silnú angínu a hlieny, sople okrem iného antibiotika augmentin. Vo štvrtok ich dobral a včera v piatok sa vyhádzal. Môže to byť z toho? Najskôr som si myslela, že 5 alebo 6 choroba dcérka to už mala, ale niekde som čítala, že aj z atb to môže byť. Zmizne to samé alebo treba ísť na pohotovosť radšej? Keďže je víkend. Ďakujem za rady.
Vek? Ako velmi sa vyhadzal? Ine prejavy choroby? Ako dlho bral atb?
Môže to byť mononukleoza. Zvykne sa pomýliť s anginou a vtedy sa po podaní penicilinu človek vyhadze
@lubjunka este ma napadol šarlach.tam ju vysyp niekolko dni od zaciatku choroby
Ja a aj syn mame tuto reakciu na penicilin. Je to nejaka IV alergicka reakcia. Prejde to samo ten vysyp. Vyzera to Ako keby sarlach
ja som alergická na atb radu penicilínov, aj iných radov, normálne to mám v karte - takže ak sa vyhádzal, určite by som to povedala na kontrole - a ak to nezapíše do karty, pri najbližšej príležitosti by som to spomenula…
Je to medzi nez.ucinkami? Ak hej, dajte to u detskej zapisat a penicilin uz neuzivat..
Môže to kludne byt alergia, z augmentinu som sa vyhádzala aj ja. Treba určite spomenúť doktorke, nech sa to zapise aj do karty.
Ďakujem za rady doktorke určite plánujem volať v pondelok.
U nas to tiez bolo tak, dcerka na siedmy den Megamoxu dostala jednodnove vysoke teploty a na osmy den vysev. Ten sa ale kazdym dnom zhorsoval, mala to uplne na celom tele, nezaberali ani fenistil kvapky a nakoniec dr. musela nasadit prednison cipky, az tie zabrali. Potom dcerke aj brali krv lebo dr. este polemizovala nad mononukleozou, ale ta sa na zaklade testov vylucila. Takze sa to uzavrelo ako alergia na penicilin.
Ano,toto sa dá povazovat za alergiu na penicilin.

Môže to byt kľudne ak reakcia na penicilín.