Môže prežiť 1 060-gramové bábätko?
Prosím len odpovede na základe vlastnej skusenosti.
Dakujem
Vlastnú skúsenosť nemám, ale kamarátka porodila predčasne, malý mal niečo cez 600 gramov, už chodí na základnú školu, je to krásny a šikovný a teda hlavne zdravý chlapec.
Urcite ano. Cim viac tyzdnov a gramov tym vacsia sanca. Drzim paste.🤗🙏. Na neonatoligii sa deju Zazraky.
Ano, určite môže. Máme v rodine šikovnu 2,5r slečnu, po narodení mala kúsok pod 1kg. Stále má čo dobiehať ale vyhliadky sú dobré.
Ano, v martine maju vysoku úspešnosť. Nedavno som stretla mamicku, kyira porodila cca kilove babo. Malo pol roka, no vyzeralo mladsie. Cvici s nim vojtovku, motoriku ma posunutu.... Inak je uplne zdrave
casto bez nasledkov nasa mala 900g a je ciperka sikovna
Určite áno. 👍
Áno, dvojičky 860g a 960g u nás v práci - v 3rokoch odišli do zahranicia, dnes majú 17, jeden zavodi na koňoch druhý robí profi balet, úžasní, šikovní chalani
Určite áno.
Samozrejme
Úplne vlastnú skúsenosť nie, ale z veľmi blízkeho okolia áno. 1050g bábo zachránili, i keď má zdravotné problémy je to veľmi pekné dieťa.
Áno, 1036 g malo a je tu, má rok a už behá
Ano
Moja dcera 32tt 1298g (2014). Vo februari bude mat 9 rokov a je zdrava (necvicili sme ani vojtovku) 👌 Chlapcek co bol s nami v nemocnici 30tt pod 1000g a dnes tiez takmer 9 rocny zdravy 👌Je vela zdravych deticiek (orientuj sa len na kladne priklady a mysli iba pozitivne) Vela zdravicka prajem 😘
jasnacka. nasi byvali susedia mali dvojicky, obe sa narodili 800gramove a dnes su z nich sikovni a sportovo nadani pubertiaci
Muzova kolegyna porodila 500g dievcatko, uz ma 7 rokov a je zdrava. Akurat je drobnejsia ako rovesnici.
Samozrejme,moja druhorodená dcéra sa narodila z váhou 1017g a dnes má 16 rokov 🙂
Kamarátke sa narodili obe deti skoro, v 7 a 8m,takze vahy nizke, jedine cvicili vojtovku a mali časté navstevy u lekarov na ne urologii a tak. Ale od pol roka dobehli rovesnikov a su velmi sikovne a zdrave deti z nich
@bubinko1506 aj moja kamarátka porodila 560 g dcéru, bože to bol malinký batôžtek.. dnes už má Dominika cez 25 rokov, má svojho syna malého, je vydaná, spokojná .. klobúk dolu pred lekármi že ona to dala.. že ju zachránili ,aj keď to detstvo bolo zdravotne veľmi náročné ..
Ano. Ja osobne som sa pri tychto predcasne narodenych detoch stretla nastastie len s tym, ze trosku akoby zaostavali vo vyvoji. Ale myslim, ze okolo 4-5 rokov sa ten rozdiel straca, kedze rovesnikov dobehnu. 😊
Áno moja prvorodena mala 1040 g schudla na 980 a dnes je krásna 4 ročná slečna..
áno 🙂 je to moja práca 🙂
Skôr ako váha, je dôležitejší týždeň. Moja mala 980 g, síce to zvládla, ale s následkami, dnes má takner 6r. Je tu skupina "Predčasniatka", pridaj sa tam.
Mala som 1050g pred 37 r,schudla som na 900 a prezila som. A to vtedy bola medicina inde ako je dnes.
Švagriná malý mal niečo pod 1 kg, budúci rok ide do školy a je úplne zdravý bez následkov
Este dodam 27 týždeň
Určite môže! Držím prsty! 💪
Ano sestrina mala 24 týždeň 600 gramov ,ale dožila sa iba 10 rokov ale nedopadlo to dobre s dieťaťa bolo len utrpenie
Áno, sestre sa narodil syn, mal 860g, 24tt. Dnes má 15. Nie je celkom fit po zdravotnej stránke, ale vzhľadom na okolnoti je to skvelé ( chodí do bežnej školy, športuje) .. najhoršie sú na Tom u neho pľúca, že nestačí s dychom.
Váha nie je až taka dôležita ako týždeň tehotenstva. Veľa zdravia prajem!

Samozrejme. Dnes prežijú aj 800g novorodenci (Synova spolužiačka)