Môže prežiť 1 060-gramové bábätko?
Prosím len odpovede na základe vlastnej skusenosti.
Dakujem
Je veľká šanca, že prežije, ale môže mať zdravotné problémy. Ako baby písali dôležitý je aj týždeň tehotenstva. Sestra má 800g syna, ale malý má veľa diagnóz a starostlivosť je náročná. Treba sa pripraviť na všetky možnosti.
Áno, to je už "dobrá" váha. Poznám dve deti, ktoré mali menej a sú úplne zdravé, už v puberte. Moja kamarátka pred vyše 30 rokmi z takej váhy tiež bez následkov.
Kamarátkino dieťa - 480g, 27cm.
Moja byvala spoluziacka porodila pred vyse rokom v 24tt. Malinka mala nieco malo pod 500gr…a je tu, krasne dievcatko a velky obdiv zdravotnikom a maminke ako ju vypiplali ❤️
Áno určite dokáže, poviem Vám môj príbeh v rýchlosti...
Ja som sa narodila v 1989 čiže dobrých 33 rokov do zadu.
Moja pôrodná váha bola 1100g a prvý týždeň som ešte schudla na 980g.
Začalo to byť kritické ale všetko dobré dopadlo, všetko je v najlepšom poriadku somnou 🤣😁.
Žijem krásny, zdravý život mám dve úžasné dedičky a vyštudovala som aj vysokú školu 🙃.
Nebojte sa. To dedtičky bojovníci že by človek jeden neveril....
Áno, ale moc záleží od toho v ktorom týždni sa narodilo. Môj syn je predčasniatko, s nízkou váhou a má už takmer 5 rokov.
Kamaratka porodila dcerku 850 gr.. reraz je z nej krasna 8 rocna slecna 😊
Áno 🙂, na FB je skupina ,,Detičky inak obdarené,,. Je celá aj šikovných deti, len prosím nedávajte dieťatko očkovať. Ani rozdelenymi dávkami. Najviac vedia o Tom rozprávať fyzioterapeuti, ktorým cez ruky prejdú tieto detičky. Držim vám palce. Lubte a mojkajte si dieťatko.
Moj mal pri narodeni 1100g teraz ma 8,5r a je najsikovnejsi z triedy 🤷♀️👍🙏
Mala som preeklampsiu narodeny v 29+4
Ano
ja som sa narodila po sekcii s pôrodnou hmotnosťou niečo cez 500 gramov a v 6 a pol mesiaci a som tu živá zdravá a mám dcérku ❤️
Moj manžel ma 34 rokov a mal 1100g. Dnes je z neho zdravý muž, máme dve deti a veru je to kus chlapa😁
Určite, môj mal 1200g a 29tt 😊. Zvládnete to, prajem pevné nervy.
Kamoskina dcéra tesne 500g. Teraz má vyše 2 roky
Áno, náš syn narodený v roku 2009 s váhou 1490g v 30tyždni ... nemá žiadne zdravotné problémy. Dnes medicína dokáže zázraky.
Moja dcérka narodená v 25tt s váhou 820gr, teraz 2,5 ročná šikovná zdravá slečna ❤️❤️. V dnešnej dobe už zachraňujú aj 500gr deti a dokážu prežiť bez následkov ❤️
Ano dokonca len 1000 gramove dietatko co pozname my nepotrebovalo ani dychaci pristroj ani ozivovat, ziadne zachranne terapie, len nejaky maly zakrok na ociach. Ma 5 a je krasna, zdrava a sikovna.
Samozrejme
Určite.
Môj otec (74 rokov) prežil s necelými 900 gramami, bez inkubátora a lekára. Starali sa o neho doma s pomocou dedinskej babice. Nemal nikdy žiadne následky.
Mojej sestre sa narodila dcera v 29tt, 36cm a 990g. V utorok bude mat 6 rokov. Je uplne zdrava, sikovna slecna ❤
Mam trojicky... Pomaly 14 rokov..... Vtedy mi vraveli, že deti okolo 25 TT ( to sú tie hmotnosti do kg) už v dnešnej dobe su v pohode zachrániťlne.. No pri trojkach keďže tie plody sú predsa menšie ako pri jednom bábätku je to v pohode 30 TT... Ked som ja nastúpila do nemocnice z preventívnych dôvodov práve tam porodila jedna pani dcérku z trojicicek práve v 30tt..musela ísť von lebo chlapci boli už dlhšie bez známok života a už tam hrozila sepsa... Dievčatko je zdravé... Ak sa dobre pamätám mala okolo 900 g
@zuzike123 denne chodí peši do-zo školy cca 1,5 km) Nezvláda športy kde sa behá, ale v pohode bicykluje. Nemal riadne vyvinuté pľúca, čiže mu nefungujú na 100%. Cvičili vojtovku, rehabilitácie atď... Po psychickej stránke má problém s pozornosťou, takže to cvičia. Nehovorím že má samé 1. Niektoré veci idú lepšie, niektoré menej.
Mam dvojičky vo veľmi podobnej váhe, cca 100 gramovy rozdiel... Začiatky ťažké ale dnes 4,5r ozaj brutal živé deti, malí teroristi 😂 490 gramove bolo najmenšie aké sa narodilo počas toho keď som bola v nemocnici s nimi, ale okolo 800 g ich bolo veľa na fotkách, a to boli také fotky keď sa narodili a v súčasnosti a tie druhe aktuálne fotky boli cca 7-10 ročne detičky.... POZITÍVNA MYSEĽ a pôjde to... Vážne...

Áno môže. Poznám trojičky ktorá najmenšia mala ešte menej a Dnes už majú aj svoje deti