icon

Môže sa diagnostika jazykovej poruchy mýliť?

mariadre
14. jún 2025

Zdravím vás mám 2,5rocne dieťa ktoré nerozpráva. Boli sme u logo a napísala vjp vyvinova jazyková porucha. Prosím vás tie maminy ktoré ste mali podobnú situáciu napíšte mi. Ja akože nechcem nikoho spochybňovať ale pani logo môjho syna odsúdila respektíve určila diagnózu ešte skôr ako s ním začala pracovať. Moje dieťa vie napodobniť všetky zvieratá vie farby aj naratat ako tak do 5 opakuje po nás zvuky mimiku gestá len tá reč nechce ísť...rozumie absolútne všetkému aj bez toho aby som mu ukázala čo má spraviť. Môže sa mýliť logo? (Boli sme len jedenkrát) Mali ste niektoré podobnú situáciu? Alebo diagnózu ako postupovali vaše deti pri podobnej diagnóze? Naštartovala sa reč aj sama od seba alebo ste nutne potrebovali pracovať s logo?

Strana
z2
tatisna
14. jún 2025

@mariadre v rodine mame prípad ze chlapček začal rozprávať až 5 ročný, myslím tak suvisle a potom sa mu ústa nezastavili. Ešte by som počkala, 2,5 roka je malo na nejaké veľké súdy.

jesenzima
14. jún 2025

@mariadre nás syn nerozprával skoro vôbec, čo sa týka opakovania, zvukov, ukazovania, mal to úplne na háku. Ale rozumel všetko, čo sme od neho chceli. K logo ani k žiadnej dr sme ho kvôli tomu nebrali, žiadnu diagnózu sme nehľadali, a počkali sme. Mesiac po nástupe do škôlky, mal 2, 5 roka nám doma recitoval básničky a spieval 🤷 niekedy to chce len čas, držím palce

mariadre
autor
14. jún 2025
@jesenzima

@mariadre nás syn nerozprával skoro vôbec, čo sa týka opakovania, zvukov, ukazovania, mal to úplne na háku. Ale rozumel všetko, čo sme od neho chceli. K logo ani k žiadnej dr sme ho kvôli tomu nebrali, žiadnu diagnózu sme nehľadali, a počkali sme. Mesiac po nástupe do škôlky, mal 2, 5 roka nám doma recitoval básničky a spieval 🤷 niekedy to chce len čas, držím palce

@jesenzima takýto komentár je pre mňa ako balzam na moju utrápenu ustrachanu dušu... snáď budeme ako vy ak da pan boh

biba_18
14. jún 2025

a teraz ako nerozumiem - ak mu napísala že má nejakú poruchu, prečo to spochybňuješ. keď vieš čo mu je tak s tým pracuj… 🤷‍♀️

mdse
14. jún 2025

@mariadre záleží od konkr.prípadu. Jedno dieťa sa rozrozpráva neskôr a u iného sa naozaj ukáže, že potrebuje pomoc, lebo má napr.vývinovú dysfáziu. Nie je dôvod sa z toho rúcať, aj keby sa neskôr potvrdilo niečo také. S deťmi sa pracuje a výsledky sa ukážu. V rodine máme chlapca a už je dospelý. Nik by nepovedal, že v detskom veku mal výrazné problémy s rečou. Prečo ste vyhľadali logopéda tak skoro, poslal Vás pediater? Veľa detí v 2.5 r ešte nerozpráva a mne sa v dnešnej dobe zdá, že sa veľmi skoro tlačí na diagnostiku.

klementinka58
14. jún 2025

moj ma verbalnu dyspraxiu co je tazsia forma NKS. Na logopediu sme sli tiez asi v 2,5 roku ale ja mam skor tu skusenost, ze ma ukludnovali, ze sa to rozbehne, ze mame citat mu a basnicky ale ja ako specialny pedagog som videla, ze je to ine...kolotoc vysetreni neurolog, klinicky logoped sme absolvovali, dg urcili az ked bol predskolak. Chodi do skoly pre NKS , je tam stastny , manzel stale dufa,ze jedneho dna zacne rozpravat ako bezne deti, no ja ako odbornik viem, ze bude mat problemy s recou po cely zivot. Napriek tomu su aj horsie dg, bezne vety, frazy nema problem povedat, no ulietava na gramatike, sklonovani...Takze uvidite, niektore deti maju este v tom veku kopec casu, rozrozpravaju sa same

glade22
14. jún 2025

Tak teraz nechápem, samej sa ti zdá, že s dieťaťom nie je všetko v poriadku a keď ti to vlastne logopedicka potvrdí, tak sa ti to nepáči?
Čo tam mala akože napísať, keď si prišla s dieťaťom, ktoré nerozpráva? Že reč je v poriadku? Jasné, že napísala, že je tam porucha vyvoja reči, to však neznamená, že tvoje dieťa sa do roka nenaučí rozprávať. 🙂 tak kľud a rozvahu, pracuj s ním a držím palce.

bielasovicka
14. jún 2025
@biba_18

a teraz ako nerozumiem - ak mu napísala že má nejakú poruchu, prečo to spochybňuješ. keď vieš čo mu je tak s tým pracuj… 🤷‍♀️

@biba_18 lebo dnes je moderné neveriť lekárom, a radšej napísať na internet a rozoberať diagnózu s cudzími ľuďmi 🤦🏼‍♀️

bernarda45
14. jún 2025

Pri vyvinovej jazykovej poruche ma dieta oslabene porozumenie,to pises,ze u Vas nie je problem,co s nim na tom vysetreni robila,spolupracoval? Ja by som hlavu nevesela... 2,5 roka je velmi malo a ako pisu dievacata vyssie ,vela deti v tomto veku este nerozprava,ty sama vies,ci ti rozumie a v ostanych veciach dieta napreduje ako ostatne deti 🙂 pockaj a uvidis ako to bude po nastupe do skolky, za mna super ,ze si k logopedicke sla,aspon ta usmerni ako s nim pracovat aby sa rec rozbehla. dcera mojej kamosky zacala rozpravat v 3,5 roku,dovtedy hovorila len par slov a spajala max dve slova,jej diagnostikovali oneskoreny vyvin reci, to je vlastne to,ze milniky vyvoja reci nastupuju rovnako ako u rovesnikov, len neskor.Skus sa spytat nabuduce,ze preco zvolila prave tu diagnozu,mozno ti to lepsie vysvetli.

sasesoe
14. jún 2025
@mariadre

@jesenzima takýto komentár je pre mňa ako balzam na moju utrápenu ustrachanu dušu... snáď budeme ako vy ak da pan boh

@mariadre ahoj, nie je dolezite, aku d.g. ma dieta, ale ci a ako s nim budes pracovat. Logo moze pomoct, ale nie je to len o 1 h za 2 tyzdne. Odporucam knihu O detskej reci a ak je moznost, tak skolka aspon na 2-4h/den alebo nejaky "kruzok". Tato d.g.nie je koniec sveta a mnohe deticky postupne zacnu aj verbalne komunikovat. No ak 2,5r je s "recou pozadu", tak to nebude "zla diagnostika", ale nejaky problem. Ak ti nevyhovuje tato logopedicka, chod k inej. Tiez kdporucam liecebnu pedagogicku vyhladat, ak je taka moznost

modrahruska
14. jún 2025

Ok tak diagnozu ma, teraz teda treba spolu s logopedickou zacat pracovat na tom, aby zacal rozpravat. Kde je problem? Teda ja vidim problem v tom, ze sa na to pozeras tak ze logopedicka tvojho syna “odsudila” - ale ona len skonstatovala ze je problem. Nepozeraj sa na to takto, ale tak co pre neho mozes urobit aby si mu pomohla a k tomu treba pristupovat zodpovedne. Mam kamosku ktora to zanedbavala napriek radam logopeda a dieta zacalo velmi neskoro…

andreatytler
14. jún 2025

@mariadre Ale tvoje dieta ma diagnozu, lebo jeho rec je na urovni 1 rocneho. Jeho rec je pozadu oproti priemernemu dietatu. Tam sa nemoze ukazat ze doktorka urobila chybu.
Normalne to zober ako pomoc a pracuj na tom aby si mu pomohla. On potrebuje mat tu rec na rovnakej urovni ako ma svoje mentalne schopnosti. Deti v tom veku uz zaujoma velmi vela veci a potrebuju to odkomunikovat a ked nemozu, tak ich to brzdi, spomaluje, frustruje.

spenat9
14. jún 2025
@mariadre

@mariadre ja mam kamarata ktory nerozpraval ako 6 rocny, doktorka uz hovorila rodicom ze bude trochu pomalejsi.. dnes tento chalan robi riaditela vo velkej firme v zahranici a jazykove schopnosti ma ovela lepsie nez iny ludia :D

bernarda45
14. jún 2025
@andreatytler

@mariadre Ale tvoje dieta ma diagnozu, lebo jeho rec je na urovni 1 rocneho. Jeho rec je pozadu oproti priemernemu dietatu. Tam sa nemoze ukazat ze doktorka urobila chybu.
Normalne to zober ako pomoc a pracuj na tom aby si mu pomohla. On potrebuje mat tu rec na rovnakej urovni ako ma svoje mentalne schopnosti. Deti v tom veku uz zaujoma velmi vela veci a potrebuju to odkomunikovat a ked nemozu, tak ich to brzdi, spomaluje, frustruje.

@andreatytler ano ,ale autorka riesi aku diagnozu mu logopedicka dala, je rozdiel vjp a oneskoreny vyvin reci. A tiez ten sposob,pise ,ze logopedicka urcila diagnozu bez vysetrenia, to mi nepride ako normalny sposob diagnostiky.

jumama
14. jún 2025

Asi si citila porebu to riesit, ked ste sli k logopedicke. Ci s diagnozou, ci bez, ona ti poradi strategie, ako sa s dietatom rozpravat a hrat, aby ho to podporovalo vo vyvoji reci. S takymito malinkatymi detmi sa neda nacvicovat inak, ako sa iba hrat.

Napriklad ALEBO otazky - ked citate knizky a on vie vsetko poukazovat prstikom, tak sa ho pytaj: Je toto auticko alebo macka? Je toto sveter alebo topanka? A tak podobne... Jednak mu davas slovko na vyber, co je pre neho lahsie, ako vylovit ho z hlavicky sam a tiez ta otazka ho nuti inak odpovedat.

Druha strategia je, ze len v kratuckych vetach rozpravat - zvycajne o slovo dlhsich, ako vie aktualne dieta. CIze vas vie jednoslovne vety, ty s nim rozpravaj dvojslovnymi - Macko spi. Auto vrci. Vtacik spieva... zase je to o tom, ze jeho hlavicka kratsiu vetu lahsie spracuje a lahsie aj tu kratku veu zopakuje... Pri hre, vonku, pri jedle, vsade si spomen, ze mas hovorit kratke vety.

CIze taketo strategie ti vie dat logopedicka a aj ona by sa len takto s nim hrala. Bola taka knizka o Vyvine reci od Svetlana Kapalkova a kolektiv - co sa venovala takymto rannym intervenciam - moja dcera nerozpravala, par sloviek mala okolo 2 rokov. Vyznamne bolo aj prestat pouzivat dudel. Ten nemate? Aj toho sa zbavte, ak ho dieta ma. A tiez takto ako tvoj syncek vedela vsetko. Potom sa nam zrazu behom mesiaca rozrozpravala a slo to rychlo, potom uz aj velmi dlhe vety robila.

Kazdy mozocek sa inak trosku moze vyvijat, nasa potom naprikla velmi dobre rozumela aj rozkladaniu slovicok na pismenka, vedela co je na zaciaku, na konci, vytlieskavali sme slabiky - napriklad ma-cko - to su dve tlesknutia, mo-tor-ka to su tri - aj tuto hru sa s nim mozes hrat, vytieskavat, ked uz bude vediet slovka... Tomu neskor pomoze pri citani. Nasej aj citanie nabiehalo dlhsie, mala obrovsku slovnu zasobu, vedela povysvetlovat slovka, ale citanie jej slo pomaly, napriek tomu, ze pisat vedela uz v 4,5 rokoch. Vedela si rozlozit slovo na pismena a velkym tlacenym to napisat, ale nevedela to spojit pri citani do slova, po pismenkach by to precitala, ale ako slovo nie...

Je to strasne zaujimave, ked to prezivas s dietatom, ze vidis naozaj nazivo ako sa ta rec vyvija, ze to nemusi nabehnut samozrejme a v poradi, ako ocakavame.

viestta
14. jún 2025

Logopedicka zhodnotila, ze zaostava vo yvoji reci oproti rovesnikom. Je to fakt, ktory aj ty priznavas, lebo nerozprava. Takze len pomenovala jeho problem. Dala ti aj odporucania ako postupovat dalej? Ak ano, tak postupuj podla odporucani a nezaoberaj sa pomenovanim problemu ale zameraj sa na to ako probem riesit.

kiki68
14. jún 2025

Na tu diagnozu kasli, dolezite je co dalej, ake terapie navrhla? Kde budete chodit? Odporucania pre skolku? Toto by ma zaujimalo, lebo tym sa pohne dieta dopredu. Nieco na papieri je v podstate v 2,5 roku take dost nejasne, treba s tym hlavne spravne pracovat.

kris_tin257
14. jún 2025

Podľa toho čo píšeš to že reč nie je na úrovni na akej by mala byť je fakt čiže logopedicka sa nemýli. Reč môže z ničoho nič nabehnut ale rovnako aj nie, čiže logopedicka pomenovala aktuálny problém s ktorým treba pracovať

kiki68
14. jún 2025
@jumama

Asi si citila porebu to riesit, ked ste sli k logopedicke. Ci s diagnozou, ci bez, ona ti poradi strategie, ako sa s dietatom rozpravat a hrat, aby ho to podporovalo vo vyvoji reci. S takymito malinkatymi detmi sa neda nacvicovat inak, ako sa iba hrat.

Napriklad ALEBO otazky - ked citate knizky a on vie vsetko poukazovat prstikom, tak sa ho pytaj: Je toto auticko alebo macka? Je toto sveter alebo topanka? A tak podobne... Jednak mu davas slovko na vyber, co je pre neho lahsie, ako vylovit ho z hlavicky sam a tiez ta otazka ho nuti inak odpovedat.

Druha strategia je, ze len v kratuckych vetach rozpravat - zvycajne o slovo dlhsich, ako vie aktualne dieta. CIze vas vie jednoslovne vety, ty s nim rozpravaj dvojslovnymi - Macko spi. Auto vrci. Vtacik spieva... zase je to o tom, ze jeho hlavicka kratsiu vetu lahsie spracuje a lahsie aj tu kratku veu zopakuje... Pri hre, vonku, pri jedle, vsade si spomen, ze mas hovorit kratke vety.

CIze taketo strategie ti vie dat logopedicka a aj ona by sa len takto s nim hrala. Bola taka knizka o Vyvine reci od Svetlana Kapalkova a kolektiv - co sa venovala takymto rannym intervenciam - moja dcera nerozpravala, par sloviek mala okolo 2 rokov. Vyznamne bolo aj prestat pouzivat dudel. Ten nemate? Aj toho sa zbavte, ak ho dieta ma. A tiez takto ako tvoj syncek vedela vsetko. Potom sa nam zrazu behom mesiaca rozrozpravala a slo to rychlo, potom uz aj velmi dlhe vety robila.

Kazdy mozocek sa inak trosku moze vyvijat, nasa potom naprikla velmi dobre rozumela aj rozkladaniu slovicok na pismenka, vedela co je na zaciaku, na konci, vytlieskavali sme slabiky - napriklad ma-cko - to su dve tlesknutia, mo-tor-ka to su tri - aj tuto hru sa s nim mozes hrat, vytieskavat, ked uz bude vediet slovka... Tomu neskor pomoze pri citani. Nasej aj citanie nabiehalo dlhsie, mala obrovsku slovnu zasobu, vedela povysvetlovat slovka, ale citanie jej slo pomaly, napriek tomu, ze pisat vedela uz v 4,5 rokoch. Vedela si rozlozit slovo na pismena a velkym tlacenym to napisat, ale nevedela to spojit pri citani do slova, po pismenkach by to precitala, ale ako slovo nie...

Je to strasne zaujimave, ked to prezivas s dietatom, ze vidis naozaj nazivo ako sa ta rec vyvija, ze to nemusi nabehnut samozrejme a v poradi, ako ocakavame.

@jumama my doteraz nevieme ako presne ten mechanizmus funguje, vieme nieco, ale nie vsetko. Na toto este nikto zial neprisiel, nakolko je to zlozity proces a teda uplne nevieme ako sa dokazeme naucit z nicoho konkretny jazyk

tehula2016
14. jún 2025

Moj syn ma VJP a este k tomu aj verbalnu dyspraxiu, cize sialena kombinacia. K logo chodime od 2 rokov, aj to sme cakali pol roka v poradovniku. U nas bol ale jeden velky rozdiel oproti Vam a to ten, ze nerozumel jednoduchym pokynom. Akoby som nanho rozpravala cinsky. Rozpravat zacal ako 5 rocny, od 5,5 roka aj vety. Nakoniec ide bez odkladu do skoly. Na reci stale pracujeme, je to este na dlho, ale ide do logo triedy. Starsi syn bol podobny tvojmu, ten nerozpraval vobec nic, ale rozumel absolutne vsetko. 2 tyzdne pred 3. narodeninami zacal zrazu suvetia so slovami ako krater, meteorit a podobne. Na logo sme uz boli objednani, ale zrusili sme to samozrejme, nebolo vobec treba.

vladi4444
14. jún 2025

Podľa tvojho opisu sa logopedička nemýli. Skrátka sú nejaké kritériá, obdobia vývinu reči, ktoré syn nespĺňa. Každopádne, je to vec, s ktorou sa dá krásne pracovať a reč vie veľmi dobre nabehnúť. Netreba sa trápiť a tápať v tom, prečo ja, prečo môj syn, sú náročnejšie a ťažšie diagnózy. Toto zvládnete.
(Som špec ped a moje dieťatko má rázštep, to si vieš predstaviť, čo to bude za makačka s rečou) 🙂

sara07
14. jún 2025

zmen logopedičku, ked jej neveríš alebo nemáš dobry pocit , klinicka by bola fajn
naštuduj si expresivna dysfazia, zvlášt české knihy a stránky su dobre
ked budete vela hlavne doma pracovat , pekne sa to rozbehne
rozhodne treba logopedičku ktora s nim bude 1-2 x do mesiaca pracovat , a dá ti aj na doma ulohy

sara07
14. jún 2025
@bielasovicka

@biba_18 lebo dnes je moderné neveriť lekárom, a radšej napísať na internet a rozoberať diagnózu s cudzími ľuďmi 🤦🏼‍♀️

@bielasovicka ja si doteraz vyčitam že som lekarom verila, zbytočne sme stratili drahoceny čas a ano odpichla som sa prave na modrom koniku, 3 mesiace som sedela a luskala a hladala čokolvek info atd ,,,
potom sme mali štastie na logopedičku, dialog sme aboslovali a celé to išlo inym smerom ako mi predpovedali
a to sme mali surovo napisane že retardaci reči v sprave, dieta rozprava ani nevieš že niekedy sme mali nejaké trapenie, ešte aj po anglicky bez problémov - citujem lekara čo chcete budete radi ak vam povie 50 slov vôbec ....

sara07
14. jún 2025

skus si ešte nájst česky blog jednej mamičky - tichysvet
chlapček je na uvode fotka

andreatytler
14. jún 2025
@bernarda45

@andreatytler ano ,ale autorka riesi aku diagnozu mu logopedicka dala, je rozdiel vjp a oneskoreny vyvin reci. A tiez ten sposob,pise ,ze logopedicka urcila diagnozu bez vysetrenia, to mi nepride ako normalny sposob diagnostiky.

@bernarda45 Neviem, nemam dojem ze by autorka prisla riesit spravnost diagnozy.
Skor sa mi zda ze chce verit tomu ze jej dieta je v poriadku a doktorka je na omyle a dufa ze nebude potrebne to riesit a rec naskoci sama od seba. Toto mi pride ako velmi spatocnicky pristup. Akoze ja chapem ze je to velky strach a kazda mama chce dufat ze jej dieta bude zdrave, ale zatvarat pred tym oci to nie. Ja sama som si presla oneskorenym vyvojom reci a odbornici nam nesmierne pomohli.
Nepise preco isla k tej logopedicke? Ci z vlastnej iniciatyvy, alebo na podnet pediatra.

777januska777
14. jún 2025

Každé dieta ma svoje vlastné problémy a svoje špecifiká. Tvoje ma poruchu reči, za mňa osobne je to taka "v pohode" diagnóza (viem o čom to je), lebo keď dobehne reč, tak celkový život nebude problém, ano v skole problem moze byt, ale po škole bude fungovat takmer normalne. A čím skôr začneš tým väčšiu šancu na skoro bezproblémový život mu dáš. Takže absolútne by som sa nesnažili vyhýbať diagnóze a popierať ju v sebe, lebo len zbytočne stratíš čas a potom to bude horšie.

mariadre
autor
14. jún 2025
@bernarda45

Pri vyvinovej jazykovej poruche ma dieta oslabene porozumenie,to pises,ze u Vas nie je problem,co s nim na tom vysetreni robila,spolupracoval? Ja by som hlavu nevesela... 2,5 roka je velmi malo a ako pisu dievacata vyssie ,vela deti v tomto veku este nerozprava,ty sama vies,ci ti rozumie a v ostanych veciach dieta napreduje ako ostatne deti 🙂 pockaj a uvidis ako to bude po nastupe do skolky, za mna super ,ze si k logopedicke sla,aspon ta usmerni ako s nim pracovat aby sa rec rozbehla. dcera mojej kamosky zacala rozpravat v 3,5 roku,dovtedy hovorila len par slov a spajala max dve slova,jej diagnostikovali oneskoreny vyvin reci, to je vlastne to,ze milniky vyvoja reci nastupuju rovnako ako u rovesnikov, len neskor.Skus sa spytat nabuduce,ze preco zvolila prave tu diagnozu,mozno ti to lepsie vysvetli.

@bernarda45 veľa som o Tom čítala preto sa mi to nezdá lebo on nemá slabšie porozumenie on dobre chápe čo mu hovoríme vie všetko dokonca sa sám odplienkoval plienky má už len na noc...skúsim inú logo veľmi s ním ani nepracovala len chcela aby si pýtal zvieratká čo si aj pýtal a ako robia a to tiež vedel... nechápem prečo mu to napísala

mariadre
autor
14. jún 2025
@sara07

@bielasovicka ja si doteraz vyčitam že som lekarom verila, zbytočne sme stratili drahoceny čas a ano odpichla som sa prave na modrom koniku, 3 mesiace som sedela a luskala a hladala čokolvek info atd ,,,
potom sme mali štastie na logopedičku, dialog sme aboslovali a celé to išlo inym smerom ako mi predpovedali
a to sme mali surovo napisane že retardaci reči v sprave, dieta rozprava ani nevieš že niekedy sme mali nejaké trapenie, ešte aj po anglicky bez problémov - citujem lekara čo chcete budete radi ak vam povie 50 slov vôbec ....

@sara07 ja tejto logo jednoducho neverím tiež lebo veľmi precízne som si naštudovala vjp a on nemá slabšie porozumenie jednoducho nie aj keď som jej to povedala ona ma jednoducho išla presviedčať o opaku... aký dialóg? Čo to vlastne je niekde som už o Tom čítala len si teraz neviem spomenúť

mariadre
autor
15. jún 2025
@777januska777

Každé dieta ma svoje vlastné problémy a svoje špecifiká. Tvoje ma poruchu reči, za mňa osobne je to taka "v pohode" diagnóza (viem o čom to je), lebo keď dobehne reč, tak celkový život nebude problém, ano v skole problem moze byt, ale po škole bude fungovat takmer normalne. A čím skôr začneš tým väčšiu šancu na skoro bezproblémový život mu dáš. Takže absolútne by som sa nesnažili vyhýbať diagnóze a popierať ju v sebe, lebo len zbytočne stratíš čas a potom to bude horšie.

@777januska777 poprosím ťa prečítať si príspevok ešte raz.. ja sa absolútne diagnoze nevyhýbam ani v sebe nič nepopieram jednoducho môže to byť niečo iné ale vjp rozhodne nie pretože som si to veľmi dôkladne naštudovala a teda rozhodne môžem povedať že vjp to nieje pretože dieťa a takouto dg má slabé skoro žiadne porozumenie hovorenej reči a to teda moje dieťa nemá. Lebo moje dieťa rozumie všetko čo sa mu povie a nielenže že rozumie ale aj spraví čo sa mu povie. Ešte chcem pripomenúť že minulý týždeň sa len s mojou malou fakt malou pomocou odplienkoval to som na nho ani netlačia s chodením na wc párkrát som mu ukázala čo ako a dnes nechce plienky ani vidieť a ako vykona potrebu ide si do do veľkého záchoda vyliat utrie ak náhodou vylial a spláchne.

mariadre
autor
15. jún 2025
@andreatytler

@bernarda45 Neviem, nemam dojem ze by autorka prisla riesit spravnost diagnozy.
Skor sa mi zda ze chce verit tomu ze jej dieta je v poriadku a doktorka je na omyle a dufa ze nebude potrebne to riesit a rec naskoci sama od seba. Toto mi pride ako velmi spatocnicky pristup. Akoze ja chapem ze je to velky strach a kazda mama chce dufat ze jej dieta bude zdrave, ale zatvarat pred tym oci to nie. Ja sama som si presla oneskorenym vyvojom reci a odbornici nam nesmierne pomohli.
Nepise preco isla k tej logopedicke? Ci z vlastnej iniciatyvy, alebo na podnet pediatra.

@andreatytler nezatvaram pred ničím oči tak to sa pekne mýliš ja som išla na logo z vlastného presvedčenia vlastne z natlaku okolia že nieje ok že ešte nerozpráva pediatricka tvrdí že zbytočne ale ak chcem nech idem. Keby som zatvarala oči neriešila by som to nechápem ako niečo takéto môže matka matke napísať mám dosť. Druhýkrát dvakrát rozmýšľaj než niečo napíšeš.

Strana
z2