Môžem dávať dcérke Nurofen na lepší spánok?
Ahojte. Chcem sa opýtať, ideálne zainteresovaných osôb (lekár)... Dcére-ma 13 mesiacov - Idú jej zúbky. Klasika-občas niečo pohrizie, soplík, ale inak ok,cez deň neplače. Myslíte, že je ok počas tejto doby, každý večer jej dávať nurofen (pre deti samozrejme) neprekočená dávka. Manželka, to argumentuje, že je to ok, že lepšie spí... Existuje riziko nejakého návyku? Resp niečo iné? Ako ste fungovali Vy ?
(manželka je lekár, verím,že nechce malej zle, ale stále je ten pocit, že nurofen, kôli lepšiemu spánku??)
@aandrea9 presne kvoli tomu existuju odporucane davky 🙂
@taktotedanie existujú. Ale autor uviedol "lepšie spí" a nepíše, či dieťa v noci plakalo od bolesti.
Ja prispejem len tým, že nurofen je perfektný, ale naozaj iba krátkodobo. Aj v pribalovom letáku je písané, že dlhodobé užívanie ma nepriaznivé účinky na telo, takže rozhodne by som ho len tak nedávala a obzvlášť, keď nebude musieť správne zareagovať v dobe kedy ho bude potrebné užiť. Ja nemám nič proti liekom, ale u liekoch naozaj opatrne a s mierou. Mám 3 deti a naozaj nikdy som nedávala len tak na bolesť liečivo. Existujú aj alternatívy a dá sa pomôcť tomu aj inak. Okrem toho ako tu bolo spomenuté, pečeň je len jedna...
@hans77 nurofen nieje sirup na spanie ale na bolest a horúčku.. vyskúšajte občas nedať prípadne nahradiť niečím ako napríklad Camillia, chladive gely a pod. Píšeš že to nieje take strašne že cez deň neplače takže ja by som v takomto prípade určite nedávala len tak pokym naozaj neplače od bolesti a neprida sa teplota
@matkahelka Malej idú zuby a to tak, že v noci spí tak hodinku a tri je hore. Treba ísť s ňou mimo spálne aby nezobudila syna a treba s s ňou hrať. Potom je nevyspatá, manželka este viac a pak nervózny každý. Jedna dve noci ok, ale keď je to týžden je to na nervy
@hans77 a deti ste si robili s tym, ze to nikdy na nervy nebude? ze vzdy bude vsetko super a idealne? obom mojim detom liezli zuby pol roka vkuse, jeden zub vyliezol a hned dalsi sa tlacil. neviem si predstavit, ze by som dietatu davala pol roka vkuse nurofen, lebo je to na nervy. no je. a este bude milionkrat na nervy aj mimo zubov. zariadte sa ako uznate za vhodne.

@hans77 ako ak má bolesti a vieš, že nekludne spí prečo nie no každý večer to si myslím je veľa mysli na jej pečeň tráviaci trakt