Môžem ísť na pohotovosť pri podozrení na infekciu?
5 ročný syn prišiel včera zo škôlky so zapáleným okom a vraj sa budil cez obedný spánok na bolesť ucha. Vnoci sa budil so záchvatmi plaču a cely sa krútil od bolesti a držal si podbruško aj ucho a dnes cely deň sa sťažuje že ho bolí brucho aj pri cikaní.
Nemôžem ísť k jeho doktorke , pretože si nastavila rezervačný systém , ktorý je beznádejne vybookovaný a najviac sa dá objednať 3 dni dopredu, takže termíny na pondelok tam pridá v piatok a nemôžem ho nechať takto 5 dní.
Na pohotovosti sme boli iba raz s dehydratáciou pri rotavíruse a to nás rovno hospitalizovali, tak neviem ako to veľmi chodí , môžu nás poslať domov že to nieje prípad pre pohotovosť?
Tak takú doktorku zmeň veď je x akútnych veci čo sa stanu zo dňa na deň bolesti ucha, brucha slepak, močové cesty.Nasa pediatricka funguje dosť na telemedicínu, ale odpisuje na mail hneď.A pravidelne píše o tom, že netreba ist druhý deň so soplom k doktorovi
@lb1984 presne a načo potom slúži pohotovosť?
@luccija to len z médií sa stale ozýva aj od lekárov ze je veľa ľudí na pohotovosti a nestíhajú. No tak nech doplnia stavy co ma co mňa zaujímať ze je ich málo. Platím zdravotnú poisťovňu, platím, platím poplatok za pohotovosť platím.... 🤦♀️ jeden aby sa bal už aj ozvať zlostna som z toho už. Na druhej strane musím dodať ze nikdy ale nikdy keď som šla na urgent alebo pohotovosť som nemala problém
Teraz mam paradnu doktorka, ktora ma už čaka s otvorenymi dverami, takže nie je problém vôbec.
@glade22 Tetka, ale to mňa absolútne nezaujíma, či je na oddelení dvesto lekárov, alebo jeden, mne ako pacientovi, ktorý platí zdravotné výpalné je to absolútne jedno. Ja som prišiel na zdravotnú starostlivosť, na ktorú mám ako platiteľ poistenia právo a bodka. Chápem, že to máte nahovno, ale ja za to fakt nemôžem 🙂
Takže ak nedokážeš zvládať ten nápor, stres, tlak a nízky plat, tak proste sa na to vybodni a iď robiť niečo iné, čo ti bráni? 🙂
@thirstymonk presne to je obraz dnesnej doby...idem cez mrtvoly (pri zneuzivani RLP je to mozno aj doslova), lebo mam na to pravo a platim si to.....ale to, ake povinnosti kto ma, casto zabudame. A to sa netyka len zdravotnej starostlivostia, ale hocikde inde, v obchode, na urade, za volantom, na ulici, v skole...smutne...
@glade22 Na ake svoje povinnosti zabudam? Ano, empatia je na mieste, ale nie keď ide o zdravie a život dieťaťa. Vtedy sa premieňam na "medvedicu"
Viď vyššie môj príklad s dieťaťom, ktoré zomrelo na slepák, lebo matka váhala, či môže ísť na pohotovosť.
@thirstymonk ale ty si písal, že ideš radšej na pohotovosť keď máš kaslik, lebo sa ti nechce čakať u obvodnej...
@13uzivatelka11 To už neplatí, pred pár príspevkami som napísal, že teraz mám super nevyťaženú obvodnú.

Autorka, kedze riesim syna, len ti davam informaciu, ze dr tam buduci tyzden pon-stvrtok pravdepodobne nebude, takto mi to predchvilou povedala do telefonu