icon

Môžem ísť na pohotovosť pri podozrení na infekciu?

12. feb 2025

5 ročný syn prišiel včera zo škôlky so zapáleným okom a vraj sa budil cez obedný spánok na bolesť ucha. Vnoci sa budil so záchvatmi plaču a cely sa krútil od bolesti a držal si podbruško aj ucho a dnes cely deň sa sťažuje že ho bolí brucho aj pri cikaní.
Nemôžem ísť k jeho doktorke , pretože si nastavila rezervačný systém , ktorý je beznádejne vybookovaný a najviac sa dá objednať 3 dni dopredu, takže termíny na pondelok tam pridá v piatok a nemôžem ho nechať takto 5 dní.
Na pohotovosti sme boli iba raz s dehydratáciou pri rotavíruse a to nás rovno hospitalizovali, tak neviem ako to veľmi chodí , môžu nás poslať domov že to nieje prípad pre pohotovosť?

Strana
z2
sisska96
Odpoveď bola odstránená
nikoleta999
12. feb 2025

Prosím ťa, na pohotovosť ľudia chodia aj s kašlíkom a vyšetria ich normálne ... Už si tam mala dávno sedieť, ide predsa o dieťa a hádam ho nenecháš v bolestiach, dokým sa u jeho pedi uvoľni termín ...

deti95060810
12. feb 2025

ja by som na pohotovosť išla...rovno im tam povedala ako to lekárka má a čo s dieťaťom...

autor
12. feb 2025

@sisska96 to mám v pláne hneď zajtra riešiť. Ajtak k nej už podľa TP nespadáme. Ale tá ku ktorej spadáme, mi povedala že ak s ňou nemám problém mám ostať tam , lebo ona tam ma už veľa deti 👍🏼

13uzivatelka11
12. feb 2025

Ale pediatricka vás musí vyšetriť, keď je to urgent, nie? a na pohotovosť chod už dnes

rebellefleur
12. feb 2025

Urcite chod na pohotovost.. dr tiez rezervacny system naplno vybookovany do konca tyzdna, darmo som pisala a volala, ze syn sa mi nezda..vcera som sa na.rala a zaplatila mu crp v lekarni .. drrrb crp 150 🙈

luccija
12. feb 2025

Musí mať aj ordinačné hodiny pre akútne chorých to sa mi nezdá čo píšeš..ale to je jedno choď s ním na pohotovosť mohol nachladnut od nôh, keď ho boli pri cikani

balerina2025
12. feb 2025

my sme so zapalom oka aj ucha sli na pohotovost. ale bola sobota.

cukroska
12. feb 2025

Išla by som, ake s tým, že k svojej sa neviete dočkať a hneď by som nato zmenila takú doktorku.

janinah
12. feb 2025

Ber dieta a chod na pohotovost...a v pondelok hladaj ineho pediatra.

autor
12. feb 2025

@luccija nemá nič také, ani dovolať sa jej nedá. Na maily neodpovedá. Mal mať zajtra preventívku písala som jej včera že je chorý , či môžme zmeniť termín a neodpisala ani len na to. 🤷🏻‍♀️ tento rezervačný systém je vyhovujúci v tom, že ťa naozaj vezme na čas a nesedíš medzi 15 chorými deťmi. Ale nič viac. Je to hlúposť.

euka210
12. feb 2025

Nasa ma aj rezervaciu...na preventivky, ale berie aj normalne....ved nemozes 3dni cakat ked ma dieta horucku ci ine akutne veci, nie len soplik.
Ja by som sla na pohotovost, ked neviem co to je...co fakt pri tomto popise neviem co by to mohlo byt...aj brucho...mocove cesty, aj ucho...🤷‍♀️

krasneleto
12. feb 2025

k lekarke by som isla aj bez objednania a by vydiela ako by som cakala na termin 3-5 dni... pardon... na pohotovosti ta osetria, ale podla vitraze to moze byt aj 4-6 hodin, co je masaker... lekarku zmen asap... som za rezervacie v systeme, ale nie cakat ked dieta je chore 3 dni na termin... to trosku nech si nastavuje v sluzbach tento system, niekde u kadernicky na strihanie a nie ked dieta je choree

misuliacik81
12. feb 2025

Cez aký rezervačný systém?

thirstymonk
12. feb 2025

Netreba to absolútne riešiť a už vôbec nie, pokiaľ ide o deti. Ako ja poviem rovno - chodil som na pohtovosť preto, lebo som nemal času tri hodiny vysedávať u mojho doktora, kým sa babky pri ňom vykecali. Radšej som si zaplatil večer dva ečka a mal som vystarané a keď sa pýtali, že prečo som nebol u svojho (a to sa pýtali furt), tak "Bol som služobne v prešove a teraz som sa vrátil"... Môžem ošikať.

Čo sa týka detí, tam som nastavený tak, že radšej ísť zbytočne, ako neísť. Netreba sa pohotovosti absolútne báť, keď je hoci len podozrenie, treba ísť, nech popočúvajú, pozrú, vyšetria. Od toho tá pohotovosť je a nezaujímajú ma sprosté reči nasratých sestričiek, čo tam robia nadčas. Not my business.

Iks krát som bol s dieťaťom "zbytočne" na pohotovosti a čo teraz? Svet sa nezrútil. Dva eurka som zaplatil a dovi dopo.

Ale viem aj o prípade, kedy týpkiňa s deckom nešla na pohotovosť, práve zo strachu... dieťa zomrelo, malo totiž zápal slepého čreva a v noci zomrelo.

Takže netreba sa absolútne báť pohotovosti, sanitiek atď, od toho predsa sú, aby nám pomohli, keď to potrebujeme.

Počuli sme božie slovo.

autor
12. feb 2025
ninazemna
12. feb 2025

@thirstymonk Bohu vďaka!

glade22
12. feb 2025

@thirstymonk áno, tak ty si ten pacient typu "vy všetci ste tu povinní teraz okolo mňa skákať, lebo ste tu na to a ja mám na to právo" takých všetci zdravotníci zbožňujú 🤦
Mysli aj na to, že tá dr v službe je možno sama aj na oddelenie, pred chvíľou jej prišli 2 rýchle a na oddelení jej práve dekompenzuje dieťa, prípadne ju volajú k akútnej sekcii na pôrodnicu (obraz pediatrickych služieb po 20:00 hodine v našom okrese)

janinah
12. feb 2025

@thirstymonk a teraz si zober,ze takych vychcanych pride do sluzby aj tretina zo vsetkych pacientov...a zopar este takych,co im stacia volnopredajne lieky alebo aj nic len cas.....a my sa mame pototo a este aj s usmevom...chod do kelu...

misuliacik81
12. feb 2025

Aha, to nepoznám, u nás to je takto

chichua
12. feb 2025

Choďte hneď ak ho uško bolí.

vahcaac
12. feb 2025

@thirstymonk v zahraničí by si nepochodil 😂. Tam by si neprešiel ani do čakárne cez vstupný rozhovor so sestričkou 😂. A ak by si sa tam dostal aj s menej závažnými symptómami, čakal by si kludne 5 h + a po prvej takej skúsenosti by si radšej čakal na babky 😃. Dokonca teraz sa už musí volať pred vstupom na pohotovosť aby vôbec otvorili dvere, takže možno ani cez tie dvere by si neprešiel 😀. Hádam čoskoro nájdu system ako donútiť ľudí nezneužívať urgent aj na Slovensku.

Na tvojom mieste autorka, by som ale na pohotovosť so symptómami, ktoré opisuješ šla. Predsa len je to dieťa. Aj vzhľadom nato, že sa k pediatričke nedostaneš. Ale nechce sa mi veriť, že takto blbo to môže mať nejaká pediatrička nastavené.

rebellefleur
12. feb 2025

Jak keby som videla rezervačný systém synovej pediatricky 🙈

rebellefleur
12. feb 2025

@vahcaac - ver, že môže, normálne mam skoro pocit akoby autorka/jej dieťa mala tú istú pediatričku ako my. Len teda, mne sa na e-mail ozvala.

oblecenie99
12. feb 2025

Nezvyknem to zneužívať, ale v tomto prípade by som ani neváhala a išla (aj keby mala pediatrička normálnejsi systém), nenechala by som ho v bolestiach. S kľudnym svedomím choďte.

autor
12. feb 2025

@rebellefleur K.H? 🙈

ninazemna
12. feb 2025

Tbiliská 6?

autor
12. feb 2025

@ninazemna číslo neviem , ale zdravotne stredisko Tbiliská

gelifil
12. feb 2025

bola si?

lb1984
13. feb 2025

Za mňa moc sa rieši ci môže ísť niekto na pohotovosť áno môžeš a nemusíš hľadať dôvod. Milión krát omielane pohotovosť nie je urgent. Pohotovosť je predĺženie ordinačných hodín ambulantných lekárov tj nestihla si pediatra, stav dieťaťa sa zhoršil ideš, bola si u pediatra stav dieťaťa sa zhoršil ideš. Aby ja som dieťa nechala sa trápiť kvôli tomu ze sa neviem dostať k pediatrovi nikdy. Ps: uši sú katastrofa to by som neváhala a už na ORL sedela ....

Strana
z2