icon

Môžem podať antibiotiká v mlieku?

lucia006
2. jan 2017

Ahojte.som zúfala.predpísala nám Dr.antibiotiká amoksiklav sirup alebo zinnat tabl.jedno alebo druhé.no on mi lieky nevezme nijak raz .skúšali sme tabl.rozpučit do jedla do kompótu do čaju do striekačky na lyZIčku.vo všetkom to zistí popripade vyzvracia.uz sme zúfalí.netuším ako mu ich už podať.podotýkam aj nasilu sme skúšali.strikaçkou zapchať nos .vyvracal.☹

lucia006
autor
2. jan 2017

Tak som myslela ze mu skusim v kakauku to má najradšej ale može sa to vmlieku,???

rogana
2. jan 2017

Treba sa opýtať lekárky.Ale čo viem ja, mlieko je najnevhodnejšia tekutina k akýmkoľvek liekom, rovnako aj ovocné šťavy. Najlepšia obyčajná voda. Aké je dieťatko staré?

miselkat
2. jan 2017

Na pribalovom letaku by to bolo napisane, inak urcite nie, musi tam byt casovy odstup. Porad sa s lekarkou o inom postupe, ak dieta zvracia.

stanulienkat
2. jan 2017

Urcite nie s mliekom.

janci05
2. jan 2017

Čo robiť, ak vracia
Niektoré situácie sú veľkým otáznikom v očiach mnohých rodičov. Napríklad podáte dieťaťu antibiotikum a ono zvracia. Ak sa tak stane tesne po užití lieku, tak sa podľa lekárky s odstupom 10 – 20 minút treba pokúsiť podať antibiotikum opäť. Hovorí, že niekedy deti vyvrátia sirup preto, že je veľmi sladký, alebo preto, že majú veľa hlienov, ťažko sa im dýcha a veľké množstvo lieku im podráždi žalúdok.
Niekedy je dobré rozdeliť dávku na dvakrát, zvlášť, ak je sirupu viac ako 5 mililitrov. „V prípade, že dieťa antibiotiká opakovane zvracia, treba ísť k lekárovi. Ten rozhodne, či je potrebná hospitalizácia, aby sa zabezpečilo podávanie antibiotík bez ďalšieho zhoršovanie zdravotného stavu dieťaťa.

Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/6127212/antibiotika-treb...

lucia006
autor
2. jan 2017

Syn ma 4 roky kašle.inak mu nič nieje.vyvracia vždy led mu dam nasilu a ked mu skryjem do kedla ochutna a potom pĺuje

janinah
2. jan 2017

treba dať sirup lyžičkou dozadu na jazyk,odtial nevyvracia...ale so 4r. sa dá aj dohodnúť,niečo sľúbiť,ak nebude pri tom vystrájať

rogana
3. jan 2017

súhlasím s janinah....ak má už 4 roky, treba sa s ním dohodnúť. deti sa dajú ľahko zmanipulovať...

lucia006
autor
4. jan 2017

No ženy to nepoznáe nášho lejka.č sa týka liekov možem sĺubiť mu aj modré s neba a nikdy som ho na dobrovoĺné vzatie liekov nenahovorila.nevien či to ja neviem,ale skúsala som to xkrat ja tatík kamošky svokra nič...vyvracial mi aj keď som davala s lyZYCKOU.kebyže pár kvapiek možno este by sa to vňom udržalo ale nie 5ml hustej suspenzie

janci05
4. jan 2017

@lucia006 v predchádzajúcom príspevku som ti poslala článok," ak dieťa vracia". neviem či si ho čítala, ale spomína sa tam, že ak je sirupu 5 ml a viac, tak je dobré dávku rozdeliť na dva krát. dáš polovicu dávky a za povedzme hodinku dáš druhú polku. inak už neviem poradiť.

wewika1
4. jan 2017

@lucia006 oba lieky mozes podat s mliekom...s mliekom sa nesmu podavat atb zo skupiny chinolonov a to nie su ani jedny z týchto 🙂

luci1983
4. jan 2017

@lucia006 ahojko, mozem ti povedat len tolko ze moj brat bol zrejme pripad tvojho synceka.Vzdy sme mu lieky nenapadne supli so sunar mliekom v( 5ml sirup ATB + 10-15 ml mlieka a mozno stipocku este oslad)a ked sme videli ze vypil dostal normalne uz celu davku mliecka. Dufam ze ma zienky neukamenuju ale on tiez vzdy vsetko vyvratil a velky spekulant. Nikdy sa mu nic nestalo. Do caju vody lyzickou nefungovalo.ak budes chciet skusit proste naried a hned mu daj vypit, nech to dlho nestoji, a pokial viem zinat ci augmentin nema s mliecnymi vyrobkami obmedzenia len doxyhexal, a na biseptol sa nesmu ovocne kysle stavy. Drzkajte sa a skore uzdravenie👍🍀😘

mishicca
4. jan 2017

Mlieko a antb urcite nie... ved mlieko ani mliecne vyrobky sa nesmu v case uzivania antb. Vo vacsine pripadov.... pamatam si ako mala som tyckovala, ked mi mama dala len lieky proti kaslu a na to mlieko. Ozaj len caj alebo vodu... a ked vam vsetko vracia, ozaj radsej ist za lekarkou a davat intravenozne. :/

wewika1
4. jan 2017

@luci1983 suhlasim 🙂 na doxyhexal (tetracykliny) som zabudla🙈

lucia006
autor
7. jan 2017

@janci05 ano citala citil v caji nevypil ani 2.5ml 😣

lucia006
autor
7. jan 2017

@luci1983 super tak nabuduce skusim teda mlieko alebo kakaoo teraz sa mi vyliečil bez atb inak to nešlo 😐😐😐

cathy26
7. jan 2017

@lucia006 ahoj, pokial si dobre pamätám, atb by sa nemali zapijat mliekom pretoze moze byt ohrozene vstrebanie ucinnej latky (vapnik vraj zhoršuje vstrebavanie ucinnych latok)...takze za mna urcite nie do mlieka. Ani, je niekolko druhov liekov ktore sa musia uzit iba s mliekom ale atb do tejto skupiny urcite nepatria. Osobne by som to riesila s lekárkou, ona ti bude vediet najlepšie povedat...prípadne hned ako predpise lieky sa informovat v com je najlepsie ich podať, alebo sa spytat v lekarni aj tam by mali vediet poradiť...

lucia006
autor
8. jan 2017

@cathy26 no zial Dr nám stym nevedela poradiř kedže som jej povedala v com všetkom sme skúsili podať a márne má cez 4 r.a nikdy mi ich vničom nezjedol.takže s chorobou musíme bojovať dlhšie než by to šlo s atb.ale na druhej strane atb su škodlivé.cizw ja už fakt neviem v čom.asi len dúfať ze stoho coskoro vyrastie👍

bocianka123
8. jan 2017

ja som bežne dávala atb v mlieku,teda tie, ktoré tak mohli ísť.. inak som do syna atb nedostala a robila som to tak, že dávku atb som dala do malého množstvo mlieka, to vypil celé a potom dopil zvyšom "čistého" mlieka.. a tiež dlho som to takto dávala, a asi aj budem dávať , syn má 5 + rokov... čo už s ním... ked sa liečiť potrebuje...

cathy26
8. jan 2017

@lucia006 tak to ti potom nezavidim, napriek tomu co co som napisala by som sa mozno aj ja v tvojej situacii uchylila k akemukolvek riešeniu...

lucia006
autor
9. jan 2017

@cathy26 od mala je snim tažko...vtakych veciach ako ostrihať vlasy nechty pod .a lieky detto.no striham nechty v spánku aj ked ma dost lahký spánok.ale da sa to ...vlasy po akokedy si da podla nalady a ked mu nieco slubim ale mozem len ja nikto iny uz vobec nie kadernička.no a sliekmy najhoršie ako písem.pritom ditiaden alebk paralen tabl donho dostanem v čaji tie necíti.atb áno.vo všetkom ako som písala.

lucia006
autor
9. jan 2017

@bocianka123 nabudúce keď nám Dr.predpíše pstáva uz len fakt mlieko posledná šanca 😣

cathy26
9. jan 2017

@lucia006 tak o stíhaní nechtov a vlasov by som tiež vedela písať story😉a ako ste teraz na tom ?

lucia006
autor
11. jan 2017

Tak atb sme nepodali vyzdravel beznoch vlasy sem tam uz vieme ostrihat nechty na rukach tiez ked ho povydieram trosku ale na nohach neexistuje miba vspanku 😉

cathy26
11. jan 2017

@lucia006 tak fajn, že ste to zvládli bez ATB. Môj starší sa tiež nechcel dať nikomu ostrihať, vymýšlala som možné aj nemožné, až som objavili detské kaderníctvo - namiesto stoličky autíčko z kolotoča, pred ním telka, rozprávky vkuse pustené...no odvtedy len tam chodíme, aj keď teraz už hrá dospeláka vo veľkom kresle (má 8) 🙂