icon

Možná epilepsia u štvorročného syna

vanesa198
12. aug 2015

Zdravím.Mám 4 ročného syna.Boli sme na vyšetrenie u neurologa na spankové eeg kvoli febrilným krčom.Zaspaval nám ťažko s plačom.Sestrička ho začala natačať skôr ako zaspal.Zaspal nám až okolo 7 minúty natáčania záznamu tak,že ho manžel hojdal na rukách.V druhej minúte nahravania ho manžel prestal hojdať na vankúši a zakyval syn s hlavou aby ho hojdal a sestrička,že to má epi vyboj.Ale nemal,lebo on aj doma keď ho manžel uspáva tak ho hojda na vankúši a keď prestane ta pokýve s hlavou aby pokračoval.To sa zopakovalo aj v piatej minúte.A sme upozorňovali sestričku,že este nespi.Nakoniec zaspal v 7 minúte nahrvania.Spal pol hodiny.Záznam si pozrel doktor a povedal nám,ze v druhej a v piatej minúte mal epi vyboj na ľavej hemisfére.A nasadil nám lieky.Lenže ja s tym nesúhlasim lebo viem,že mi chlapec ešte nespal.Objednala som nás ešte k inému neurologovi.Mám mu nasadiť lieky?čo mám robit?dakujem

janinah
12. aug 2015

počkaj čo povie druhý neurolog,zatial by som lieky nedávala

vanesa198
autor
12. aug 2015

Ešte som doktora upozorňovala,že syn nespal,že zaspal až po 7 minúte.Potom po tej 7 minute až do konca mal záznam v poriadku

cairka
13. aug 2015

@vanesa198 , skús iného, ale.... ty si si istá, že tie výboje boli naozaj tie, ktoré myslíš ty pohyby? Ako ak vás ten druhý vezme o týždeň - dva, tak fajn, ale ak objedná o 3 mesiace - ja by som neriskovala.... mňa nenapadlo, že by tie zvláštne pársekundové stavy, čo má malá mohla byť epi...až asi 2 mesiace po prvom divnom stave došiel záchvat s hodinovým bezvedomím....keby mi to došlo (lenže v tej dobe som myslela, že epi je len klasický záchvat, tras, bezvedomie, pena pri puse....) a nasadili sme liečbu, možno k nemu nemuselo prísť. A následky si nesie do dnes....