Možná epilepsia u štvorročného syna
Zdravím.Mám 4 ročného syna.Boli sme na vyšetrenie u neurologa na spankové eeg kvoli febrilným krčom.Zaspaval nám ťažko s plačom.Sestrička ho začala natačať skôr ako zaspal.Zaspal nám až okolo 7 minúty natáčania záznamu tak,že ho manžel hojdal na rukách.V druhej minúte nahravania ho manžel prestal hojdať na vankúši a zakyval syn s hlavou aby ho hojdal a sestrička,že to má epi vyboj.Ale nemal,lebo on aj doma keď ho manžel uspáva tak ho hojda na vankúši a keď prestane ta pokýve s hlavou aby pokračoval.To sa zopakovalo aj v piatej minúte.A sme upozorňovali sestričku,že este nespi.Nakoniec zaspal v 7 minúte nahrvania.Spal pol hodiny.Záznam si pozrel doktor a povedal nám,ze v druhej a v piatej minúte mal epi vyboj na ľavej hemisfére.A nasadil nám lieky.Lenže ja s tym nesúhlasim lebo viem,že mi chlapec ešte nespal.Objednala som nás ešte k inému neurologovi.Mám mu nasadiť lieky?čo mám robit?dakujem
Ešte som doktora upozorňovala,že syn nespal,že zaspal až po 7 minúte.Potom po tej 7 minute až do konca mal záznam v poriadku
@vanesa198 , skús iného, ale.... ty si si istá, že tie výboje boli naozaj tie, ktoré myslíš ty pohyby? Ako ak vás ten druhý vezme o týždeň - dva, tak fajn, ale ak objedná o 3 mesiace - ja by som neriskovala.... mňa nenapadlo, že by tie zvláštne pársekundové stavy, čo má malá mohla byť epi...až asi 2 mesiace po prvom divnom stave došiel záchvat s hodinovým bezvedomím....keby mi to došlo (lenže v tej dobe som myslela, že epi je len klasický záchvat, tras, bezvedomie, pena pri puse....) a nasadili sme liečbu, možno k nemu nemuselo prísť. A následky si nesie do dnes....

počkaj čo povie druhý neurolog,zatial by som lieky nedávala