icon

Možné následky vdychnutia cukríku u dieťaťa?

matiska15
31. dec 2024

Neukamenujte ma za to ze 2 r dieta malo maly cukrik. Vzdy ho drzi v prstoch a hryzka.

Nebola som pru tom. Bol tam tato a babka.
Zrazu zacala strasne plakat ze boli boli.
Cukrik nikde.
Ukazovala na chrbatik ze boli boli.
Nekaslala ani nic

Lrn babka hovori ci ho nevdychla. A nema ho v plucach. A hja som teraz na prasky
Guugel hovori o prejavoch hroznych co sa moze stat atd.

Myslite ze ju to zabolelo ked to prehltla ? Myslite ze to mohla vdychnut do pluc ????? Ked ani nekaslala.
Rozkaslala sa az ked strasne plakala. Ale prestala hned ked som ju ukludnila.

stanulienkat
31. dec 2024

A je v poriadku? Ak by ho vdychla, tak obranna reakcia organizmu je kasel. Urcite by silno kaslala a dusila sa. Mozno ho dobre neprehltla a boli ju hltan. Dajte jej pozut suchu chlebovu korku a potom vodu.

loliki
31. dec 2024

@matiska15 Keď bolí, tak to prehltla a je ok. Keby vdychla, tak sa zadusí a je modrá. Nech sa napije.

vler
31. dec 2024

@stanulienkat suhlasim; ak nekasle zrejme cukrik prehltla. A je totalna blbost aby mala v rukach cukrik na hryzenie. Jednak je vystavena nebezpecenstvu vdychnutia a aj si nici zuby

teki1
31. dec 2024

Ak ho zjedla,už je v brušku a bolelo len v krku,daj sa jej napiť.Ak by ho vdychla,zalezi od velkosti,ale už by ho vykašlala,neboj.Ked by sa ti nezdala dcera, zavolaj na tú novú linku,Nová linka 116 117 má byť pre neakútne prípady.

kiki68
31. dec 2024

Keby to vdychne tak by kaslala a dusila sa, podla mna to prehltla a zabolelo ju to velmi v krku. Ja som ako dieta skoro vdychla gombik, nebst dedka, tak tu nie som. Okamzite ma otocil ako som zacala kaslat a dusit sa a doslova dobrym hmatom prvej pomoci gombik vyletel

lonely66
Odpoveď bola odstránená
veklipo
31. dec 2024

Nejdem Ťa kameňovať, máš svoj rozum a strachom o dieťa si potrestaná dosť.
Ale Tvoj príspevok je pre mňa vzorom ženskej manipulácie:
Je nám všetkým matkám jasné, že 2r dieťa nepotrebuje a nemá jesť cukríky. No Ty začneš ospravedlnením, že veď ho vždy hryzká. A ešte veď Ty si pri tom ani nebola.
Teraz si predstav situaciu o 13r, dieťa zoberie auto a havaruje (a nedaj bože sebe alebo inému ublizi): veď už pekne po dvore jazdilo, a ja som nebola pri tom, keď bralo auto..
Chápeš, čo Ti chcem povedat? Ak nie, spýtaj sa.

yoxinka
31. dec 2024

@matiska15
Mali sme v rodine také dieťa, chodíme ho každý rok pozerať na cintorín. Z nej sa ten cukrík vypáčiť nepodarilo. Prosím ťa, nedávaj takému malému dieťaťku tvrdé cukríky 🙏.

henikap123
31. dec 2024

Tiež mame známu čo mala 4 ročne dievčatko a vdýchlo fazulu pri papani a už jej nepomohli.

janinah
31. dec 2024

Keď vidím pri malých deťoch oriešky či malé hračky tak ma striasa od hrôzy.lebo viem čo všetko hrozí.Raz som tu komentovala jednu fotku.ze sranda.male dieťa jedlo arašidy...naložili mi koľko sa dalo.ze veď rodičia boli vždy prítomní...
Také veci nepatria deťom k dosahu a môže tam byť aj 10 dospelých.Som zvedavá koľko z vás by nespanikarili pri duseni vlastného dieťaťa a vedeli dať správnu prvú pomoc.lebo kým príde sanitka....
Autorka.verim.ze toto bol na pár rokov posledný cukrík či oriešok.co dieťa jedlo.Priznaky dusenia cudzím telesom a hlavne prvú pomoc si vieš vygooglit.

janinah
31. dec 2024

Dr Dobias známy záchranár opísal prípad mladej dievčiny.sla po chodníku.myslim.ze pribehla na bus..nahle odpadla a nepomohla ani rýchla resuscitácii odborníkov.Pri pitve našli v dych.cestach žuvačku...odišlo mladé krásne dievča.Doktorove deti zuvali žuvačku pár minút v živote pod jeho dohľadom..
Niekto sa bude chytať za hlavu.on vedel čo robí a prečo.

slaviivals
31. dec 2024

@janinah ja poznam podobny pripad s kostkou lichi. Dievca zomrelo na Stedry vecer. Odkedy mam deti, veru ho nekupujem 🙈

kandelabra
31. dec 2024

@matiska15 prehltla ho a asi bol dost velky, tak ju to zabolelo. Aj dospeleho niekedy zaboli ked prehltne velke susto. Vdychnuty by si si vsimla, to by sa dieta zacalo dusit. A tiez dobuducna odporucam rozmyslat co date dietatu do ruky, ja som takto ako mala vdychla cukrik. Nastastie to dobre dopadlo ale ten zazitok teda nikomu nezelam...

jaskolka
31. dec 2024

@matiska15 vdýchnuť ho nevdychla, keďže to by boli úplne iné príznaky, kašlala by,dusila by sa. Zle ho prehltla a to ju bolelo. Celkovo tvrdé cukríky pre malé deti je riziko

matiska15
autor
1. jan 2025

@henikap123 sa malinka udusila priamo ? 😪

matiska15
autor
1. jan 2025

@janinah preboha 😪 cize to bol prave pripad, ze dievca malo zuvacku v dychacich cestach a ani o tom nevedelo vsak ?

matiska15
autor
1. jan 2025

@slaviivals cize to bol pripad, kedy malo dieta kostku v dychacich cestach a prejavilo sa to neskor, nez priamym udusenim z vdychnutia ?

matiska15
autor
1. jan 2025

@stanulienkat cukrik zrazu zmizol a plakala ze boli boli ukazovala na chrbatik. Trvalo to cele asi minutu. Ten plac, ze boli boli. :(

slaviivals
1. jan 2025

@matiska15 dusila sa a nikto nevedel, ze sa dusi, cim sa dusi. Mysleli si, ze ma plucnu emboliu. Az pitva ukazala

matiska15
autor
1. jan 2025

@slaviivals boze :(

matiska15
autor
1. jan 2025

@yoxinka poucena vystrasena :( sama teraz nechapem ako som to dovolila :( krava. Ja sa teraz bojim ze ho proste vdychla bez dusenia a ma ho v plucach kdesi a dostane nejaku pneumoniu atd atd... strasne si to vycitam. Vsetko som vcera vyhodila. Vsetkym detom co tu boli som ich zabavila prec, aj ked im ich rodicia dali a uz su to velke deti.
Len teraz mam strach ci sa jej cosi nestane. Celu noc som ju pozorovala.

matiska15
autor
1. jan 2025

@vler poucena vystrasena :( sama teraz nechapem ako som to dovolila :( krava. Ja sa teraz bojim ze ho proste vdychla bez dusenia a ma ho v plucach kdesi a dostane nejaku pneumoniu atd atd... strasne si to vycitam. Vsetko som vcera vyhodila. Vsetkym detom co tu boli som ich zabavila prec, aj ked im ich rodicia dali a uz su to velke deti.

matiska15
autor
1. jan 2025

@veklipo poucena vystrasena :( sama teraz nechapem ako som to predtym dovolila :( krava. Ja sa teraz bojim ze ho proste vdychla bez dusenia a ma ho v plucach kdesi a dostane nejaku pneumoniu atd atd... strasne si to vycitam.
Vsetko som vcera vyhodila.
Vsetkym detom co tu boli som ich zobrala prec, aj ked im ich rodicia dali a uz su to velke deti. Lebo ho dali aj malej.

matiska15
autor
1. jan 2025

@kandelabra poucena vystrasena :( sama teraz nechapem ako som to uz predtym dovolila aj ked bolo bezproblemov :( krava. Ja sa teraz bojim ze ho proste vdychla bez dusenia a ma ho v plucach kdesi a dostane nejaku pneumoniu atd atd... strasne si to vycitam.
Vsetko som vcera vyhodila. Vsetkym detom co tu boli som ich zabavila prec, aj ked im ich rodicia dali a uz su to velke deti. Jej ho dali a ona vzala. Nez stihli nasi zareagovat a vziat jej ho tak uz ho nebolo.

matiska15
autor
1. jan 2025

@jaskolka poucena vystrasena :( sama teraz nechapem ako som to pred tym dovolila :( krava. Ja sa teraz bojim ze ho proste vdychla bez dusenia a ma ho v plucach kdesi a dostane nejaku pneumoniu atd atd... strasne si to vycitam. Vsetko som vcera vyhodila. Vsetkym detom co tu boli som ich zabavila prec, aj ked im ich rodicia dali a uz su to velke deti. Jej ho dali do ruky a ona vzala. Nez si to nasi vsimli a stihli dobehnut a vziat jej ho tak uz ho nebolo. Zrazu len plac ze boli boli.

yoxinka
1. jan 2025

Keby ho vdýchla, mala by problémy už včera. Zrejme ho prehĺtla a to bolo pre ňu bolestivé.

stanulienkat
1. jan 2025

@matiska15 urcite ho nevdychla. To by bol iny poplach. Bud kludna.

matiska15
autor
1. jan 2025

@stanulienkat dakujem 🙏 uz som zhabala vcera aj ostatnym detom ktorym dali rodicia cukriky lebo dali malej a nez stihli asi zareagovat a vziat jej ho tak zrazu ho mebolo. Len plac ukazovala na chrbatik ze boli.
Ziadne dusenie ani nic..
Celu noc som nespala a kontrolovala ju.
Take myslienky ze co ak ho vdychla bez dusenia a sklzol jej kdesi do pluc a preto ju tk bolelo na chrbatiku. Proste cele zle.
Ano som vinovata ze inokedy som jej dovolila si dat ked aj starsia mala. Cize ma nic neomluva ani tentokray kedt jej ho dali decka.

Dakujem velmi za pozitivne slova