Možný autizmus - príznaky
Ahojte maminky.citala som tu diskusiu o autizme lenze my nic nevieme naisto ale mam proste pochybnosti a velke obavy ze by moj syncek jeden z dvojiciek mohol byt autista :( preto sa chcem opytat mamicky ktore mate deticky autistov ci ste spozorovali nejake zvlastne prejavy / priznaky autizmu u vasich deticiek ked boli este malicke oko 1,5 r a 2 rokov. A ak ano ake prejavy to boli.vl uz mam aj strach lebo moj syncek ma nejake priznaky. Napriklad neudrziava velmi ocny kontakt, volam ho po mene a vela raz nereaguje aj ked viem ze uska ma zdrave.boli sme na kontrole a pocuje perfektne. Dalaie co take robi sedi a hojda sa dopredu a dozadu alebo stoji a pohojdaca doprav a dolava. Tiez sa bavi s autickami a kokieskami stale ich roztaca a tak.najviac ho to bavi.a ked stretneme nejakych cudzich ludi nevsima si ich velmi.Druhy moj chlapcek je normalka reaguje uamieva sa hraje sa pekne. A tamten nema velmi zaujem.aj ked na jednu. Stranu od pondelka nosi okuliarky lebo mi uteka jedno ocko i ked nie vzdy a mam dojem ze lpsie ma zrakovy kontakt so mnou a tak.povedala by som ze najiac reaguje na mna. A na hudbu hne tancuje a ked ide reklma ta koniec pozera ako puk 🙂 ako musim povedat zw som nala kimplikovanetehu aj porod aj moj syncek bol resuscitovany ozivovany apotom lezal v ymelom spanku a dychal za nho pristroj.lebo ja som mala cele tehu streptokoka a obaja boli nakazeni len druhy syncek bol nakazeny menej aj bol zdravsi.narodil sa normalne krical aj ked bupotom dali ATB. A poton sme chodili na neurologiu no najprv tam mal cysticky ale ze to bolo ok.a tiwz EEG mal v norme ale stale mal a j ma mensiu hlavicku ako druhy z dvojiciek.No ale tento prvy co mam podozrenie ma len rok a pol a citala som ze autizmus sa neda diagnostikovat skor ako 3 rocnemu dietatku. Ta k prosim o akekolkvek rady a skusenosti ak mozte detailne. Inak v rpdine to nemame ale ze vraj i ockovanie to moze spustit ci ten komplikovany porod alebo hoc co. Lenze mne sa zdal jakubko do teraz v ppdatate ok.lebo reagoval pekne sa hral aj vsetko.no ppsledne dva tri mesiace fakt vidiet rozdiely medzi nim a jeho bracekom. Sme objednani na neurologiu o dvatyzdne tak snad sa dozviem.viac.ale bojim sa.dakujem velmi pekne za vsetky komenty a skusenosti.inak nemalujem certa na stenu ale sak mam oci a vidim co sa deje. :(
@anaitat31 ahoj nevieš mi na seba poslať mail ?chcela by som sa opýtať nejaké info, ďakujem
@verenna111 mozem sa spytat co je s vami od tej doby? Dakujem

@anaitat31 ahoj, super názor...naša malá má podľa mňa to isté a skúsim tie ťahy s tým jedlom...lebo napr. mlieko pije na litre...ako ste na tom dnes?