Možný autizmus - príznaky
Ahojte maminky.citala som tu diskusiu o autizme lenze my nic nevieme naisto ale mam proste pochybnosti a velke obavy ze by moj syncek jeden z dvojiciek mohol byt autista :( preto sa chcem opytat mamicky ktore mate deticky autistov ci ste spozorovali nejake zvlastne prejavy / priznaky autizmu u vasich deticiek ked boli este malicke oko 1,5 r a 2 rokov. A ak ano ake prejavy to boli.vl uz mam aj strach lebo moj syncek ma nejake priznaky. Napriklad neudrziava velmi ocny kontakt, volam ho po mene a vela raz nereaguje aj ked viem ze uska ma zdrave.boli sme na kontrole a pocuje perfektne. Dalaie co take robi sedi a hojda sa dopredu a dozadu alebo stoji a pohojdaca doprav a dolava. Tiez sa bavi s autickami a kokieskami stale ich roztaca a tak.najviac ho to bavi.a ked stretneme nejakych cudzich ludi nevsima si ich velmi.Druhy moj chlapcek je normalka reaguje uamieva sa hraje sa pekne. A tamten nema velmi zaujem.aj ked na jednu. Stranu od pondelka nosi okuliarky lebo mi uteka jedno ocko i ked nie vzdy a mam dojem ze lpsie ma zrakovy kontakt so mnou a tak.povedala by som ze najiac reaguje na mna. A na hudbu hne tancuje a ked ide reklma ta koniec pozera ako puk 🙂 ako musim povedat zw som nala kimplikovanetehu aj porod aj moj syncek bol resuscitovany ozivovany apotom lezal v ymelom spanku a dychal za nho pristroj.lebo ja som mala cele tehu streptokoka a obaja boli nakazeni len druhy syncek bol nakazeny menej aj bol zdravsi.narodil sa normalne krical aj ked bupotom dali ATB. A poton sme chodili na neurologiu no najprv tam mal cysticky ale ze to bolo ok.a tiwz EEG mal v norme ale stale mal a j ma mensiu hlavicku ako druhy z dvojiciek.No ale tento prvy co mam podozrenie ma len rok a pol a citala som ze autizmus sa neda diagnostikovat skor ako 3 rocnemu dietatku. Ta k prosim o akekolkvek rady a skusenosti ak mozte detailne. Inak v rpdine to nemame ale ze vraj i ockovanie to moze spustit ci ten komplikovany porod alebo hoc co. Lenze mne sa zdal jakubko do teraz v ppdatate ok.lebo reagoval pekne sa hral aj vsetko.no ppsledne dva tri mesiace fakt vidiet rozdiely medzi nim a jeho bracekom. Sme objednani na neurologiu o dvatyzdne tak snad sa dozviem.viac.ale bojim sa.dakujem velmi pekne za vsetky komenty a skusenosti.inak nemalujem certa na stenu ale sak mam oci a vidim co sa deje. :(
@anaitat31 ahoj nevieš mi na seba poslať mail ?chcela by som sa opýtať nejaké info, ďakujem
@verenna111 mozem sa spytat co je s vami od tej doby? Dakujem
No takze baby. Nakoniec uz 18.4 .ideme na neurilogiu ku Dr.Stovcikovi kedzesme z okolia PO.predtym sme chodili inde ale nasa doktorka sla do dochodku takze od novembra sme neboli nikde. No a a ku.detskej klinickej psychologivke idem a Jakubkom 30.5. Tak som zvedava co povie a otom eate k jednej pank co s a aozbera autizmom s amusim objednat.Pani Mikova ake mate s nou niektora skusenosti? No a psychologivka mi dnes povedala ze mam sa skludnit a nmrobit hned zavery a necitat na nete :D no a.deti co najviac vonku ziaden tablet ( mi im nedavame) a malo telku a cseuky svetelne hracky dat prec.vraj su skodlive...no to som nevedela a ze aka som ja budu aj deti.a ja veyucsom stale nervozna zla nafucana na cely svet..proste to uz dlahsiu dobu nezvladam...hlavne psychicky ale na tom.uz pracujem.takze vsetko sa uvidi.co bude ako.bude.bo ako som pozerala a co vravela aj charlie tK yiez vidkm od kedy mmr vakcina bola v polke februara tak je kubko ovela horsi..je ako z divych vajec malobspolocensky..tak neviem ci to.ma suvis ci nie
@verenna111 ahoj. Ubehla veľmi dlhá doba , no zaujíma na ako ste so synčekom dopadli ?

@anaitat31 ahoj, super názor...naša malá má podľa mňa to isté a skúsim tie ťahy s tým jedlom...lebo napr. mlieko pije na litre...ako ste na tom dnes?