icon

Môžu deťom uškodiť kortikoidy?

lusinda3
14. aug 2013

ahojte maminy aj nemaminy,
idem sa Vám trošku posťažovať 🙂 🙂 🙂 🙂
Asi rok /po prekonaní kiahňov po dcérke/ trpím ekzémom a alergiami.
Dcérka 8 rokov občas má suchú pokožku ale do teraz to spravil mastný krém. Začali sa jej tvoriť červené svrbivé ložiská, vo vláskoch má suché trošku šupinaté miesta. Začala sa riadne škrabať a roznáša si to po sebe.
Navštívili sme lekárku, neprišla do práce vraj sestrička dávala nápis na dvere ale niekto jej ho ukadol. Plná čakáreň ľudí, tak sestra začala predpisovať lieky sama.
Keď som sa jej sťažovala, povedala, že mám prísť keď tam bude lekárka. Po otázke, že to bude kedy mi povedala, že recepty som dostala, tak čo chcem. Je to normálne??? Veď toľko platíme do zdravotníctva a takýto prístup.
Sestra jej predpísala silnú kortikoidnú emulziu a homonálne maste. Mne tabletky. Nemôže to malej škodiť? Nemáte nejakú osvečenú masť alebo nejakú radu, čo by zabralo bez hormónov? Viete odporučiť spoľahlivého lekára v Trnavskom kraji?

Strana
z2
lusinda3
autor
Odpoveď bola odstránená
dejnas
17. aug 2013

@lusinda3 na tvojom mieste by som zašla k inej dr. ... kočky ti tu síce poradia všelijaké krémy a mastičky, ale takisto tvoju dcérku, ani teba "nevyšetrili" a nepoznajú skutočný stav a možno príčinu ochorenia....
moje deti majú atopický ekzém, syn navyše astmu a áno - berú občas aj kortikoidy (synček pravidelne, kvôli astme).... skrátka niekedy je to nevyhnutné, ale ako tu už bolo napísané - pod dohľadom lekára !

dejnas
17. aug 2013

čo sa týka predpísania liekov - sestra by namala sama na základe vlastného uváženia predpísať liek !
u nás sestrička dá recept, bez návštevy dr., ale len v prípade, že ide o krémy, dlhodobo používané, predtým doporučné samotnou doktorkou, uvedené tiež v zázname z vyšetrenia... a ani to sa nejedná o kortikoid (to vždy ideme najskôr konzultovať k dr.), ale len bežné mastičky, napr. v lekárni špeciálne zarábané, či "voľnopredajné", ale s receptom grátis, či za minimálny doplatok 😉

aristka
17. aug 2013

@lusinda3 ten papier tam možno bol ,to žee sa obula aj sestrička odvedľa ,keby tebe vybuchoval stále niekto na dvere a pýtal sa,kde je sestrička odvedľa určite by si reagovala a ak sa na teba vyrúti niekoľko ľudí neslušne ,určite budeš slušná,ten čo pracuje s ľudmi vie ,že dokážu byť ako stádo ...hovorím všeobecne a samozrejme aj mne sa stal tento prípad a niekoľkokrát a ak bola sestrička dala som si potvrdiť priepustku a bolo alebo sme to vyriešili dovolenkou...a čo sa týka receptu už som napísala ,že ja by som ho nebrala.....

abbie
17. aug 2013

@lusinda3 ja by som podala staznost na udzs-sk, sestra nemoze predpisovat liek, to je uplne vylucene!

lusinda3
autor
Odpoveď bola odstránená
milota164
28. aug 2013

ja by som tie kortikoidy nedavala ak to naozaj nebude nevyhnutne. Vyskusaj na tie suche miesta napr. bepanthen , nam pomohol ked mala mala lysaje. A skusila by som aj homeopatiu.

lagatta
11. apr 2018

Keď mala dcérka 18 mesiacov a pár dní ju neprechádzalo zihlavka, zašli sme s ňou na pohotovosť na kožné. Dr jej pichla dexamed 4 mg. Je pravda, že zihlavka okamžite odišla, nemala žiadne vedľajšie reakcie, ale ako matku má to trápi lebo to, že je to kortikoidy o tom som nevěděla a osetrujuca Dr sa mi o tom nezmienila. Dnes som o poznanie skúsenejšia, dúfam len, že to nebude mať na dcéru negatívny dopad

Strana
z2