icon

Mrle u teenagerky

nechcemuviest__
25. jan 2023

Dobrý som dievča v tínedžerskom veku a už veľmi dlho ma trápia mrle, zo začiatku som to ignorovala no teraz sa to ignorovať nedá nepovedala som to nikomu viacmenej sa dosť hanbím a neviem čo mám robiť.Ja viem že je to trápne to tu písať no neviem si poradiť nemáte nejaké riešenia aby som sa sama vyliečila doma a nemusela nikomu hovoriť?Ďakujem:(.

nechcemuviest__
autor
25. jan 2023

@nechcemuviest__ ak sú tam gramatické chyby tak sa ospravedlňujem

pribinak
25. jan 2023

@nechcemuviest__ povedz mame, tá zavola pediatricke a dostaneš tabletky
A teraz sup do postele

viestta
25. jan 2023

Preco to nepovies mame, pediater predpise tabletky, bude po probleme. Mrle nie je nic za co sa treba hanbit, ked ich mas ty, moze ich mat cela rodina, takze mali by ste to riesit

nechcemuviest__
autor
25. jan 2023

Ďakujem...Dúfam to zvládnem.

nechcemuviest__
autor
25. jan 2023

@viestta A ako jej to mam povedať:(

tosomja
25. jan 2023

@nechcemuviest__ tak ako si to tu napísala, tak to povedz mame

nechcemuviest__
autor
25. jan 2023

@tosomja mate pravdu..Konečne sa toho zbavím.Ďakujem všetkým za rady.

gabika0825
25. jan 2023

@nechcemuviest__ A ako vieš že sú to mrle? Keď si nebola u lekára a nikto ti to nepotvrdil? Môžeš mat niečo úplne iné, ale tak či tak to rieš s rodičom.

nechcemuviest__
autor
25. jan 2023

@gabika0825 všetko som vygooglila...A mama sa na mňa teraz hnevá..

tosomja
25. jan 2023

@nechcemuviest__ prečo sa hnevá?

nechcemuviest__
autor
25. jan 2023

@tosomja že som jej to nepovedala prv..bolo to pre mňa znicujuce a hnevá sa ze teraz to budu mat všetci ale ja som nechcela..

tosomja
25. jan 2023

@nechcemuviest__ veď to nič nie je, dáte si tabletku, vykakate, a bude dobre 😃

nechcemuviest__
autor
25. jan 2023

@tosomja a co ak nie..

anjelicek26
25. jan 2023

Moje deti mali mrle snad vsetky a niektore aj dva krat v skolkarskom pripadne malo-skolackom veku 🙄 Staci si raz neumyt ruky na toalete v spolocnych priestoroch a je to, proste... to sa tam toci... parazity znizuju imunitu, vstrebavanie zivin, bolesti brucha, spomaluju travenie a celkovo cloveku s toho toci, takze jasne, ze to povedz mame, zdvihne telefon, zavola pediatricke a preliecite celu rodinu... mama sa nehneva na to, ze mas mrle, ale ze si jej to povedala tak neskoro...ja by som sa tiez... treba vymenit postelne obliecky a oprat na vyssiu teplotu, rovnako spoden pradlo poriadne oprat, dosledna hygiena ruk najblizsie dni a po 6 tyzdnoch este raz tabletky, to ti uz lekarka presne povie ako..

tosomja
25. jan 2023

@nechcemuviest__ bude dobre, tak ako píše
@anjelicek26

nechcemuviest__
autor
25. jan 2023

@tosomja to som zas veľký problém

viestta
25. jan 2023

@nechcemuviest__ Mami, asi mam mrle

mijunik
26. jan 2023

@nechcemuviest__ zlatino, dobre, že si to povedala mame. Aj keby sa Ti bolo podarilo to utajiť a nejako sa tých mrlí zbaviť bez liekov, tak ich môžu mať ostatní z domácnosti a nasťahujú sa do Teba zas. Naozaj treba urobiť potrebné hygienické oparenia plus užiť lieky, všetci z donácnosti sa nusíte preliečiť, aby tá liečba mala zmysel. 😊

kiki68
26. jan 2023

Ja som tiez mala v takom veku, neviem kde som to drapla, ale chod k lekarovi, predpise tabletky a za par dni mas pokoj. Neni to na hanbu. Stacila nejaka zelenina alebo co a uz to mohlo stacit na ten kontakt.

mladena
27. jan 2023

Ja som tým trpela ako sprostá do ôsmej triedy na základke kým som sa odhodlala ísť k lekárke, takže chod sama k lekárke, dá ti tabletky a do budúcna- sprav si antiparazitckú kúru, ja som takú absolvovala a som odvtedy zdravá ako repa ale treba aj ďalej držať stravu..... proti parazitom je veľmi účinný napr. aj obyčajný chren, chilli a najmä medvedí cesnak- my zbierame každý rok na jar a napchávam sa tým odušu.... ale zo začiatku si daj predpísať tabletky aby si sa toho čo najskôr zbavila.