Musia byť ovčie kiahne aj na tvári a vo vlasoch?

zkbb
16. okt 2012

Ahojte, moja dcéra prekonáva ovčie kiahne a zaujímalo by ma, či sa naozaj musia vyskytnúť aj na tvári a vlasoch. V našom prípade sa totiž tam nevyskytli, čo sa nezdá mnohým našim známym (ale lekár potvrdil, sú to kiahne). Tak sa chcem opýtať, či sme také raritné. 🙂

janicka83
16. okt 2012

môj manžel mal pred 1/2 rokom a na tvari nemal, ale v hlave mal 😉

atrami
16. okt 2012

Moji starší synovia ich mali naraz. Jeden ich mal len na chrbáte a ritke, druhý na chrbáte a tvári. Takže je to rozdielne. Mladší zo synov má dokonca na tvári jazvičku, jednu si rozškrábal.

cerez
16. okt 2012

Dcéra ich mala všade po celom tele, aj v intímnych miestach, ústach, v uchu, vo vlasoch. S mužom sme ich už prestali aj rátať, lebo ich bolo neskutočne veľa. Moja sestra ich mala dokopy 10, ale zato veľké. Ja som ich nemala vôbec. Čo ma desí? Čo sa týka tvojej otázky, podľa mňa nemusia byť v tých častiach ktoré udávaš.

slniecko41
16. okt 2012

Každé dieťa je iné a aj priebeh choroby je iný. Moja staršia dcéra mala kiahne v 4 rokoch a mala ich snáď všade. Viem, že niektoré detičky prešli touto chorobou s pár kiahničkami, takže nie ste rarita. Treba dodržiavať 3 zásady - dávať dieťatku veľa piť, potierať popr. robiť kúpeľ, dbať na to , aby sa dieťatko neškriabalo. 😉

sorciera24
16. okt 2012

nie, nemusia....poznam aj takych, kt. prekonali ovcie kiahne s jednou, ci 2ma kiahnami na celom tele;) takze pohoda

mariavasik
16. okt 2012

Dcerka ma teraz tiez kiahne(potvrdene lekarom)a na tvaricke ma asi 2,viac ma na bruchu a na zadku. 🙂

anulicek
16. okt 2012

Vo vláskoch malá nemala ani jednu vyrážku... len na tváričke asi 2.. 🙂

lucia20
16. okt 2012

ja si myslim, ze to je individualne. z mojich dcer jedna nemala vo vlasoch nic, druha mala hlavu obsypanu a tretia taky stred. a na tvari. najstarsia zopar, stredna vobec a najmladsia neskutocne vela.

kukucka1979
16. okt 2012

A co pouzivas na potieranie?

lubkasofia
16. okt 2012

moj synak ich mal dokopy 9, a iba na chrbátiku 🙂

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simonlea
17. okt 2012

Moj manžel mal kiahne v detstve iba 4-5 vyrašky Vraj to naozaj boli kiahne a teraz pred rokom sa osypal (už ako 32) ročny od syna ,ale bol osypany kompletne všade vyzeral ako muchotrávka 🙂

roo
9. mar 2015

Obnovujem túto diskusiu, lebo ma zaujíma, či kiahne MUSIA byť aj VO VLASOCH? Naša lekárka hovorí, že ak vo vlasoch nič nie je, nie sú to kiahne.
Prvé moje dieťa malo cca 13 pupencov pred viac ako týždňom kade-tade po tele, ale vo vlasoch som našla len jedno malé miestečko rozškrabané, aj tie pupence boli malé (ale vodnaté), svrbivé a hoja sa chrastičkou. Túto lekárka videla a povedala, že to kiahne nie sú.
Druhé a tretie majú vyrážky súbežne, akurát že druhé má kiahne ako vymaľované, aj vo vlasoch aj po tele hojný výskyt, malé aj veľké, ale to tretie má vyrážky navlas také ako to prvé - vo vlasoch nič, cca 9 kusov, jednu na brade, ostatné na trupe a končatinách. 🙂

janickacrazy
11. mar 2015

Ked majú všetky deti kiahne po sebe, tak to určite kiahne budú. Nemusia byť vo vlasoch. Ak sú vodnaté, sú to kiahne. Moji chlapci ich mali po sebe, starší vo vlasoch nemal vôbec, mladší aj vo vlasoch dosť veľa. Traja lekári nezávisle od seba mi potvrdili, že ide o kiahne.